Bladet Forskning

Internintervjuet: Ingvild Sælid Gilhus

Hovedstyrets nestleder Ingvild Sælid Gilhus omgir seg med mange papirhauger - men de er både velassorterte og velsorterte.

(Foto: Trond Isaksen)

Hva har du på skrivebordet?

– På skrivebordet har jeg god plass! Ikke fordi det er tomt, men fordi jeg har to. De står i vinkel, og er fulle av hauger. Store hauger, mange hauger – én for hver ting jeg holder på med. I dag ligger selvsagt haugen om dagens hovedutfordring fremst, sier Gilhus. Idet vi treffes er hun nemlig på vei til UFDs konferanse om den kommende Forskningsmeldingen, der hun skal holde foredrag om Forskningsrådets innspill.

– Neste haug i køen er også et foredrag – et jeg snart skal holde i Spania om toleranse og intoleranse i tidlig kristendom, forteller religionsprofessoren.

Hvordan bidrar du til å forbedre
Forskningsrådet?

– Ved å gi tid og prioritet til styrearbeidet. Med entusiasme og glød bidra med den kompetansen jeg har.

Det er gode grunner til å tro at Forskningsrådets hovedstyre ikke er eneste felt hvor ovenstående gjør seg gjeldende. Kanskje ikke så rart at beskyldninger om en viss distraksjon kan komme på bordet fra bl.a. fem barn når 13–14 familiemedlemmer er samlet til den tradisjonelle søndagsmiddagen. – Av og til synes de visst at jeg nærmest er på en annen klode. Men det er jo tross alt jeg som har arrangert hele middagen ...

Hva er det verste med å være nestleder i Hovedstyret?

– Det er ikke noe verste med det i det hele tatt. Men det som er mest utfordrende, er at vi arbeider med hele spekteret – grunnforskning, næringsliv, store satsinger. Og de skal jo helst kryssbefrukte hverandre og ikke settes i båser.
 

Hva er din viktigste kjepphest?

– Kjepphest … Den kulturelle og den globale dimensjonen. Verden er ett sted. Vi skal fremme forskning for å gjøre Norge til et bedre land å leve i, men vi skal ikke bare gjøre det for oss selv. Vi har et medansvar på globalt plan. Det er meningsfylt å bruke av sin tid og kompetanse for å prøve å bidra, sier hun blant alle haugene sine.

Skriv ut siden