Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • SFI iAD:

  Innovasjon og kompetanse i verdensklasse

  Forskningen i SFI iAD har gitt store resultater i form av kompetanseutvikling og nye arbeidsplasser. Microsofts nye skybaserte Office Graph-teknologi og bedriftsapplikasjonen «Oslo» er håndfaste resultater som har vekket internasjonal oppmerksomhet.

 • Norsk innovasjon gir sikrere lastebiler

  BIA-prosjektet «Krasj-systemer i lastebil» har utviklet en krasj-brakett som øker sikkerheten for lastebilførere. Systemet er tatt i bruk og patentert av den ledende lastebilprodusenten DAF. Nå ser ingeniør- og forskningsmiljøet på hvordan de kan bruke kunnskapen fra prosjektet i andre sammenhenger.

 • Sensorer kan gi bedre hverdag for KOLS-pasienter

  Sensorer festet til kroppen kan bedre hverdagen for pasienter som lider av KOLS og cystisk fibrose, i følge en ny doktorgradsavhandling fra SFI TTL.

 • Tjenestedesign i krysningspunktet

  Design av tjenester er et viktig satsingsområde for Norsk design- og arkitektursenter (DOGA), som er en aktiv deltaker i SFI CSI.

 • Global Centres of Expertise (GCE) lansert:

  To næringsklynger utnevnt til mesterliga

  To næringsklynger har for første gang fått status som Global Centres of Expertise. Blue Maritime og Norwegian Offshore & Drilling Engineering slapp gjennom nåløyet.

 • Internasjonal pris til SFI-forsker

  ICSE er den viktigste årlige konferansen for softwareingeniører. Flere forskere fra SFI The Certus Centre deltok under årets konferanse i indiske Hyderabad, der en av dem ble tildelt en prestisjetung pris.

Flere nyheter

Kontaktpersoner