Nysgjerrigper med ny nettside for barn, foreldre og lærere

Nysgjerrigper har lansert en splitter ny nettside for lærere, barn og foreldre. Forskningsrådet oppfordrer alle med barn hjemme til å vise fram Nysgjerrigper.no og tipse lærerne sine.

Lanseringen av det nye nettstedet Nysgjerrigper.no kom samtidig med at skolene stengte og mange er på utkikk etter gode undervisningsopplegg på nettet.

– Jeg synes mine kollegaer i Forskningsrådets Nysgjerrigper timet lansering av ny nettside veldig godt, og det kan være en god hjelp til alle som nå plutselig må drive hjemmeskole. Masse gode tips til både foreldre og lærere her, sier Cathrine Torp, områdedirektør for kommunikasjon i Forskningsrådet.

Forskningsrådet heier på barn som forsker

Målet med Nysgjerrigper er at elever i barneskolen skal lære om forskning og se at barn kan forske.

– Vi vil fortelle barn at verden trenger nysgjerrigperer som undrer seg, spør, graver, tester og undersøker. Vi vil vise at Forskningsrådet heier på barn som forsker. Vi vil fronte at det å forske, er å jobbe systematisk, tenke metodisk og kreativt, sier Torp.

Nysgjerrigper.no vil i tiden framover satse mer på digitalt innhold som støtter opp om å lære seg forskningsmetode og vise at barn kan forske. Det vil bli flere filmer og et nytt digitalt verktøy for å lære seg Nysgjerrigpermetoden.
Satser mer på undervisningsressurser for lærere.

Nysgjerrigper.no er og har vært en side for lærere og elever, der de finner lesestoff om forskning, eksperimenter de kan gjøre selv og lære hvordan de kan forske på egne spørsmål og på ting som betyr noe for dem.

Her kan lærere i barneskolen enkelt kunne finne undervisningsressurser og få oversikt over hva Nysgjerrigper er og hva Forskningsrådet tilbyr. Alt skal være åpent, gratis og tilgjengelig for alle.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 1. oktober 2022, 16.37 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.