Gå direkte til innhold
 

Nasjonalt møte om kliniske studier

Starter:
10.03.2016 09:00 CET
Avsluttes:
10.03.2016 16:00 CET
Kalender:
Legg til (ical)
Oslo Universitetssykehus, Haukeland Universitetssykehus, Akershus Universitetssykehus, Inven2, Forskningsrådet og LMI inviterer til møte om kliniske studier i Forskningsrådets lokaler på Lysaker, 10. mars 2016.

Det er en rivende utvikling i nye medisiner og behandlingsmetoder, og det er viktig at Norge deltar og spiller en aktiv rolle i utviklingen og utprøvningen. Det er et uttrykt ønske at Norge skal delta i internasjonalt forskningssamarbeid og kliniske studier. Møtet, som har tittelen Sammen er det mulig å øke klinisk forskning, vil belyse hvordan forskjellige aktører jobber for å øke klinisk forskning og kliniske studier. Det vil også være en bolk om infrastruktur som øker samhandling og attraktivitet for kliniske studier.  

Det er mange muligheter for kliniske forskere til å søke om midler fra EU. Det tematiske arbeidsprogrammet for helse, (SC1), Innovative Medicine Initiative (IMI), European and Developing Countries Clinical Trials Partnership (EDCTP), gir interessante muligheter for norske kliniske forskere. I pausene vil NCPer og rådgivere fra Forskningsrådet ha en stands for å informere og svare på spørsmål om EU-finansiert klinisk forskning.

Se LMI sine nettsider for program og påmelding.