Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Inviterer til å nominere norske eksperter til naturpanelets arbeid med fremmede arter

Forskningsrådet oppfordrer norske forskere til å la seg nominere som norske eksperter til utredningsarbeid under naturpanelet, IPBES. Temaet er spredning av- og kontroll med fremmede arter.

FNs naturpanel, Intergovernmental Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES) inviterer nå land, observatører og andre relevante interessenter til å nominere eksperter til gjennomføring av en tematisk utredning om spredning av fremmede arter og kontroll med spredning av disse. I samarbeid med nasjonalt kontaktpunkt i Miljødirektoratet, som har ansvaret for å koordinere arbeidet med naturpanelet nasjonalt, oppfordrer vi norske forskere til å la seg nominere som eksperter til utredningen. Det er ønskelig med kandidater fra flere fagdisipliner fordi oppgaven krever det og fordi naturpanelet generelt er opptatt av tverrfaglighet.

Utredningsarbeidet starter i 2019 med første forfattermøte i august eller september, og utredningen skal ferdigstilles i 2022. Eksperter som ønsker å la seg nominere til utredningen må selv fylle ut nominasjonsskjemaet inne på naturpanelets nettsider.

Miljødirektoratet ønsker at eksperter fra norske institusjoner lar seg nominere av norske myndigheter v/nasjonalt kontaktpunkt for naturpanelet (Miljødirektoratet) og ikke av egen institusjon. Dette for å få oversikt og for å øke mulighetene for å få med eksperter fra Norge inn i utrednings­arbeidet. Du finner mer informasjon på Miljødirektoratets nettsider:

Inviterer til å nominere norske eksperter til naturpanelets arbeid

 

Skrevet av:
Brita Slettemark Spesialrådgiver +47 22 03 73 32 bsl@forskningsradet.no
Publisert:
13.12.2018
Sist oppdatert:
13.12.2018