Gå direkte til innhold
 

Bli med på Forskningsdagene 17. – 28. september

Starter:
17.09.2014 09:00 CET
Avsluttes:
28.09.2014 15:00 CET
Kalender:
Legg til (ical)
I år arrangerers festivalen for folk og forskere for 20. gang. Mer enn 1000 arrangementer holdes over hele Norge. Finn ut hva som skjer i nærheten av deg.

Under festivalen tar forskerne turen ut der folk ferdes. Du finner dem i forskningsbusser, i kantiner og på kafeer, på torg, scener, puber og kjøpesentre. Du kan til og med møte forskere i svømmebassenget! Og du kan bestille forskere til å snakke med skoleklasser, i foreninger eller for bedrifter i lunsjen. Oversikt over alle arrangementene ligger på Forskningsdagenes nettsider. 

Forskningsdagene byr på mer enn tusen forskermøter over hele landet. Arrangementene er gratis og åpne for alle og skjer i regi av universiteter, høyskoler, forskningsinstitutter, biblioteker og museer for å nevne noen.

Kommunikasjon er årets tema. Under Forskningsdagene kan det handle om all slags kommunikasjon og forskning på den. I år vil vi også gi rom for store tanker, og lanserer konkurranse for beste #tenklittpådet hashtag

Her er noen av de største arrangementene i årets festival:

  • 17.9 kl. 18.00: Nasjonal åpning: Debatt i samarbeid med Aftenposten på Munchmuseet
  • 19.09 – 20.09: Forskningstorg i femten ulike byer og tettsteder.
  • 17.09 – 28.09: Bestill en forsker/forsker til lunsj – mange institusjoner tilbyr utlån av forskere, til lunsj i bedrifter/foreninger eller til skoleklasser. 
  • 17.09 – 27.09: Forsker grand prix ruller videre. Forskere på scenen gjør stor suksess. I år er det lokale konkurranser i Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo. Nasjonal finale med de ti beste kandidatene er på Chat Noir i Oslo 27.09.
  • 17.09 – 28.9: Arrangementer på Litteraturhuset i Oslo under hele festivalen under tittelen Forskning og debatt på Litteraturhuset. Møt forskerne og bli utfordret og underholdt!
Det er Norges forskningsråd som står bak festivalen.

Banner for Forsknigsdagene