Nasjonal nettverk for folkeforskning
- Hvor:
Digitalt og Forskningsrådets lokaler, Drammensveien 288 0283 Oslo
- Passer for:
Forskere, museumsansatte, offentlig sektor, NGOer
- Pris:
Gratis
- Påmeldingsfrist:
18. april kl 00:00
- Digitalt:
Arrangementet strømmes
Om arrangementet
Velkommen til møte i nasjonalt nettverk for folkeforskning. Folkeforskning innebærer å engasjere og involvere folk som ikke har forskerbakgrunn i forskning, i samarbeid med forskere eller forskningsinstitusjoner. Nettverket skal fremme folkeforskning i Norge, koordinere aktiviteter og utveksle erfaringer.
Vi ønsker velkommen til åpent møte i nettverket hvor vi blant annet skal presentere foreløpig rapport om folkeforskning i Norge, inkludert funnene fra en spørreundersøkelse som nettopp er gjennomført. Deltakelse inkl lunsj er gratis.
Program
Presentasjon av foreløpig rapport om folkeforskning i Norge
Som del av oppfølgingen av nettverket er det gjennomført en kartlegging av folkeforskning i Norge. På møtet presenterer vi en foreløpig rapport fra arbeidet, inkludert funnene fra en spørreundersøkelse gjennomført i samarbeid med Kantar. Det er mange store og små folkeforskningsaktiviterer innen ulike kategorier rundt i Norge, og dette er et første skritt mot en mer systematisk oversikt over folkeforskningslandskapet. Vi inviterer til kommentarer og debatt, med Sonja Graff og Bente Lilja Bye
Nettverket fremover. Hva er behovet?
Nettverket har i varierende grad hatt aktiviteter siden oppstarten. Det er etablert en nettside som har blitt fulgt opp med veiledere mm. I tillegg er det snart sluttført en rapport om folkeforskning i Norge. Hva er behovet fremover? Med Thomas Evensen, Forskningsrådet
Kaffepause
Nytt fra folkeforskningen. Presentasjon av tre prosjekter
Lunsj
Taksonomi
Hadde det ikke vært fint å enklere få mer oversikt over resultatene fra folkeforskningsprosjekter? Å kunne se flere potensielle bruksområder for innsamlede data, gjerne knyttet mot bærekraftsutfordringene vi står overfor?
Den ferske taksonomien fra KS/SSB gjør det mulig å strukturert klassifisere datasett og indikatorer og slik åpne opp nye horisonter for gjenbruk og deling av forskningsresultatene.
Vi får se noen av funnene taksonomiprosjektet har gjort så langt, samt innblikk i en måte å koble typologier for folkeforskningsprosjekter med KS/SSB-taksonomien, og inviterer til dialog om en mulig vei videre.
Muligheter i EU og Forskningsrådet
Hvilke muligheter for folkeforskningsprosjekter finnes det innenfor EUs rammeprogram for forskning? Siv Haugan, Forskningsrådet
Fremtidig muligheter innenfor Forskningsrådets utlysninger. Thomas Evensen, Forskningsrådet
Hva skjer internasjonalt? Nye policyer legger føringer for hvordan folkeforskningen utvikler seg, Bente Lilja Bye
Kontaktperson
Meldinger ved utskriftstidspunkt 10. desember 2023, 15:22 CET