Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Nye medisiner fra havdypet

  Organismer fra havdypet kan påvirke og kanskje stoppe noen av våre mest dødelige sykdommer, skriver Aftenposten. SFI MabCent er en av aktørene som har jobbet med dette.

 • Den perfekte kollisjon

  Gemini.no skriver om «den perfekte kollisjon», der bilens materialer bidrar til å beskytte livet til dem som sitter i bilen. Arbeidet som har vært gjort i SFI SIMLab og skal videreføres i SFI CASA, står sentralt.

 • Oppstart for SFI Offshore Mechatronics

  Onsdag 22. april ble SFI Offshore Mechatronics offisielt lansert i Kristiansand. Med det har Universitetet i Agder fått sitt første SFI og sin største forskningssatsing noensinne.

 • Flere kvinner blant senterlederne

  6 av de 17 nye SFI-ene har kvinnelig senterleder, mot bare 1 av 21 i de to første rundene. Forskningsrådet mener bevisstgjøring er hovedårsaken til den kraftige og gledelige økningen.

 • Nytt SFI vil utvikle morgendagens maritime teknologi

  Gemini.no presenterer nye SFI Marine Operations i Ålesund, som tar mål av seg til å bli en spydspiss innenfor maritim forskning for ekstreme forhold.

 • Torsk i fotoboksen

  Shale Rosen leder arbeidet med å utvikle fotoboksen Deep Vision, som tar bilde av fisk på vei gjennom trålen. Prosjektet startet da han tok sin Nærings-ph.d. i tilknytning til SFI CRISP.

 • Posten forsker på digital tillit

  Vi er blitt vant til å legge igjen viktige personopplysninger når vi skal handle på nett, bruke nettbank, eller logge oss på personlige kundesider. Men mange er usikre på disse løsningene. Posten Norge forsker på digital tillit i samarbeid med SFI CSI.

 • SFI TTL skaper verdier for helsesektoren

  SFI Tromsø Telemedicine Laboratory (TTL) har i løpet av sine åtte år bidratt til idéer, tjenester og produkter som kan gi stor verdi for helsesektoren. Under senterets avslutningsseminar i januar ble flere spennende innovasjoner presentert.

 • Hvorfor blir vi mobilavhengige?

  I gjennomsnitt sjekker vi mobilen 150 ganger i døgnet. Avhengighet av mobiltelefon kan gi samme symptomer som alkohol- eller nikotinavhengighet. SFI CSI har nylig gjennomført en studie av hva som leder til ekstrem bruk av smarttelefoner.

 • SIMLab ser tilbake – og fremover

  Ved årsskiftet avsluttet SFI SIMLab sin forskningsaktivitet, og på hjemmesiden trekker de frem noen av sine suksesshistorier. Du kan også lese om prosjektpartnernes videre innovasjonsplaner i det nye SFI CASA.

Flere nyheter

Kontaktpersoner