Gå direkte til innhold
 

1 milliard til polsk-norsk forskning gjennom EØS-midlene

Norge og Polen har signert ny EØS-avtale. Over 1 milliard kroner går til forskningssamarbeid.

Avtalen ble signert 20. desember da EØS- og EU-minister Marit Berger Røsland besøkte Warszawa. (Foto: UD) 20. desember inngikk Norge nye omfattende samarbeidsavtaler om EØS-midler til Polen på 809,3 millioner euro. Av disse går 110 millioner euro til forskningsprogrammet.

– Jeg er glad for at vi har kommet til enighet om rammene for en ny periode med EØS-midler til Polen. Vi ser frem til å videreføre det viktige arbeidet fra forrige periode, samt å styrke innsatsen for næringsliv, forskning og lokal utvikling, sier EØS- og EU-minister Marit Berger Røsland.

Innenfor forskningssamarbeidet er det avsatt ti millioner euro til å videreføre samarbeidet om CO2-fangst og lagring.

-Vi kan vise til veldig gode resultater de senere årene. Det er blitt mindre luftforurensning og forurensningskontrollen er styrket. EØS-midlene gjør at vi styrker samarbeidet innen klima, energi, miljø, grønn innovasjon og forskning, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Last ned faktaarket om den nye avtalen her.

14. desember signerte Norge ny også EØS-avtale med Latvia.

Polen blir dermed det sjette landet til å signere en ny EØS-avtale med eget forskningsprogram etter Romania, Estland, Portugal,Tsjekkia i tillegg til Latvia. Følg med på vår EØS-side for å få siste nytt fra alle EØS-forskningsprogrammene.

 

 

Skrevet av:
Geir Aas Seniorrådgiver gaa@forskningsradet.no
Publisert:
20.12.2017
Sist oppdatert:
20.12.2017