Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Nytt IKT-verktøy gir bedre demensomsorg

BIA-støttede Noen AS bedrer livskvaliteten til personer med demens gjennom tilpassede aktiviteter. Et nyutviklet IKT-verktøy gjør det enklere for bedrift og veiledere å kartlegge arbeidsmetodikken og dokumentere effekt av aktivitetene.

Aktivitetene er varierte og foregår i hjemmet eller i nærmiljøet. Veilederens kompetanse er betydningsfull. (Bilde: Noen AS) BIA-prosjektet «Kunnskapsbasert persontilpasset aktivitetstjeneste for personer med demens» som ble avsluttet i 2015, har lagt et viktig grunnlag for støtteverktøyet som er utviklet av SINTEF i samarbeid med Cantega, Uno IT og Senter for omsorgsforskning. Samarbeidet med demensforsker Bente Nordtug ved Høyskolen i Nord-Trøndelag har også vært avgjørende for å lykkes med utviklingen av verktøyet.

– Gjennom BIA-prosjektet har vi nå endelig fått utviklet et IKT-verktøy som er tilpasset veilederens behov. I den web-baserte løsningen kan veilederen oppsummere og evaluere samværet, planlegge nye aktiviteter, utveksle erfaring og ikke minst visualisere pasientenes utvikling, forteller Noen-gründer Heidi Wang til, Gemini.no.

Les mer hos Gemini.no.

Les også tidligere BIA-artikkel om prosjektet.

Skrevet av:
Nils Ragnar Løvhaug
Publisert:
26.10.2016
Sist oppdatert:
26.10.2016