Gå direkte til innhold
 

Energiforskningskonferansen 2018 - med presentasjoner

Sted:
Radisson BLU Oslo Plaza Hotel, Oslo
Starter:
30.05.2018 09:00 CET
Avsluttes:
30.05.2018 16:00 CET
Kalender:
Legg til (ical)
Forskningsrådet invitererte til årets viktigste konferanse om forskning på miljøvennlig energi og oppdaterte på forskningsfronten innen miljøvennlig energi og utviklingen av lavutslippssamfunnet. Presentasjonene finner du nedenfor.

Konferansen ble strømmet, se Energiforskningskonferansen her.

Se presentasjonene her
 

Se programmet her

Tema: Fra storskala fornybar til digitaliserte lokale løsninger – hva vinner fram i morgendagens energisystem?
Digitalisering, elektrifisering og fornybar energi driver omstillingen i energisektoren og økonomien. Hvordan blir balansen mellom storskalaløsninger og et regionalt integrert energisystem på den ene siden og småskalaløsninger på lokalnivå på den andre? Hvordan bygges kunnskapsbaserte energinæringer for en usikker framtid?

Her er IEA-rapporten:
Special Report: Offshore Energy Outlook

Laura Cozzi (IEA) (f.v.), Magnus Korpås (NTNU), Henriette Undrum (Equinor) og Fridtjof Unander (Forskningsrådet) snakker om funnene i IEA-rapporten. (Foto: Thomas Keilman)

Konferansen sparker i gang diskusjonen med en fremlegging av en ny IEA-analyse om utsikten for offshore energi og synergier mellom havvind, olje og gass.

 

Om konferansen
Energiforskningskonferansen er Forskningsrådets store konferanse for miljøvennlig energi. På konferansen vil du møte aktører fra både næringsliv, forskning og myndigheter. Kom for å oppdatere deg på den internasjonale forskningsfronten innen energi og hvordan energiforskningen kan gi oss grønn konkurransekraft. Konferansen åpnes av Olje- og energiminister Terje Søviknes.