Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • God effekt av å forhåndsannonsere nye innovasjoner

  SFI CSI forsker på hva som skjer når nye innovasjoner annonseres. Det viser seg at forbrukere både lar seg friste av de nye produktene som er på vei, og blir mer positivt innstilt til selskapets eksisterende produkter.

 • Meld deg på nyhetsbrev fra SFI DrillWell

  SFI DrillWell kom før sommeren med sitt første nyhetsbrev. Her kan du lese det, og abonnere på kommende nyhetsbrev.

 • Hjerteforskning i Dagsrevyen

  Dagsrevyen presenterte 25. august en ny ultralydmaskin som kan forutse hjertestans. Maskinen er utviklet av forskere og ingeniører ved Rikshospitalet og GE Vingmed. Forskningsrådet har bidratt til utviklingen gjennom programmene SFI og BIA.

 • Klart for ny IO-konferanse

  22. og 23. september er det klart for IO15 i Trondheim, i regi av SFI IO-CENTER som er inne i sitt avslutningsår. Konferansen om integrerte operasjoner i oljeindustrien arrangeres for ellevte gang.

 • Uthvilt torsk gir best kvalitet

  – Mer skånsom behandling av fisk, tilstrekkelig hvile og riktig slaktemetode er viktig for å sikre god kvalitet, sier doktorgradsstipendiat Ragnhild Svalheim ved Nofima og SFI CRISP.

 • Arktisk HMS-samarbeid

  Gemini.no skriver om hvordan SFI SAMCoT og UNIS (Universitetssenteret på Svalbard) samarbeider om å utvikle og forbedre kunnskapen man trenger for å beskytte Arktis, og finne måter å gjøre HMS på i isødet.

 • Rapporter fra midtveisevalueringen

  Rapportene fra midtveisevalueringen av de sju sentrene som startet opp i 2007 (SFI-II) er nå lagt ut på nettsiden for Midtveisevaluering.

 • SFI-forum:

  Studenter og patenter som suksessfaktorer

  Årets SFI-forum ble arrangert 18. juni hos Forskningsrådet på Lysaker. Årets gjesteforelesere fremhevet hvordan aktiv bruk av studenter og patenter på hver sin måte kan være verktøy for SFI-suksess.

 • Store ambisjoner for SFI CtrlAQUA

  SFI CtrlAQUA fikk besøk av både fiskeriministeren og NRK i forbindelse med åpningen hos Nofima på Sunndalsøra 27. mai. Ambisjonen er å gjøre lukkede oppdrettssystemer for laks inntil en kilo, til hyllevare.

 • SFI EXPOSED er i gang

  Det nye SFI EXPOSED (Exposed Aquaculture Operations) møttes til oppstartsamling hos vertsinstitusjonen SINTEF Fiskeri og Havbruk i Trondheim 20. og 21. mai.

Flere nyheter

Kontaktpersoner