Gå direkte til innhold
 

Ny norsk-kinesisk samarbeidsavtale gir drahjelp til norsk næringsliv

Forskningsrådet signerte denne uken en samarbeidsavtale med Kinas departement for vitenskap og teknologi. Avtalen omfatter næringsrettede samarbeidsprosjekter innen temaene miljøvennlig energi og digitalisering. Flere konkrete utlysninger er under planlegging.

- Samarbeidsavtalen er svært viktig for norske forskningsintensive bedrifter fordi den legger til rette for felles forsknings- og utviklingsprosjekter med kinesiske partnere på en rekke områder, uttaler Anne Kjersti Fahlvik, områdedirektør for næringsliv og teknologi i Forskningsrådet.

Statsssekretær i Kunnskapsdepartementet, Rebekka Borsch, signerte på vegne av Forskningsrådet avtalen med Kinas departement for vitenskap og teknologi. (Foto: Frode Andersen, Utenrikdsepartementet)
Samarbeidet mellom Forskningsrådet og Ministry of Science and Technology (MoST) er langsiktig, næringsrettet og spenner fra forskning til markedsnære demonstrasjoner.

MoST og Forskningsrådet vil ha fellesutlysninger til næringsrettede samarbeidsprosjekter innen energi og digitalisering. Søkere vil være forskningsinstitusjoner med partnerbedrifter. Den første utlysningen forventes våren 2019 og vil være i underkant av 100 millioner kroner.
 
Avtalen ble signert i forbindelse med Norges statsbesøk til Kina 15. – 19. oktober. Kina er Norges største handelspartner i Asia og over 300 norske næringslivsaktører deltar på statsbesøket.

 

Skrevet av:
Hilde Totland Harket Spesialrådgiver htha@forskningsradet.no
Publisert:
17.10.2018
Sist oppdatert:
17.10.2018