Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Studentene strømmer til SIMLab og SFI CASA

  Interessen for forskningsgruppen SIMLab og SFI CASA ved NTNU har aldri vært større blant kommende masterstudenter og ph.d.-kandidater. Rekordmange møtte opp til informasjonsmøte, og kvinneandelen er på vei opp.

 • Ny policy for forskerrekruttering skal øke samspill og internasjonal mobilitet

  Forskningsrådet har laget ny policy for rekruttering til forskning. Policyen skal øke samspillet mellom akademia og arbeidslivet og gjøre det lettere for unge forskere å få internasjonal erfaring.

 • Stort potensial i taredyrking

  Tare er en bærekraftig ressurs som til nå har vært lite utnyttet i Norge, men som har et stort kommersielt potensial. SFI Foods of Norway-partner Seaweed Energy Solutions (SES) er en norsk pioner på området, og ser stort internasjonalt potensial i tareproduksjon.

 • Lovende forsøk på lukkede oppdrettsanlegg

  Mindre stresset fisk og kortere produksjonsperioder kan gjøre lakseoppdrett i lukkede produksjonsanlegg mer effektivt og lønnsomt. Det viser nye lovende forsøk hos SFI CtrlAqua-partner Uni Research.

 • SFI Manufacturing inspiserte framtidas roboter

  Forskere fra SFI Manufacturing besøkte i mai ICRA 2016 i Stockholm, verdens største konferanse innen robotikkforskning. Der fikk de stifte bekjentskap med en rekke spennende prototyper, og rapporterer fra konferansen på sine nettsider.

 • Meld deg på «Klimatilpasningsdagene i Sandnes»

  25. og 26. august arrangeres for første gang «Klimatilpasningsdagene i Sandnes», hvor temaet er utfordringer i forbindelse med håndtering av overvann. SINTEF-forsker Edvard Sivertsen fra SFI Klima 2050 er blant de mange foredragsholderne fra inn- og utland.

 • Sluttrapporten for SFI-I er klar

  Den felles sluttrapporten for de 14 første SFI-ene er nå klar. Rapporten presenterer nøkkeldata for de 14 sentrene samlet og for det enkelte senter, og gir i tillegg en kort presentasjon av aktiviteter og resultater fra hvert senter. Last den ned her.

 • Vil revolusjonere teknologien til havs

  I midten av mai var mange av deltakerne i SFI MOVE samlet i Ålesund for å diskutere hva de kan utrette de neste åtte årene. Ambisjonene er høye om innovasjon og nytenkning basert på havets ressurser – blant annet i form av vindkraft.

 • SFI Klima 2050 i fokus:

  Norge kan bli verdensledende på bygging for et endret klima

  I siste utgave av bladet Byggeindustrien er hele ti sider viet nye SFI Klima 2050, og hvordan senteret kan bidra til at norsk bygg- og anleggsnæring blir verdensledende på klimatilpassede bygninger og infrastruktur. Last ned PDF av hele oppslaget her.

 • Transformation Toolkit tilgjengelig

  Nå er Transformation Toolkit tilgjengelig for nedlasting fra SFI CSI. Den dynamiske verktøykassen for organisasjoner som ønsker en sterkere kundeorientering er utviklet i BIA-prosjektet «Customer Care 2015».

Flere nyheter

Kontaktpersoner