Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Presenterte CRISP på Ny-Ålesund-symposiet

  Kronprins Haakon åpnet årets Ny Ålesund-symposium, der temaet var havet som viktig kilde til mat, fossil og fornybar energi og genetiske ressurser, forutsatt at verdenshavene blir bærekraftig forvaltet. CRISP-leder Aud Vold deltok med et innlegg om bærekraftig høsting av marine ressurser.

 • Ultralyd kan minske behovet for røntgenundersøkelser

  Ultralyd-teknikkene som utvikles ved SFI CIUS kan bli viktige redskaper for å avgjøre hvilke hjertepasienter som har behov for kostbare og potensielt risikable røntgenundersøkelser. Les blogg fra professor Bjørn Olav Haugen om temaet.

 • Internasjonale priser til Lakselussenteret

  Forskere fra SFI Lakselussenteret mottok to priser under den internasjonale Sea Lice 2016- konferansen i Irland i september. Blant annet ble NMBU-professor Tor Einar Horsberg tildelt den prestisjetunge Kabata Award.

 • Møt SFI Manufacturing på «Agora: Industri Futurum»

  19. og 20. oktober arrangerer Norsk Industri sin store konferanse «Agora: Industri Futurum» i Oslo. SFI Manufacturing er blant deltakerne og skal holde innlegg under flere av konferansens seminarer.

 • Bidro til informasjonskampanje om klimaendringer

  I midten av september ble informasjonskampanjen og nettsiden Sjekkhuset.no lansert. Den tar for seg konsekvensene klimaendringene har for hus, hytter og hager, og gode tiltak du selv kan gjøre for å sikre at de tåler endringene bedre. SFI Klima 2050 har vært en viktig faglig bidragsyter.

 • Fra Chile for å utveksle algekunnskap

  SFI Foods of Norway har et forskningssamarbeid med Universitetet i Chile. Nylig har Cristina Ravanal besøkt NMBU for å utveksle kunnskaper om biomasse og algekulturer med sine norske forskerkolleger.

 • Fiskeriministeren på SFI-besøk

  14. september besøkte fiskeriminister Per Sandberg Lakselussenteret ved Universitetet i Bergen. Han fikk blant annet se LiceLab-laboratoriet, der mange av de vitenskapelige eksperimentene ved senteret foregår.

 • Ny kunnskap om lyd på havbunnen

  Forskere ved SFI CIUS har det siste halvannet året arbeidet med å forstå en modell for lyd i havbunnen. Nå kan du lese et blogginnlegg fra professor Sverre Holm om hva de har funnet ut.

 • Isen som blir sterkere når den smelter

  En type arktisk sjøis kan faktisk bli sterkere om sommeren på grunn av smelting. Hos Gemini.no kan du se video og lese om SFI SAMCoT-postdoc Aleksey Shestov, som forsker på de kompliserte fryseprosessene som foregår inne i en isrygg.

 • Modelltesting gir ny kunnskap om flomskred

  I magasinet Byggeindustrien skriver SINTEF Byggforsk om hvordan laboratorieforsøk gir ny og nødvendig kunnskap for å prosjektere skredsikringer på best mulig måte. Her spiller SFI Klima 2050 en viktig rolle.

Flere nyheter