Gå direkte til innhold
 

Formidlingsprisen til forskning.no

Forskningsrådet hedrer i år redaksjonen i forskning.no med prisen for fremragende forskningsformidling.

Fra venstre ses Bjørnar Kjensli, Arnfinn Christensen, Kristin S. Grønli, Per Byhring, Andreas R. Graven og Marianne Nordahl. Redaksjonen består dessuten av Asle Rønning, Ingrid Spilde, Eivind Torgersen - og ansvarlig redaktør Nina Kristiansen, som var i Bergen for å motta prisen, og var ikke til stede i redaksjonen da bildet ble tatt fredag. Foto: Andreas Graven, forskning.no Fra venstre ses Bjørnar Kjensli, Arnfinn Christensen, Kristin S. Grønli, Per Byhring, Andreas R. Graven og Marianne Nordahl. Redaksjonen består dessuten av Asle Rønning, Ingrid Spilde, Eivind Torgersen - og ansvarlig redaktør Nina Kristiansen, som var i Bergen for å motta prisen, og var ikke til stede i redaksjonen da bildet ble tatt fredag. (Foto: Andreas Graven, forskning.no)

Forskningsrådets formidlingspris på 250.000 kroner tildeles som påskjønnelse for spesiell innsats for å fremme norsk forskning overfor et bredt publikum.

Forskningsminister Tora Aasland overrakte prisen i Bergen fredag 24. september i forbindelse med den nasjonale åpningen av årets store forskningsformidlings-festival, Forskningsdagene, som foregår over hele landet.

- Prisen er en enorm anerkjennelse av redaksjonens arbeid, sier Nina Kristiansen, sitert av nettstedet hun er redaktør for. - Og så samarbeider vi med 65 forskningsinstitusjoner, som også har noen aksjer i denne prisen. Foto: Marianne Røsvik/Forskningsdagene - Prisen er en enorm anerkjennelse av redaksjonens arbeid, sier Nina Kristiansen, sitert av nettstedet hun er redaktør for. - Og så samarbeider vi med 65 forskningsinstitusjoner, som også har noen aksjer i denne prisen. (Foto: Marianne Røsvik/Forskningsdagene) Ansvarlig redaktør og daglig leder Nina Kristiansen tok i mot prisen på vegne av redaksjonen i nettstedet forskning.no.

- Inspirerer

Tildelingen gjøres av en jury som kårer vinneren blant kandidater som Forskningsrådet har mottatt skriftlig begrunnede forslag på. Om årets prismottaker sier juryen blant annet:

"Med stor entusiasme har prisvinneren formidlet forskning og kunnskap, og samtidig evnet å stille kritiske spørsmål til forskningsmiljøene og forskerne. Prisvinneren har gjennom en årrekke bygget opp en omfattende bredde i sin kunnskap om norsk forskning og har klart å omstille denne kunnskapen til gode redaksjonelle produkter. Vinneren har også vært inspirerende for norske forskningsmiljøer når det gjelder forskernes og instituttenes formidling av egne resultater, både i form av kronikker, debatter og blogger.

Nordens største

Forskning.no er blitt Nordens største nettavis for forskningsnyheter. Nettstedet drives gjennom en forening der 65 norske forskningsinstitusjoner er medlemmer, og redigeres etter Redaktørplakaten, som skal sikre redaksjonell frihet. Forskning.no ble startet i 2002 etter initiativ fra Forskningsrådet. 

I sitt redaksjonelle program slår forskning.no fast blant annet at nettavisen skal "presentere ny, aktuell, viktig og/eller interessant norsk og internasjonal forskning" - dessuten "være engasjerende og nysgjerrighetsvekkende, gi ny innsikt og forståelse og fungere som en ressursbank for brukerne."
 

Forskningsminister Tora Aasland overrakte Forsmidlingsprisen 2010 til ansvarlig redaktør i nettstedet forskning.no. Nina Kristiansen tok i mot prisen på vegne av redaksjonen fredag 24. september i forbindelse med den nasjonale åpningen av Forskningsdagene i Bergen. Forskningsminister Tora Aasland overrakte Forsmidlingsprisen 2010 til ansvarlig redaktør i nettstedet forskning.no. Nina Kristiansen tok i mot prisen på vegne av redaksjonen fredag 24. september i forbindelse med den nasjonale åpningen av Forskningsdagene i Bergen. (Foto: Marianne Røsvik/Forskningsdagene)

Skrevet av:
Brita Skuland Seniorrådgiver +47 22 03 75 02 bsk@forskningsradet.no
 

Legg igjen en kommentar


Captchabilde

 
Publisert:
24.09.2010
Sist oppdatert:
13.09.2016