Inviterer hele landet til hjernedialog

– Vi i Forskningsrådet vil satse enda mer på hjerneforskning, og samtidig sørge for at flere forstår mer av hjernen. Derfor oppfordrer jeg alle til å delta på årets Forskningsdager hvor 'hjernen' er hovedtema, sier John-Arne Røttingen, adm. dir. i Forskningsrådet.

– Norge investerer mye i hjerneforskning og vi har lenge hatt ledende forskningsmiljøer innen blant annet nevrobiologi, nervesykdommer og mental helse, forklarer Røttingen.

-Selv om vi vet mye, trenger vi mer kunnskap om den friske hjernen for å kunne forebygge og behandle sykdommer, sier John-Arne Røttingen. Fra Hjernerådets arrangement "Et sjakktrekk for hjernen".

Forskningsrådet investerer både i grunnleggende forskning for å kunne forstå alle milliardene av hjerneceller og koblingene mellom disse, men også i forskning som kan bidra til å forebygge og behandle hjernesykdommer.

–Hjernen vår er en komplisert struktur, som består av milliarder av nerveceller. I samspillet mellom disse oppstår det som er menneskelig. Selv om vi vet mye, trenger vi mer kunnskap om den friske hjernen for å kunne forebygge og behandle sykdommer.

Røttingen understreker at hjerneforskning og hjernehelse handler om både psyke og soma, både mental og fysisk helse, og at dette henger tett sammen.

– Under Forskningsdagene inviterer vi hele landet til dialog om mange av disse spørsmålene.

Besøk Forskningsdagene.no

Meldinger ved utskriftstidspunkt 1. oktober 2022, 16.03 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.