Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Har nådd fram i Japan

Forskningsbasert norsk teknologi har nådd fram i det råeste teknologimarkedet som finnes i verden. One2touch – et tråløst tastatur for smarttelefoner – skal nå selges i Japan. Og dette er bare begynnelsen.

Norsk forskningsbasert norsk teknologi ligger bak et produkt, som nå har nådd gjennom i det råeste teknologimarkedet som finnes i verden. (Foto: One2touch) Norsk forskningsbasert norsk teknologi ligger bak et produkt, som nå har nådd gjennom i det råeste teknologimarkedet som finnes i verden. (Foto: One2touch)

One2touch er et av selskapene i såkornfondet Norsk Innovasjonskapital II, som Bergen Teknologioverføring (BTO) har etablert sammen med investoren Rune Rinnan, designeren Bård Eker og flere andre.

BTO er FORNY2020-programmets samarbeidspartner i Bergen.

Finansavisen skrev om saken 10 mai. (PDF her) Teknisk Ukeblad har også hatt nyheten. Les her.

– Et gjennombrudd

Tastaturene er solgt til Elecon, Japans største distributør av mobiltilbehør.

Selskapet betaler 1 million dollar for eksklusiv rett til å selge One2touch-produkter i Asia. De forplikter seg til å kjøpe 50 000 enheter for 30 dollar stykket, og må kjøpe ytterligere 70 000 til samme pris for å beholde eksklusiviteten det første året, skriver Finansavisen.

– Dette er et gjennombrudd, sier Rune Rinnan.

Gjennom tre venturesatsinger – kalt Norsk Innovasjonskapital I, II og III – har selskapet Televenture med investoren Rune Rinnan i spissen fått tilgang til noen av de aller mest lovende forskningsbaserte bedriftene i Norge.

Du kan se en YouTube-video om One2touch her.

FORNY2020-samarbeidspartner BTO jobber med kommersialisering av One2Touch. Nå er en avtale med japanere på plass. (Illustrasjon: One2touch) FORNY2020-samarbeidspartner BTO jobber med kommersialisering av One2Touch. Nå er en avtale med japanere på plass. (Illustrasjon: One2touch)

 

”Et produkt i verdensklasse”

Tastaturet One2touch ble hedret med Rosingprisen for kreativitet i november 2011.

Juryens begrunnelse var da:

”Et produkt i verdensklasse. One2touch har utviklet et unikt nytt tastatur for mobile enheter, som er verdens første trådløse og batteriløse tastatur! Kjerneteknologien i tastaturet er fleksibilitet, og brukeren kan tilpasse det etter behov. Disse egenskapene gjør det særlig interessant innen helse- og næringsmiddelindustrien, der kravene til hygiene er stort.”

Les mer om One2touch her.
 

Skrevet av:
Siw Ellen Jakobsen
Publisert:
16.05.2012
Sist oppdatert:
13.09.2016