Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

BerGenBio hentet inn 90 millioner i emisjon:

Klinisk testing av lovende kreftmedisin

Bioteknologiselskapet BerGenBio AS hentet i høst inn 90 millioner kroner i en emisjon. Selskapet, som i sin tid ble opprettet av Bergen Teknologioverføring med støtte fra FORNY2020, utvikler innovative og svært lovende medisiner mot aggressiv kreft.

Professor James Lorens i BerGenBio med fire PhD-stipendiater. Fra venstre Katarzyna Wnuk-Lipinska, Henriette Ertsås, Fanny Pelissier og Crina Tiron. (Foto: Sissel Dyrstad, UiB) For tiden er BerGenBio i gang med klinisk fase 1-testing på pasienter av medisinen BGB324 som kan være aktuell for behandling av flere typer kreft, blant annet aggressiv blodkreft, brystkreft, bukspyttkjertelkreft og lungekreft.

Emisjonen var rettet mot nye og eksisterende aksjonærer, og priser selskapet til 400 millioner kroner. Den nytilførte kapitalen skal finansiere videre utvikling av medisinene, og da særlig BGB324 – produktet som er kommet lengst i det standardiserte utviklingsløpet som nye medisiner må gjennomgå før de godkjennes for markedsintroduksjon.

Blokkerer viktig enzym

Forskergruppen som står bak selskapet var blant de første som beskrev sammenhengen mellom spredning og forekomsten av såkalte Axl-enzymer på kreftcellene. Når Axl er til stede, oppfører kreftcellene seg mer ondartet. Den nye medisinen blokkerer dette Axl-enzymet og hemmer derfor spredningen. Bergens Tidende skrev også nylig om selskapet.

– Det er spennende at det ikke bare forskes på kreft her i Norge, men at resultatene også bringes videre mot innovasjon, sier Jannikke Ludt, leder for forskningsseksjonen i Kreftforeningen, til BT.

Les mer om emisjonen på BerGenBios nettsider.

Les BT-artikkelen her.

 

Skrevet av:
Nils Ragnar Løvhaug
Publisert:
18.02.2015
Sist oppdatert:
13.09.2016