Seminar

Informasjonsmøte om førkommersielle anskaffelser

Passer for:

Prosjektledere, forretningsutviklere, innkjøpere og innovatører

Påmeldingsfrist:

16. juni kl. 08.00

Digitalt:

Arrangementet strømmes og opptak blir tilgjengelig

16. jun 2022 kl 09:00 – 10:00
Meld deg på

Om arrangementet

På dette webinaret får dere vite mer om hva en førkommersiell anskaffelse er, hvordan dere søker og hvordan dere kan utforme et forprosjektet eller hovedprosjekt på en mest mulig hensiktsmessig måte.

Det blir også mulighet til å stille spørsmål underveis.

Hva er en førkommersiell anskaffelse?

En førkommersiell anskaffelse passer for innovatører og innkjøpere i offentlige virksomheter som har behov for noe nytt som ikke finnes på markedet i dag. Det er en innovasjonskonkurranse hvor flere leverandører fra næringslivet eller forskning konkurrerer om å levere den beste løsningen på oppdragsgiverens konkrete behov.

Det settes i gang flere utviklingsprosjekter på en konkret utfordring, hvor eieren av utfordringen ikke kjenner til løsningen selv. Utlysningen er åpen for alle virksomheter i offentlig sektor som har behov for noe radikalt nytt, men er usikre på hva den beste løsningen vil være.

Det er lyst ut egne midler til forprosjekter der søkerne kan motta opp til 300 000 kroner til å gjennomføre en behovsavklaring og markedsdialog. Det er ingen krav om gjennomført forprosjekt, men aktivitetene som inngår må være gjennomført på eget initiativ for å kunne søke hovedprosjekt med en grense på 10 millioner kroner.

Hovedprosjektet består av å utarbeide konkurransegrunnlaget og lyse ut dette. Konkurransegrunnlaget er et anbudsgrunnlag for en innovativ anskaffelse, hvor flere leverandører designer løsninger og utvikler prototyper. Til slutt får to utvalgte potensielle leverandører teste ut sin løsning.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 6. juni 2023, 09:00 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.