Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Stor søkning til utlysningen 'Bioeconomy in the North'

Det kom inn 39 søknader om prosjektmidler til den første utlysningen fra nettverket 'Bioeconomy in the North'. Søknadsfristen var 17. januar.

Det var norske partnere i hele 22 av de 39 søknadene og 13 av søknadene har norsk koordinator. Den store søknadsmengden viser at det er et stort behov og stor interesse for tverrnasjonale forskningsprosjekter innenfor tematikken skog og bioraffinering av lignocellulose.

Utlysningen hadde tre hovedtemaer:

1.   Biomasseproduksjon i skog

2.   Konvertering av lignocullulose

3.   Verdiskaping, styringsstrategier og politiske instrumenter for bærekraftig bioøkonomi

Totalt kom det inn søknader for et beløp på ca. 480 mill. kroner, mens det er tilgjengelig omlag 55 mill. kroner. Finansieringsbehovet i de norske søknadene ligger på ca 102 mill. kroner og med tilgjengelige midler på 12-15 mill. kroner.  

Søknadene vil nå bli administrativt behandlet for å sjekke hvorvidt de tilfredsstiller de formelle kravene som er stilt. Deretter vil de bli underlagt en internasjonal ekspertevaluering og en formell beslutning om finansiering forventes å bli tatt medio juni.

Nettverk for bioøkonomien

Bioeconomy in the North er et nettverk med forskningsfinansiører fra Finland, Tyskland og Norge. Landene har mange felles utfordringer og likheter i klima, vegetasjon, industristruktur og kulturelle forhold. Med utgangspunkt i denne erkjennelsen har landene satt som formål med samarbeidet å videreutvikle og styrke forskning, innovasjon og utvikling mellom de tre landene for å fremme og videreutvikle bioøkonomien. Områder innenfor utnyttelse av 'non-food/non-feed'-biomasse står i fokus for initiativet.

Skrevet av:
Petter Nilsen
Publisert:
21.01.2019
Sist oppdatert:
21.01.2019