Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Virke-sjefen inn i SFI CSI

  Administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke mener det forskes for lite på tjenesteyting, og vil bidra til å finne fremtidens forretningsmodeller. Nå tar hun plass i styret til SFI CSI.

 • Utvikler ny robotteknologi for røff sjø

  Universitetet i Agders nettsider har intervjuet doktorgradsstipendiat Sondre Sanden Tørdal som utvikler robot-teknologi som kompenserer for bevegelse. Arbeidet på mekatronikk-laben i Grimstad er en del av SFI Offshore Mechatronics.

 • SFI CASA bidrar til nytt regjeringskvartal

  Arbeidet som er gjort i SFI SIMLab og nå videreføres i SFI CASA kan få stor betydning når det nye regjeringskvartalet skal prosjekteres og bygges. Derfor er også Kommunal- og moderniseringsdepartementet med som CASA-partner.

 • Fra Portugal og India til Sunndalsøra

  Vasco Mota fra Portugal og Jagan Gorle fra India har flyttet den lange veien til Sunndalsøra for å bidra til utviklingen av neste generasjon lukkede lakseoppdrettsanlegg i SFI CtrlAQUA.

 • Maritimt SFI-samarbeid

  SFI-ene Smart Maritime og MOVE har begge mye av sin aktivitet i Trondheim og arbeider med tema knyttet til maritim sektor. Forskerne i de to sentrene samarbeider tett, og deler også kontorer.

 • Trondheim kommune blir SFI-partner

  Trondheim kommune går inn som partner i SFI Klima 2050, og deltar allerede i aktiviteter innenfor flere arbeidspakker. En kommune på laget har stått øverst på ønskelista til senteret.

 • Jakten på automatisering

  I bladet Automatisering forteller redningsdrakt-produsenten Hansen Protection i Moss om jakten på automatiserte produksjonsløsninger. Den har blant annet foregått gjennom SFI Norman og som deltaker i BIA-prosjekter.

 • Spennende studentprosjekt ved SFI Exposed

  SFI Exposed har samarbeidet med studenter ved NTNU sitt Institutt for produktdesign for å få friske visjoner og synspunkter på fremtiden for akvakultur. Det har resultert i mange spennende idéer.

 • Få nyhetsbrev fra SFI Offshore Mechatronics

  SFI Offshore Mechatronics har etablert et månedlig nyhetsbrev, med jevnlige oppdateringer og informasjon fra senteret. Du kan også følge dem på Twitter.

 • Norsk ultralydteknologi vekker oppsikt

  Teknisk Ukeblad skriver om Vivid E95, det revolusjonerende nye ultralydapparatet for hjertediagnostikk fra GE. Forskningsrådet har gitt viktige bidrag til utviklingen av innovasjonen som vekker internasjonal oppsikt.

Flere nyheter

Kontaktpersoner