Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Lys framtid for norsk vareproduserende industri

  Siden 2007 har SFI Norman forsket fram teknologi, kompetanse og resultater som bidrar til at norsk vareproduserende industri kan opprettholdes. 1. og 2. oktober avholdt senteret sin avslutningskonferanse.

 • Tysk-norsk jakt på legemidler fra havdypet

  Universitetet i Tromsø skal samarbeide med den tyske forskningsgiganten Max Planck om å finne legemidler på havdypet. Dette er et gjennombrudd i både forsknings- og kommersialiseringsarbeidet

 • Framtida for norsk vareproduserende industri

  SFI NORMAN avholder sin avslutningskonferanse i Forskningsrådets nye lokaler på Lysaker.

 • SFI gir store ringvirkninger

  Deltakelsen i langsiktige Forskningsråd-satsinger som SFI gir mange positive ringvirkninger for NTNU i Trondheim: Topp forskningsresultatet med høy næringslivsrelevans, læring og samarbeid på tvers, internasjonale kontaktnett, og utdanning av akademiske ressurser samfunnet vil nyte godt av i lang tid.

 • Lakselus-gjennombrudd gir ny innsikt

  Forskere ved SFI SLRC og Havforskningsinstituttet har for første gang lyktes med å produsere familier av lakselus. Dette vil gi verdifull innsikt i lusenes motstandsdyktighet mot antistoffer.

Flere nyheter

Kontaktpersoner