Gå direkte til innhold
 

Forklarer det komplekse:

Forskningsrådets formidlingspris til Kalle Moene

Professor Kalle Moene får Forskningsrådets formidlingspris for sin evne til å forklare komplekse økonomiske spørsmål på en forståelig måte.

Forskningsrådets pris for fremragende forskningsformidling skal premiere forskningsformidling av høy kvalitet i form og innhold til et bredt publikum.

Årets pris tildeles Kalle Moene, professor i økonomi ved Økonomisk institutt, Universitetet i Oslo. Moene har siden 2007 ledet et Senter for fremragende forskning, Centre of Equality, Social Organization and Performance (ESOP), ved samme universitet.
 

Statsråd Tora Aasland overrekker professor Kalle Moene Forskningsrådets formidlingspris for 2011. Det skjedde under åpningen av Forskningsdagene. Foto: Jon Solberg, Norges forskningsråd Statsråd Tora Aasland overrekker professor Kalle Moene Forskningsrådets formidlingspris for 2011. Det skjedde under åpningen av Forskningsdagene. (Foto: Jon Solberg, Norges forskningsråd)


Komplekse spørsmål

I sin forskning arbeider Moene blant annet med hvordan inntekt og velstandsfordeling henger sammen med organiseringen av arbeidsmarkedet og økonomiske institusjoner.

Juryen for formidlingsprisen peker på at Moene gjennom mange år har evnet å være aktuell og poengtert i sin forskningsformidling og at han holder en høy faglig standard samtidig med en evne til å formidle langt utenfor fagets grenser.

Stor produksjon

Moene er mye brukt som kommentator og spaltist og har en omfattende produksjon av kronikker, innlegg og populærvitenskapelige artikler.

Juryen understreker også Moenes tilgjengelighet for pressen og andre.

Forskningsrådets formidlingspris ble overrakt av statsråd Tora Aasland i forbindelse med åpningen av Forskningsdagene 2011 i Universitetshagen i Oslo sentrum.

Prisen er på 250.000 kroner.

Skrevet av:
Thomas Evensen Avdelingsdirektør +47 22 03 75 26 tev@forskningsradet.no
 

Legg igjen en kommentar


Captchabilde

 
Publisert:
23.09.2011
Sist oppdatert:
13.09.2016