Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • HISTORISK HØYT NIVÅ:

  17 nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI)

  De nye SFI-ene får ca. 1,6 milliarder kroner over de neste åtte årene. Disse vil styrke innovasjonsevnen i det norske næringslivet og gi forskningsmiljøene forutsigbarhet i sin næringsrettede forskning.

 • 17 nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI):

  Historisk høye bevilgninger til næringsrettede forskningssentre

  Forskningsrådets administrerende direktør Arvid Hallén offentliggjorde fredag 21. november klokken 17 listen over hvilke nye forskningssamarbeider som får tildelt status som Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI).

 • NYE SENTRE FOR FORSKNINGSDREVET INNOVASJON:

  Kunngjøring av SFI-III skjer 21. november 2014

  Fredag 21. november 2014 besluttes hvem som blir de nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI-III) med oppstart i 2015. Vedtaket fattes av et utvalg oppnevnt av Hovedstyret i Forskningsrådet. Det vil bli kunngjort på Forskningsrådets nettsted kl. 17.00 samme dag.

 • Nytt prosjekt utforsker mobilbruk i varehandelen

  Det nye BIA-prosjektet MOVON har sitt utspring i SFI CSI, og utforsker mobilens verdiskapingspotensial i varehandelen. De første nye løsningene vil kunne treffe COOP-kunder og -ansatte i 2015.

 • Se video om SFI IO Senter

  SFI IO Senter har nylig lansert en video som presenterer hvordan senteret arbeider med å utvikle nye metoder og verktøy for integrerte operasjoner i petroleumsnæringen.

Flere nyheter

Kontaktpersoner