Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Ny kunnskap skal bidra til reduserte klimagassutslipp fra jordbrukssektoren

To spennende prosjekter er innvilget for å øke kunnskapen om hvordan vi kan redusere metanutslipp og klimaavtrykk fra gårder med husdyrproduksjon.

Det ene prosjektet, Solution towards sustainable Zero Emission Cowshed Economically beneficial for the farmer (ZEC) ledes av SINTEF og vil frembringe kunnskap om hvordan det kan la seg gjøre å forbrenne metan i norske fjøs og samtidig utnytte varmen fra forbrenningsprosessen. Det andre er LIVESTOCK - Sustainable Livestock production, som ledes av NMBU. Dette prosjektet vil gi viktig kunnskap om bærekraftig fôr, inkludert fôrtilsetting. Ringvirkningene er blant annet at Norge vil være mindre avhengig av importert fôr.

Prosjektstøtten er en del av Regjeringens satsning på forskning og innovasjon som skal bidra til at Norge når sine klimamål for 2030 og 2050. Satsingen retter seg hovedsakelig mot forskning som kan bidra til reduserte klimagassutslipp i ikke-kvotepliktig sektor, der transport og jordbruk er de viktigste sektorene. Forskningsrådet forvalter denne satsningen som er på 87.5 mill. kroner årlig. 

Les mer omFakta om Lavutslipp 2030

 

Skrevet av:
Thorbjørn Gilberg Seniorrådgiver +4722037433 thgi@forskningsradet.no
Publisert:
14.12.2018
Sist oppdatert:
14.12.2018