Gå direkte til innhold
 

Bruker prispenger til å bygge innovasjonskultur

Vinneren av Forskningsrådets innovasjonspris i 2017, Thermo Fisher Scientific, vil bruke premien på 500.000 kroner til kulturbygging for innovasjon i bedriften.

– Det var en stor ære å vinne innovasjonsprisen, og prispengene kommer godt med til dette prosjektet. Vi kunne brukt pengene til ett av våre forskningsprosjekter, men ønsket å gjøre noe litt annerledes, og har et ønske om å bygge en kultur for å tenke innovasjon i hele bedriften, sier forskningsdirektør i Thermo Fisher Scientific, Erlend Ragnhildstveit.

Bygger innovasjonskultur i alle avdelinger

Thermo Fisher vil arrangere en dag hvor de ansatte er i fokus med foredragsholdere som inkluderer de ansatte selv, personer både innenfor bransjen og utenfor sin egen sektor, for å bygge innovasjonskultur i alt fra finans, til markedsføring til forskning og utvikling. I september 2017 holdt Malin Karlsson fra Thermo Fisher et innlegg om hvordan selskapet bygger innovasjonskultur under et arrangement i regi av Forskningsrådet. Du kan se dette innlegget her.

Erlend Ragnhildstveit, daværende CEO Ole Dahlberg og Anne Kjersti Fahlvik sammen i forbindelse med pristildeling i 2017. – Vi vil at innovasjonstankegangen skal gjennomsyre alt vi gjør og alle våre medarbeidere. Det er ikke nok om forskningsavdelingen tenker innovativt, vi må ha med alle våre 200 kolleger i Norge til å tenke innovasjon og skape best mulig produkter, løsninger og prosesser for våre kunder, sier Ragnhildstveit.

Bidro til historisk godkjenning i USA kort tid etter prisen

Thermo Fisher Scientific vant prisen for å ha utviklet en helt ny variant av sitt produkt, som muliggjør rask og effektiv analyse av menneskelige gener og dermed bedre diagnostikk og behandling. Produktene er basert på kuler i mikron-størrelse kalt Ugelstadkuler, og produseres på Lillestrøm. Kundene er biotek-selskaper over hele verden, og kulene brukes blant annet innen diagnostikk og kreftbehandling. Kort tid etter at Thermo Fisher vant innovasjonsprisen, spilte et annet av deres produkter en nøkkelrolle i en historisk godkjenning i USA. For første gang godkjente U.S. Food and Drug Administration (FDA) en medisin, Kymriah (Novartis), basert på genmodifiserte T-celler i behandlingen av akutt leukemi. Ugelstadkuler, koblet med antistoffer, ble benyttet i produksjonen av denne medisinen.

Nå kan alle nominere kandidater til årets innovasjonspris

Forskningsrådet er på ny på jakt etter Norges mest innovative virksomhet, privat eller offentlig. For å nominere, svar på spørsmålene om hvem du nominerer og hvorfor, i skjema her. Siste frist er 6. mai 2018.

– Thermo Fisher var en verdig vinner i 2017, med sin lange historie basert på norsk forskning. Det at de har holdt forskning og produksjon i Norge også etter internasjonalt oppkjøp, og at produktene deres selges over hele verden for store summer, viser kraften i forskning og innovasjon. Vi vet det finnes flere slike virksomheter, og nå håper vi å få inn gode kandidater til årets innovasjonspris, sier divisjonsdirektør for næringsliv og teknologi, Anne Kjersti Fahlvik.

Les mer her:

 

 

 

 

 

 

Skrevet av:
Maria Ekornes Myhre Seniorrådgiver mem@forskningsradet.no
Publisert:
03.05.2018
Sist oppdatert:
20.06.2018