Konferanse

Kjønn og akademia: På vei mot BALANSE?

Hvor:

Digitalt og Auditoriet Moser, Drammensveien 288, 0283 Oslo

Digitalt:

Arrangementet strømmes og opptak blir tilgjengelig

24. nov 2022 kl 09:30 – 16:30

Se opptak

Les boka "Kjønn og akademia: På vei mot BALANSE?" som ble lansert 23. november. 

Ifølge ferske tall fra SSB er kvinner for første gang i flertall på førsteamanuensisnivå, men blant professorene er kvinneandelen bare én av tre. Hvorfor er det fortsatt så langt igjen til et kjønnsbalansert akademia? Og hva kan og bør vi gjøre med det?

Forskningsrådets BALANSE-program har i ti år finansiert ny kunnskap, læring og innovative tiltak for å fremme likestilling og kjønnsbalanse i toppstillinger ved forskningsinstitusjonene. Nå feirer vi tiårsdagen ved å oppsummere og se fremover, sammen med nobelprisvinner May-Britt Moser og en rekke andre ledende navn fra Forsknings-Norge: Hva er status for likestillingen i norsk forskning i dag? Og hvor går veien videre?

Under konferansen får du får høre: May-Britt Moser, Liisa Husu, Beret Bråten, Curt Rice, Mari Teigen, Solveig Kristensen, Karen-Lise Scheie Knudsen, Lynn Nygaard, Knut Liestøl, Ragnhild Hennum med flere.

Dørene åpner kl. 9.30 og programmet starter kl. 10. Arrangementet avsluttes med fingermat, god drikke og mingling.

Kvelden før kan du også delta på boklansering av boka Kjønn og Akademia: På vei mot BALANSE? der Linn Stalsberg bokbader redaktørene og noen av forfatterne på Nasjonalbiblioteket i Oslo.

Foredragsholdere

May-Britt Moser

Kavliinstituttet for nevrovitenskap, NTNU

Program

Kontaktperson

Ingeborg W. Owesen

    SeniorrådgiverForsknings- og innovasjonssystemet

Meldinger ved utskriftstidspunkt 1. juni 2023, 11:49 CEST

IT-feil Skattefunn

Har du fått e-post om at prosjektet ditt til SkatteFUNN er trukket? Dette skyldes en IT-feil. Vi beklager dette og jobber med å rette opp i feilen.