Gå direkte til innhold
 

Over tusen kandidater foreslått til Forskningsrådets nye styrer

Forskningsrådet fikk overveldende respons da vi inviterte åpent til forslag på medlemmer til de nye porteføljestyrene. Mer enn 1 300 navn var registrert ved fristen 18. januar.

– Forskningsrådet takker alle som har foreslått kandidater eller meldt seg som kandidat, sier Stig Slipersæter i Forskningsrådet. Sammensetningen av porteføljestyrene behandles i midten av februar og blir presentert kort etter det. (Foto: Thomas Keilmann, Forskningsrådet)

– Det har vært stor interesse, og det viser stort engasjement for Forskningsrådets arbeid. Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med denne responsen, sier Stig Slipersæter, som har tatt imot forslagene.

– Rundt 150 styreplasser skal besettes. Det betyr at mange av de foreslåtte personene ikke kan få plass. Samtidig er vi trygge på at vi til alle styrene har et godt utvalg av høyt kompetente og erfarne kandidater å velge blant, sier Slipersæter.

200 forslag til ett styre

Styret for Helse har fått aller flest forslag med godt over 200. Til andre er det kommet over 150 forslag.

– Svært mange institusjoner og organisasjoner har fremmet forslag, dessuten mange enkeltpersoner. Fra universitets- og høgskolesektoren er det kommet forslag både fra sentralt nivå, fakulteter og institutter. I UH-sektoren har også enkeltpersoner kommet med forslag, opplyser Slipersæter.

– Over 30 forskningsinstitutter har fremmet forslag, vi har fått fra mange store og små bedrifter, samt ulike organisasjoner og institusjoner i både privat og offentlig sektor, inkludert kommuner og fylkeskommuner, forteller han.

– Takk!

– Forskningsrådet takker alle som har foreslått kandidater eller meldt seg som kandidat. Vi er svært takknemlige for engasjementet og arbeidet som er lagt ned i å finne gode kandidater og dokumentere kvalifikasjoner og kompetanse, sier Slipersæter.

Forskningsrådets styre skal behandle sammensetningen av porteføljestyrene i midten av februar. Sammensetningen av det enkelte styre vil bli offentliggjort kort tid etter, opplyser han.

Skrevet av:
Brita Skuland Seniorrådgiver +47 22 03 75 02 bsk@forskningsradet.no
Publisert:
29.01.2019
Sist oppdatert:
31.01.2019