Gå direkte til innhold

Polarforskningsprogrammet (POLARPROG) er Forskningsrådets viktigste virkemiddel for å oppnå god bredde og høy kvalitet i norsk polarforskning.

Mer om programmet

Nyheter

 • Norsk vinner av EUs konkurranse for innovative bedrifter

  Et EU-prosjekt ga gjennombruddet for en norskutviklet løsning for smartere varetransport. Selskapet bak har allerede mange kunder og er belønnet med EUs 2016 Innovation Radar Prize.

 • Norge skal lede stort EU-prosjekt for forskning i Arktis

  Satellittdata er vel og bra, men målinger på bakken og i havet trengs for å vite hva som skjer med arktisk klima og miljø. Nå skal norske forskere samle en rekke av aktørene i Arktis for å bygge et observasjonssystem over hele Arktis.

 • Starter evaluering av norsk polarforskning

  Svalbardmeldingen varsler flere oppgaver for Forskningsrådet knyttet til både strategier og evaluering. Forskningsrådet starter nå arbeidet med å evaluere norsk polarforskning. Evalueringen skal se norsk polarforskning i et internasjonalt perspektiv.

 • Bli med på en reise inn i nordområdene

  Emerging Leaders gjør det mulig for unge forskere å møte representanter fra forskning, næringsliv og forvaltning og være med på et spennende og lærerikt program om og i nordområdene. Er du ung forsker kan du søke om stipend for å delta.

 • Tre unge norske forskere får ERC-finansiering

  Tre forskere ved norske institusjoner får flere millioner kroner hver fra Det europeiske forskningsrådet ERCs Starting Grant.

Flere nyheter

Kalender