Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Flere kvinner blant senterlederne

  6 av de 17 nye SFI-ene har kvinnelig senterleder, mot bare 1 av 21 i de to første rundene. Forskningsrådet mener bevisstgjøring er hovedårsaken til den kraftige og gledelige økningen.

 • Nytt SFI vil utvikle morgendagens maritime teknologi

  Gemini.no presenterer nye SFI Marine Operations i Ålesund, som tar mål av seg til å bli en spydspiss innenfor maritim forskning for ekstreme forhold.

 • Torsk i fotoboksen

  Shale Rosen leder arbeidet med å utvikle fotoboksen Deep Vision, som tar bilde av fisk på vei gjennom trålen. Prosjektet startet da han tok sin Nærings-ph.d. i tilknytning til SFI CRISP.

 • Posten forsker på digital tillit

  Vi er blitt vant til å legge igjen viktige personopplysninger når vi skal handle på nett, bruke nettbank, eller logge oss på personlige kundesider. Men mange er usikre på disse løsningene. Posten Norge forsker på digital tillit i samarbeid med SFI CSI.

 • SFI TTL skaper verdier for helsesektoren

  SFI Tromsø Telemedicine Laboratory (TTL) har i løpet av sine åtte år bidratt til idéer, tjenester og produkter som kan gi stor verdi for helsesektoren. Under senterets avslutningsseminar i januar ble flere spennende innovasjoner presentert.

 • Hvorfor blir vi mobilavhengige?

  I gjennomsnitt sjekker vi mobilen 150 ganger i døgnet. Avhengighet av mobiltelefon kan gi samme symptomer som alkohol- eller nikotinavhengighet. SFI CSI har nylig gjennomført en studie av hva som leder til ekstrem bruk av smarttelefoner.

 • SIMLab ser tilbake – og fremover

  Ved årsskiftet avsluttet SFI SIMLab sin forskningsaktivitet, og på hjemmesiden trekker de frem noen av sine suksesshistorier. Du kan også lese om prosjektpartnernes videre innovasjonsplaner i det nye SFI CASA.

 • Første samling for 17 nye SFI-er

  Tirsdag 13. januar var representanter for de 17 nye SFI-ene som ble annonsert i november samlet til første informasjons- og dialogmøte i Forskningsrådets lokaler. I løpet av våren venter kontraktsforhandlinger før forskningsaktiviteten kan starte ved de nye sentrene.

 • Oppsummerer fire år med innovasjonsforskning

  SFI CSI-leder Tor W. Andreassen har i Ukeavisen Ledelse oppsummert noen erfaringer og hypoteser etter fire år med forskning på tjenesteinnovasjon.

 • Vellykket prototype-test av nytt kamerasystem

  For første gang er prototypen av undervannskamera-systemet Deep Vision fra SFI CRISP testet i havet. Testen var vellykket, og i mars skal systemet tas i bruk under senterets forskningstokt.

Flere nyheter

Kontaktpersoner