Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Oppsummerer fire år med innovasjonsforskning

  SFI CSI-leder Tor W. Andreassen har i Ukeavisen Ledelse oppsummert noen erfaringer og hypoteser etter fire år med forskning på tjenesteinnovasjon.

 • Vellykket prototype-test av nytt kamerasystem

  For første gang er prototypen av undervannskamera-systemet Deep Vision fra SFI CRISP testet i havet. Testen var vellykket, og i mars skal systemet tas i bruk under senterets forskningstokt.

 • Bred SFI-dekning i Teknisk Ukeblad

  I forbindelse med de nye SFI-tildelingene skriver Teknisk Ukeblad om ordningen på lederplass. Flere av de nye sentrene som skal opprettes presenteres også i egne artikler.

 • Doktorgrader med viktige bidrag i SFI Norman

  – De mange doktorgradene som har blitt tatt i SFI Norman har hatt stor betydning for resultatene som er oppnådd, sier senterleder Ola Strandhagen. Her kan du møte tre av kandidatene.

 • Chaffey blogger om SFI

  Statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet har blogget om de nye SFI-ene. Han er imponert over prosjektene, og gleder seg til fortsettelsen

 • Utkonkurrerer kinesiske produsenter

  Den Forskningsråd-støttede industribedriften Plasto på Åndalsnes utkonkurrerer sine kinesiske konkurrenter på både pris og kvalitet, skriver Teknisk Ukeblad. Forskningsbasert innovasjon får mye av æren.

 • HISTORISK HØYT NIVÅ:

  17 nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI)

  De nye SFI-ene får ca. 1,6 milliarder kroner over de neste åtte årene. Disse vil styrke innovasjonsevnen i det norske næringslivet og gi forskningsmiljøene forutsigbarhet i sin næringsrettede forskning.

 • 17 nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI):

  Historisk høye bevilgninger til næringsrettede forskningssentre

  Forskningsrådets administrerende direktør Arvid Hallén offentliggjorde fredag 21. november klokken 17 listen over hvilke nye forskningssamarbeider som får tildelt status som Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI).

 • NYE SENTRE FOR FORSKNINGSDREVET INNOVASJON:

  Kunngjøring av SFI-III skjer 21. november 2014

  Fredag 21. november 2014 besluttes hvem som blir de nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI-III) med oppstart i 2015. Vedtaket fattes av et utvalg oppnevnt av Hovedstyret i Forskningsrådet. Det vil bli kunngjort på Forskningsrådets nettsted kl. 17.00 samme dag.

 • Nytt prosjekt utforsker mobilbruk i varehandelen

  Det nye BIA-prosjektet MOVON har sitt utspring i SFI CSI, og utforsker mobilens verdiskapingspotensial i varehandelen. De første nye løsningene vil kunne treffe COOP-kunder og -ansatte i 2015.

Flere nyheter

Kontaktpersoner