Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Resultatene fra høstens søknadsrunde for innovasjonsprosjekter er klar

160 søknader konkurrerte om midler til Innovasjonsprosjekter i næringslivet etter høstens søknadsfrist i BIA, 46 søkere inviteres nå til kontraktsforhandlinger. Dette ble klart da programstyret i BIA onsdag 31. januar fattet vedtak om tildelingen til Innovasjonsprosjekter i næringslivet. Totalt bevilger Forskningsrådet 483 millioner kroner til disse nye innovasjonsprosjektene.

Søkerbedriftene i de 46 prosjektene representerer en stor bredde både når det gjelder bransjer, størrelse, alder og tema. Ett tema som går igjen i årets bunke er digitalisering, sier Astrid Brenna programkoordinator i BIA. ‒ Det er tydelig at dette er noe som opptar norsk næringsliv på tvers av bransjer og sektorer.

Flertallet av bedriftene som nå inviteres til kontraktsforhandlinger har ikke hatt innovasjonsprosjekter i Forskningsrådet før. Halvparten har mindre enn 100 ansatte og en tredjedel er gründerbedrifter, dvs bedrifter som er yngre enn 6 år.

 

Listen over de 46 prosjektene finner du  her. PDF - 206 KB

 

Nye muligheter til høsten

For de som ikke nådde opp i årets tildeling eller andre bedrifter som ønsker å forske, er det nye muligheter til høsten. BIA vil lyse ut midler til både Innovasjonsprosjekter i næringslivet og Kompetanseprosjekter for næringslivet. Begge disse utlysningene ligger allerede kort beskrevet på BIAs hjemmeside.

 

Skrevet av:
Publisert:
01.02.2018
Sist oppdatert:
01.02.2018