background
14. sep - 16. sep

Blended finance: New approaches for financing Science, Technology and Innovation for achieving the Sustainable Development Goals

Når:

14. september 2020 13.00 - 16. september 2020 16.00

Hvor:

Online

Arrangementstype:

Workshop

Meld deg på

Om arrangementet

FN's 17 bærekraftsmål representerer en transformative agenda som hver nasjon enkeltvis og alle samlet må innlemme i politikk og konkrete handlinger. Forsknings- og innovasjonspolitikk vil spille en betydelig rolle i vår evne til å oppfylle bærekraftsmålene. Det gjelder også mindre ressurssterke land som i mindre grad er i stand til å finansiere forskning, teknologisk utvikling eller viktig innovasjon i stort og smått.

Det er nødvendig med finansiell innovasjon, dvs nye finansieringsmodeller som kan inkludere privat og offentlig finansiering av forsknings- og innovasjonsrelaterte investeringer. Derfor vil Norges forskningsråd sammen med partnerne OECD, Wellcome Trust og Blavatnik School of Government, University of Oxford, gjennomføre en workshop som samler ledere og eksperter fra institusjoner og sektorer som bistand, forskning, finans og internasjonale organisasjoner og bidra til at "blended finance", dvs bruk av offentlig finansiering til å motivere og inkludere private og andre kilder i bredere finansieringsløsninger.

Workshopen, som gjennomføres digitalt, holdes 14-16 september 2020.

Foredragsholdere

Jeremy Farrar

Jeremy Farrar

DirektørWellcome Trust

John-Arne Røttingen

John-Arne Røttingen

Administrerende direktørForskningsrådet