Gå direkte til innhold

Havbruksprogrammet skal levere kunnskap og løsninger for sosialt, økonomisk og miljømessig bærekraftig vekst i norsk havbruk.

Mer om HAVBRUK

Nyheter

 • Slutt for HAVBRUK = start for HAVBRUK2

  Sigve Nordrum takker for seg etter som seks og et halvt år som leder av programstyret i HAVBRUK. Nå er stafettpinnen overlevert til Aud Skrudland og HAVBRUK2.

 • Norsk havbruk er mer enn bare laks

  Snart 10 års forskning og utvikling premieres i år med høsting av 100 tonn tare fra Norges største pilotanlegg for industriell dyrking av sukkertare. Algedyrking kan i løpet av få år bli vårt nye industrieventyr.

 • Teknologien peker mot fortsatt sjøbasert oppdrett

  Forskningsdrevne innovasjoner i havbruksteknologi gjør det mulig å utnytte vår lange kystlinje mer effektivt med langt mindre miljøbelastning, spår forsker.

Flere nyheter

Kalender

 • 04.11.15 - 06.11.15

  Transatlantic Science Week 2015 "Blue Futures"

  Meld deg på i dag hvis du vurderer å delta på årets Transatlantic Science Week! Fredag 9. oktober er siste frist for registrering til konferansen som skal styrke samarbeidet innenfor forskning, innovasjon og utdanning mellom norske, amerikanske og canadiske forskere, institusjoner og organisasjoner.

 • 02.12.15 - 02.12.15

  Programstyremøte HAVBRUK

  Siste programstyremøte i HAVBRUK med sluttrapportering og avslutningskonferansen som tema.

 • 18.04.16 - 20.04.16

  Programkonferansen HAVBRUK 2016

  Forskningsrådet inviterer til avslutningskonferanse for Stort program HAVBRUK - en næring i vekst. Konferansen markerer samtidig starten på det nye havbruksprogrammet.