Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold
 

Bygger bro mellom forskning og samfunn

Professor Ole Didrik Lærum får Norges forskningsråds formidlingspris for 2008.

Ole Didrik Lærum. Foto: Scanpix/NVA Ole Didrik Lærum. Foto: Scanpix/NVA Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland overrakte Ole Didrik Lærum prisen for fremragende forskningsformidling på forskningens festaften i Oslo konserthus 23. september.

Juryens begrunnelse for tildelingen:

”Årets prisvinner har i en årrekke holdt et høyt tempo innen forskning og forskningsformidling. Med imponerende kvalitet og gjennomslagskraft har han evnet å skape engasjement og oppmerksomhet om forskning. Kommunikasjon har vært en bevisst og integrert del av hans forskervirke. Gjennom lang tid har han vist initiativ til å skape oppmerksomhet ikke bare rundt eget fag, men også om forskningens plass i det norske samfunnet. Samtidig har han ikke vært redd for å gå nye veier innenfor et bredt spekter av kanaler og virkemidler. Mange norske journalister har hatt stor glede av å samarbeide med prisvinneren. Hans imøtekommenhet og interesse overfor pressen har bidratt til å gjøre forskning synlig i norske avisspalter.”

Ole Didrik Lærum er professor i medisin ved Gades Institut, Universitetet i Bergen, og preses i Det Norske Videnskaps-Akademi.

Forskningsrådets formidlingspris er en belønning for fremragende forskningsformidling og blir gitt til forskere som utmerker seg med levende og nyskapende kommunikasjon av høy kvalitet fra eget fagfelt. Alle typer formidling i alle typer medier, både langvarig innsats og enkeltstående tiltak, kan premieres. Formidlinga skal være allmennrettet.

Juryens medlemmer: 

Juryens leder: fagredaktør Erik Tunstad, www.forskning.no

Seniorforsker Odd Aksel Bergstad, MAR-ECO, Havforskningsinstituttet

Avdelingsdirektør Mona Gravningen Rygh, Avd. for kommunikasjon, Norges forskningsråd

Prosjektleder Anne Riiser, Forskningsdagene, Norges forskningsråd

 

Skrevet av:
Mari Susanne Solerød Spesialrådgiver 22 03 72 60 mso@forskningsradet.no
Publisert:
23.09.2008
Sist oppdatert:
13.09.2016