Innspill til porteføljeplan for livsvitenskap

Høringsnummer:

1865

Svarfrist:

10. sep. 2021

Emne:

Innspill til porteføljeplan

Publisert:

30. jun. 2021

10. sep. 2021

Om høringen

Forskningsrådet har lagt om investeringsvirksomheten fra programdrift til porteføljestyring. Dette innebærer at investeringer nå er strukturert i 16 porteføljer med egne porteføljestyrer.

Hvert porteføljestyre har utarbeidet en foreløpig porteføljeplan som danner grunnlaget for investeringer innenfor sitt ansvarsområde. Planene tar utgangspunkt i Forskningsrådets strategi og beskriver hvordan den skal iverksettes gjennom de forskjellige porteføljestyrene. Planene er videre basert på en analyse av relevant innsats innenfor de områdene porteføljen omfatter. Dette inkluderer innsats i Forskningsrådet sammen med øvrig innsats nasjonalt og i EU.

Porteføljen for Livsvitenskap er, som porteføljene for Humaniora og samfunnsvitenskap og Naturvitenskap og teknologi, faglig orientert. Forskningsrådet har i tillegg 13 porteføljer som dekker ulike tematiske og strukturelle områder.

Porteføljestyret for livsvitenskap har ansvar for å investere i de beste prosjektene for å fremme forskning av høy vitenskapelig kvalitet og bygge fagmiljøer på høyt internasjonalt nivå.

Porteføljestyret for livsvitenskap har også ansvar for å analysere og gi råd om fagområdet til Styret og til Forskningsrådets øvrige porteføljer som er avhengig av et solid forskningsfundament innenfor livsvitenskap. Porteføljestyret skal gi statusoppdateringer, gi råd om faglig fornyelse og hvordan livsvitenskapelig forskning kan bidra til å nå faglige, samfunnsmessige og næringsmessige mål i Forskningsrådets strategi.

Vi ønsker å ha en åpen og bred dialog for å få innspill til porteføljeplanene. Dette er en åpen invitasjon til å sende oss innspill på Forskningsrådets porteføljeplaner. Det vil senere bli mulig å komme med innspill til Forskningsrådets tematiske porteføljeplaner.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 19. april 2024, kl. 07:35 CEST

Viktig informasjon

Til utlysingane med søknadsfrist 24. april betener vi vakttelefonen +47 22 03 72 00 måndag 22. april og tysdag 23. april kl. 08.00–15.45 og onsdag 24. april kl. 08.00–13.00.