09. feb

Lerchendalkonferansen 2021

Når:

9. februar 2021 kl 12.00 - 15.30

Arrangementstype:

Digitalt arrangement

Passer for:

Næringsliv, politikk, offentlig forvaltning, utdanning og forskning, organisasjonene i arbeidslivet

kamera 1,5 pxArrangementet strømmes
Meld deg på

Om arrangementet

Årets tema er Fra kriseinnovasjon til bærekraftnasjon – på spor av en grønnere fremtid. Og Lerchendalkonferanse er mer aktuell enn noen gang. Du og din virksomhet spiller en viktig rolle i å stabilisere ettervirkningene av krisen og bygge Norge som en bærekraftnasjon.

Hvordan vi skal ta vare på og utnytte innovasjonskraften og nyskapingen som krisen har tvunget frem? Vi er et knøttlite land, men ikke uten muskler. Det gjelder å finne ut av hva våre styrker er og hva vi kan spille på for å holde innovasjonstrykket oppe, også når vi går mot mer normale tider.

På Lerchendalkonferansen tar vi den store samfunnsdebatten samtidig som vi dykker ned i konkrete, praktiske løsninger i fellesskap. Målet er at du skal bli inspirert til å ta nødvendige grep for din virksomhets fremtid. Læring og overføringspotensiale er viktige stikkord som alltid.

I nyere tid har vi knapt sett større endringer enn dem vi opplever nå. Pandemi, usikker verdensøkonomi, høyere arbeidsledighet, økende grad av proteksjonisme, massiv digitalisering, klimaendringer og grønt skifte! I tillegg så rammer krisen brutalt, hardt og urettferdig, enkelte bransjer vil kanskje ikke overleve, andre har aldri gått bedre. Men, i ly av pandemien har det vokst frem en underskog av talenter som jakter på løsninger for seg, sine og kloden. For noen har denne krisen vært mer frigjørende enn hemmende, for andre har den gitt et nødvendig spark bak for å kunne identifisere nye muligheter, for andre igjen så har den endret hverdagen for alltid.

Denne krisen og omstillingsbehovet er utfordrende, men stiller oss også overfor store muligheter for bærekraftig verdiskaping. Hvordan kapitalisere på vår innovasjon og forskning bedre, hvordan klare å skape noe nytt og varig utfra den endringstakten vi har i krisen og hvordan bygge videre på og styrke omstillingsevnen vi har vært vitne til hittil. Hva er de viktigste utfordringene fremover og hvordan skal vi møte disse?

Vi ønsker deg velkommen til en digital arena hvor vi setter fokus på effektene av krisen vi står oppe i, enten de er positive eller negative og viser mangfoldet i situasjonen.

Vi ser en fremtid i horisonten som er verdt å jobbe for – men da må vi starte NÅ! La Lerchendalkonferansen gjøre disse mulighetene litt klarere for oss alle.

Program – Lerchendalkonferansen

Forskningsrådets Anne Kjersti Anne Kjersti Fahlvik, fungerende adm. direktør og områdedirektør - Næringsutvikling og nyskaping er med på å åpne og avslutte konferansen.

Hva er Lerchendalkonferansen? Om konferansen – Lerchendalkonferansen

Lerchendalkonferansen arrangeres i samarbeid mellom NTNU, SINTEF, Norges forskningsråd og Tekna.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 26. september 2022, 15.10 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.