10. nov

Blir alt bra? Pandemiens konsekvenser for barn og unge i Norden

Når:

10. november 2022 11.30 - 15.00

Hvor:

Digitalt og Design og arkitektur Norge (DOGA), Hausmanns gate 16, 0182 Oslo

Arrangementstype:

Konferanse

Passer for:

Personer som arbeider med forskning om barn og unge, beslutningstakere og ansatte i offentlig og frivillig sektor, samt interesserte unge.

kamera 1,5 pxArrangementet strømmes

Om arrangementet

Da Norge stengte ned i mars 2020, fant mange av oss trøst i fargerike barnetegninger med teksten «Alt blir bra». Siden kom bekymringene våre for de unge: Hvordan ble den psykiske helsen deres påvirket av smittefrykt og mindre sosialt liv utenfor hjemmet? Har hjemmeskole og en skolehverdag preget av smitteverntiltak skapt kunnskapshull det blir vanskelig å tette? Hvor mye har de sosiale forskjellene økt når kapasiteten i skolen og hjelpeapparatet har vært mindre?

Forskerne er allerede godt i gang med å undersøke ulike måter pandemien har påvirket barn og unges liv. Samtidig er det fortsatt mye vi ikke vet, og et stort behov for å følge med på den langsiktige utviklingen. Et nordisk perspektiv på forskningen gir mulighet til å sammenligne land som både har viktige likheter og interessante forskjeller når det gjelder samfunnsorganisering og håndtering av pandemien.

På konferansen «Blir alt bra? Pandemiens konsekvenser for barn og unge i Norden» samler vi forskere, politikere og representanter for ungdommene selv for å fortelle og diskutere: Hva vet vi om pandemiens konsekvenser for barn og unge i Norden? Og hvilke spørsmål må vi forske mer på?

Konferansen arrangeres i samarbeid med NordForsk.

Kontaktpersoner

Kari Tonhild Aune

Hallvard Kvale

Meldinger ved utskriftstidspunkt 13. august 2022, 23.25 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.