Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Innovasjonsprosjekter i næringslivet:

Innovativ bedrift? Søk finansiering nå!

Forskningsrådet deler ut én milliard kroner til innovasjonsprosjekter i bedrifter. Pengene skal bidra til at bedrifter løser samfunnsutfordringer, sikrer bærekraftig verdiskaping og økonomisk vekst.

– Norsk næringsliv forsker stadig mer, og vi håper på søknader fra en stor bredde av norsk næringsliv også i år. Det skal finnes muligheter for støtte for alle bedrifter som bruker forskning i sitt innovasjonsarbeid, sier John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet.

Både små og store bedrifter, i alle bransjer, kan søke om støtte til innovasjonsprosjekter. Det er øremerkede midler til noen områder, mens om lag en tredel er frie midler som kan fordeles til bedrifter fra alle næringer.

- Støtte er mulig for alle bedrifter som bruker forskning i innovasjons-arbeidet sitt, sier John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet. (Foto: Sindre Mekjan, Forskningsrådet) Bør utnytte mulighetene i bærekraftsmålene

Forskningsrådet har som målsetting å støtte prosjekter som gir økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft i tråd med FNs 17 bærekraftsmål (ekstern lenke).

– Vi ønsker å mobilisere norske bedrifter til å utnytte mulighetene målene om økt bærekraft representerer, og enda bedre legge til rette for næringsutvikling som bidrar til økt bærekraft og grønn konkurransekraft, sier John-Arne Røttingen.

Forskning og innovasjon sikrer konkurransekraft

Midlene til innovasjonsprosjekter kommer fra flere departementer, og skal dekke en rekke områder som er viktige for norsk næringsliv og samfunnsutvikling.

– Norge har mange smarte bedrifter. Vi trenger at enda flere av dem utvikler nye og bedre varer, tjenester og løsninger. En sterk satsing på forskning og utvikling skal skape et mer konkurransedyktig næringsliv og flere grønne, smarte og nyskapende jobber, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

- Vi skal skape et mer konkurranse-dyktig næringsliv og flere grønne, smarte og nyskapende jobber, sier næringsministeren. (Foto: Thomas Haugersveen, Statsministerens kontor) Tilbyr råd og veiledning i søknadsprosessen

Alle norske bedrifter kan søke støtte til innovasjonsprosjekter, og Forskningsrådet har flere ordninger for å gjøre det lettere å søke. Bedrifter har blant annet mulighet til å sende inn en skisse før den endelige søknaden.

Forskningsrådet arrangerer også informasjonsmøtet Åpen dag som kan hjelpe søkere med å utvikle prosjektet sitt. Begge deler arrangeres på mange ulike steder i Norge, og det er gratis for bedrifter å delta.

– Spesielt for bedrifter som aldri har søkt før, kan skisseordningen være nyttig. Ved å sende inn en skisse får bedriften verdifull tilbakemelding på om de bør søke, og eventuelt om det er noe de bør tenke på før de sender inn den endelige søknaden i oktober, sier John-Arne Røttingen.

Bedrifter som vurderer å søke støtte, kan lese mer på forskningsradet.no/naeringsliv

Forskningsrådet delte ut over én milliard kroner til innovasjonsprosjekter i næringslivet i januar 2018, se oversikt over tildelingene 2018.

De viktigste datoene  
Skissefrist:  29. august 2018, kl. 13.00
Søknadsfrist: 10. oktober 2018, kl. 13.00
Beslutning om støtte: Januar 2019

 

Skrevet av:
Helen Karlsen og Maria Ekornes Myhre
Publisert:
03.05.2018
Sist oppdatert:
22.05.2018