Gå direkte til innhold
 

Nye utlysninger fra EU - grip sjansen!

De nye utlysningene i EUs 7. rammeprogram (FP7) inneholder et vidt spekter av spennende forskningsutfordringer. I årets utlysninger ligger det betydelig mer penger enn i fjorårets utlysningsrunde.

51 nye utlysninger i EUs 7. rammeprogram er nå offentliggjort. Utlysningene ligger under fanene for hvert av særprogrammene hos EU-tjenesten CORDIS. Til høyre finner du direktelenker til de ulike særprogrammene som lyser ut midler - Cooperation, Ideas, People og Capacities.

7. rammeprogram

Sterk vekst

Det totale budsjettet for FP7 for 2011 lyder på 6,4 millarder Euro, en stigning på 12 % i forhold til fjorårets utlysninger, og hele 30 % opp fra 2009. Det er allerede meldt at denne budsjettveksten vil fortsette fram mot 2013.

FP7 er dermed det største enkeltstående forskningsprogrammet i verden med et budsjett på mer en 50,5 milliarder Euro (eksklusiv Euratom-prgrammet) for perioden 2007-2013.

Høy prioritet

Internasjonalt samarbeid er viktig for norsk forskning, og deltakelse i EUs programmer har høy prioritet. Tidligere i sommer kunne Forskningsrådet melde om gode tall knyttet til norsk deltakelse i FP7.

Regjeringen har store ambisjoner for norsk deltakelse i siste del av FP7, og kunnskapsminister Tora Aasland har tidligere uttalt at Norge skal styrke koblingene mellom nasjonale forsknings- og innovasjonsprogrammer og aktivitetene i rammeprogrammet.

Forskningsrådet vil holde en rekke informasjonsarrangementer om utlysningene og søknadsprosessen i månedene som kommer. Følg lenkene til høyre.

Skrevet av:
Tore Espedal
Publisert:
20.07.2010
Sist oppdatert:
13.09.2016