Gå direkte til innhold
 

Doktorgrad ved EUI i Firenze

Vil du ta doktorgraden innenfor historie, rettsvitenskap, økonomi eller sosiologi/statsvitenskap, har du mulighet til å gjøre det ved Det europeiske universitetsinstituttet (EUI) i Firenze, med doktorgradstipend fra Forskningsrådet.

Dette er aktuelt for mastergradstudenter som planlegger å gjennomføre en doktorgrad innenfor et av de fire fagfeltene, og verdt å kjenne til for veiledere som har gode kandidater blant sine studenter.

Forskningsrådet oppfordrer norske forskere, og studenter som vil ta forskerutdanning, til å skaffe seg internasjonal erfaring. For mer om dette, se våre tips/forslag til hvordan du kan planlegge en forskerkarriere

Utlysning og søknadsfrist

For norske mastergradstudenter som vil ta doktorgraden i et annet europeisk land ved et universitet med høyt faglig nivå, har Forskningsrådet avtale med Det europeiske universitetsinstituttet. EUI tar opp inntil fire nye doktorgradsstudenter fra Norge hvert år. Søknadsfristen er 31. januar dersom du planlegger å gå i gang med doktorgraden fra høsten samme år.

Stipendet lyses ut på Forskningsrådets utlysningssider i september. På utlysningssidene finner du også litt mer informasjon om stipendet.

Finn veileder ved EUI

Før du utarbeider prosjektbeskrivelsen og søknaden til EUI, er det viktig at du undersøker om du kan få veileder til temaet og problemstillingen du planlegger. Da kan du ha nytte av sidene Departmental Research Profile og Departments and Centres. En forutsetning for å bli tatt opp ved EUI, er at noen kan og vil veilede deg. Derfor bør du undersøke det før du gjør et stort arbeid med søknaden.

Noe for deg?

Se EUIs nettsted. Til høyre på siden har du fire valg: Ph.d. i henholdsvis rettsvitenskap (Law), sosiologi/statsvitenskap (Political and Social Sciences), historie (History and Civilization) og økonomi (Economics). Velg det som er aktuelt for deg for mer informasjon dersom du vil søke eller vil anbefale en student å søke.

Du sender søknaden til EUI, som evaluerer den. Dersom du blir tatt opp ved EUI, får du doktorgradstipend fra Forskningsrådet (se artikkelen "Ta europeisk doktorgrad med norsk finansiering" nedenfor).

På EUIs nettsted finner du all informasjon du vil trenge. Hvis du har spørsmål om doktorgradstipendet, ta gjerne kontakt med Siri Tønseth i Forskningsrådet.

EUI

Doktorgradprogrammene på de fire fagområdene ved Instituttet har til sammen ca. 350 stipendiater. De som oppnår studieplass, får anledning til å ta sin doktorgrad i et internasjonalt universitetsmiljø, med lærekrefter på høyeste nivå.

Utdanningen

Doktorgradsprogrammene er på tre år, med mulighet for et fjerde år med utenlandsstipend for å gjøre ferdig avhandlingen og disputere. Noe av tiden de to første årene settes av til obligatoriske seminarer. Det første året skal doktorgradskandidatene også forberede et 40 siders prosjektutkast for den planlagte avhandlingen.

– Programmene er strukturerte og kandidatene følges opp godt, sier en tidligere norsk doktorgradstudent. 

Se også
Ta europeisk doktorgrad med norsk finansiering
Sender fire til Firenze

Før du utarbeider prosjektbeskrivelsen og søknaden til EUI, er det viktig at du undersøker om du kan få veileder til temaet og problemstillingen du planlegger. (Foto: EUI)

Du sender søknaden til EUI, som evaluerer den. Dersom du blir tatt opp ved EUI, får du doktorgradstipend fra Forskningsrådet. (Foto: EUI)
Middelalderbroen Ponte Vecchio over elven Arno er et kjent landemerke i Firenze. (Foto: Shutterstock)

Publisert:
03.05.2016
Sist oppdatert:
23.11.2017