Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Bygger nullutslippslaboratorium

  I Trondheim skal NTNU og SINTEF bygge ZEB Flexible Lab, et verktøy der nye løsninger for å skape verdens mest klimavennlige bygg skal utvikles og prøves ut. Bygget blir et sentralt forskningsobjekt og -verktøy for blant andre SFI Klima 2050.

 • Innovasjonspris til Deep Vision

  Fotoboksen Deep Vision, som er utviklet ved SFI CRISP, ble tildelt årets innovasjonspris av fiskeriminister Per Sandberg under den offisielle åpningen av Nor-Fishing 2016 tirsdag 16. august. Prispengene er på 100 000 kroner.

 • Arktisk eventyr for SAMCoT-Runa

  Som en del av forskningstoktet Arctic Ocean 2016 er doktorgradsstipendiat Runa Skarbø (28) ved SFI SAMCoT på vei til Nordpolen for å finne ut hvordan skip bedre kan takle møtet med isen i Arktis. Les intervju hos NRK og følg bloggen hennes fra ekspedisjonen.

 • Forsker på «idrettshjerter»

  Magasinet D2 skrev i sommer om forskere ved Rikshospitalet som kan være på sporet av en ny hjertesykdom. Spørsmålet er om det er mulig å trene på seg hjertesvikt. Senterleder Thor Edvardsen i SFI CCI er leder for forskningsprosjektet.

 • Følg med på SFI-enes nyhetsbrev

  Flere av SFI-ene gir jevnlig ut egne nyhetsbrev, der interesserte kan lese om aktiviteter og resultater fra sentrene. Nylig har det for eksempel kommet nyhetsbrev fra både Certus, SAMCoT, CASA og Offshore Mechatronics.

 • Studentene strømmer til SIMLab og SFI CASA

  Interessen for forskningsgruppen SIMLab og SFI CASA ved NTNU har aldri vært større blant kommende masterstudenter og ph.d.-kandidater. Rekordmange møtte opp til informasjonsmøte, og kvinneandelen er på vei opp.

 • Ny policy for forskerrekruttering skal øke samspill og internasjonal mobilitet

  Forskningsrådet har laget ny policy for rekruttering til forskning. Policyen skal øke samspillet mellom akademia og arbeidslivet og gjøre det lettere for unge forskere å få internasjonal erfaring.

 • Stort potensial i taredyrking

  Tare er en bærekraftig ressurs som til nå har vært lite utnyttet i Norge, men som har et stort kommersielt potensial. SFI Foods of Norway-partner Seaweed Energy Solutions (SES) er en norsk pioner på området, og ser stort internasjonalt potensial i tareproduksjon.

 • Lovende forsøk på lukkede oppdrettsanlegg

  Mindre stresset fisk og kortere produksjonsperioder kan gjøre lakseoppdrett i lukkede produksjonsanlegg mer effektivt og lønnsomt. Det viser nye lovende forsøk hos SFI CtrlAqua-partner Uni Research.

 • SFI Manufacturing inspiserte framtidas roboter

  Forskere fra SFI Manufacturing besøkte i mai ICRA 2016 i Stockholm, verdens største konferanse innen robotikkforskning. Der fikk de stifte bekjentskap med en rekke spennende prototyper, og rapporterer fra konferansen på sine nettsider.

Flere nyheter

Kontaktpersoner