Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Starten på en trålrevolusjon

  Ferske forsøk i regi av SFI CRISP kan bidra til at trålfangst i framtiden oppnår like høy pris og kvalitet som linefanget fisk. Det kan være starten på en trålrevolusjon, skriver iTromsø.

 • Ny bok om serviceledelse og innovasjon

  I november utgis boken «Service og innovasjon», et resultat av mange års forskning og undervisning i markedsføring av tjenester og ledelse av slike virksomheter. Arbeidet ved SFI CSI har fremskyndet prosessen.

 • Vil ha mer miljøvennlig sementproduksjon

  Nord-Europas største sementprodusent Norcem vil bli mer miljøvennlig, og tester fire ulike teknologier for CO2-fangst ved sin fabrikk i Brevik, skriver Aftenposten. Både BIA og SFI i Forskningsrådet er blant bidragsyterne.

 • Internasjonal pris til SFI The Certus Centre

  Under den 20. internasjonale CP2014-konferansen i Lyon i september, vil en vitenskapelig artikkel fra SFI The Certus Centre motta prisen Best Application Paper. En Nærings-ph.d.-kandidat er en av medforfatterne.

 • Se video fra trålforskning

  Før sommeren var Forskning.no på besøk hos to forskere ved Havbruksstasjonen nord for Tromsø, som i SFI CRISP-regi forsker på hvordan oppholdet i trålen kan gjøres så behagelig som mulig for torsken. Se video om prosjektet.

 • SFI iAD:

  Innovasjon og kompetanse i verdensklasse

  Forskningen i SFI iAD har gitt store resultater i form av kompetanseutvikling og nye arbeidsplasser. Microsofts nye skybaserte Office Graph-teknologi og bedriftsapplikasjonen «Oslo» er håndfaste resultater som har vekket internasjonal oppmerksomhet.

Flere nyheter

Kontaktpersoner