Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Presenterte innovasjon i «God morgen Norge»

Psykolog Solfrid Raknes som står bak selvhjelpskonseptet «Psykologisk Førstehjelp for barn og unge» besøkte TV 2’s «God Morgen Norge» i desember for å fortelle om innovasjonen sin. Se innslaget her.

Raknes ble også invitert til å prate om prosjektet på TV 2 Nyhetskanalen samme dag. Faksimile fra TV 2. Begge intervjuene var knyttet opp mot hvordan foreldre og barn kunne bruke samværet i julen til å snakke sammen om vanskelige ting.

Psykologisk Førstehjelp er en selvhjelpspakke med flere varianter myntet på barn og unge i alderen 4-19 år. Den inneholder informasjonshefte med korte og enkle tekster rettet mot barn og unge, enkle oppgaver og illustrasjoner, samt nyttige figurer.

Ved å bruke dette vil barn, ungdom og foreldre lære grunnelementene i kognitiv terapi. Bruk av denne selvhjelps-pakken vil kunne gjøre barn, ungdom og foreldre bedre rustet til å takle vanskelige følelser og utfordrende situasjoner, og virke forebyggende mot utvikling av psykiske lidelser.

Bergen Teknologioverføring (BTO) har gjennom en lisensieringsavtale med Gyldendal stått for kommersialisering av førstehjelpspakkene, blant annet med støtte fra FORNY2020.

Les mer og se TV 2-innslaget hos BTO.

 

 

Skrevet av:
Nils Ragnar Løvhaug
Publisert:
14.01.2015
Sist oppdatert:
13.09.2016