Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • SFI Klima 2050 i fokus:

  Norge kan bli verdensledende på bygging for et endret klima

  I siste utgave av bladet Byggeindustrien er hele ti sider viet nye SFI Klima 2050, og hvordan senteret kan bidra til at norsk bygg- og anleggsnæring blir verdensledende på klimatilpassede bygninger og infrastruktur. Last ned PDF av hele oppslaget her.

 • Transformation Toolkit tilgjengelig

  Nå er Transformation Toolkit tilgjengelig for nedlasting fra SFI CSI. Den dynamiske verktøykassen for organisasjoner som ønsker en sterkere kundeorientering er utviklet i BIA-prosjektet «Customer Care 2015».

 • 20 millioner til automatisert boring

  Prosjektet «Demonstration of Automated Drilling Process Control» har fått 20 millioner kroner i støtte fra Forskningsrådets DEMO2000-program. Forskning i SFI DrillWell har lagt et viktig grunnlag for tildelingen.

 • Forskningssamarbeid som redder liv

  Kunnskapsministeren besøkte CCI ved Rikshospitalet fredag. Der utvikler de teknologi som redder liv, i samarbeid mellom leger og bedrifter.

 • Spaden i jorda for Mechatronics Innovation Lab

  18. mai gikk første spadetak for Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved Universitetet i Agder. På Campus Grimstad bygges et verdensledende senter for innovasjon, pilotering og teknologikvalifisering innen mekatronikk og nærliggende fagområder, med SFI Offshore Mechatronics som en sentral aktør.

 • CIRFA-tokt til Svalbard

  I april var SFI CIRFA på forskningstokt til Ny-Ålesund på Svalbard sammen med Norut, NTNU og Polarinstituttet. Nå kan du lese rapport og se video fra toktet.

 • Nye SFI-er:

  Skal bidra til effektiv og lønnsom utnytting av data

  19. mai var det offisiell åpning av SFI-ene SIRIUS og Big Insight ved Universitetet i Oslo. På hver sin måte skal de to sentrene bidra til bedre utnyttelse av «den nye naturressursen» data.

 • GKN Aerospace er Norges smarteste industribedrift

  GKN Aerospace ble under Industrikonferansen 2016 kåret til Norges smarteste industribedrift. I likhet med de to andre finalistene, Plasto og Neumann Aluminium Raufoss Technology, er selskapet aktivt i en rekke BIA-prosjekter og i SFI Manufacturing.

 • Samarbeid og læring gir merverdi

  Årets SFI-forum sto i samarbeidets tegn. En rekke SFI-er delte sine erfaringer om hvordan det gir merverdi for forskningen når man samarbeider og lærer av hverandre. Det handlet både om samarbeid mellom senterpartnere og mellom ulike sentre.

 • Audi tar ansvar

  Bilgiganten Audi er en aktiv deltaker i SFI CASA, og selskapets Arjan Strating skal nå lede en nyopprettet industriell referansegruppe. Senterets nyhetsbrev har tatt en prat med lederen for referansegruppen.

Flere nyheter

Kontaktpersoner