Gå direkte til innhold

Havbruksprogrammet skal utvikle kunnskap for å bidra til bærekraftig vekst i norsk havbruk og sikre og videreutvikle Norges posisjon som verdens ledende sjømatnasjon.

Mer om Havbruk

Nyheter

 • Veien til velstand og helse går via havet

  For første gang lanseres havets betydning for fysisk og mental helse som et marint forsknings­tema, på linje med teknologiutvikling, ressursovervåking og tverrfaglig tilnærming til bærekraftig blå vekst.

 • Humanistiske perspektiver må inn tidlig

  – Humanistene må være med å legge premissene for store satsinger i Forskningsrådet. Det er for sent å komme inn når programprosessene er ferdige.

 • Nye satsinger skal sikre samhandling

  For første gang planlegges tre nye programsatsinger parallelt. Målet er at nye satsinger innenfor marin forskning og miljøforskning skal bidra til en sammenhengende programportefølje innenfor blå og grønn sektor.

Flere nyheter

Kalender

 • 03.11.14 - 03.11.14

  SAMKUL-konferansen 2014 - Matens teknologi, politikk og kultur

  Mat er en dyd av nødvendighet for oss alle. Samtidig reiser vårt forhold til mat et vell av spørsmål der vi trenger et kulturvitenskapelig blikk for å nærme oss noen svar. Konferansen overføres direkte på nett-TV.

 • 04.11.14 - 04.11.14

  Forskningseminar om akvakultur

  Nå foreligger porgrammet til forskningsseminaret om akvakultur som Forskningsrådet og den norske ambassaden i Kina vil arrangere i forkant av sjømatmessa China Fisheries and Seafood Expo.

 • 05.11.14 - 06.11.14

  Programstyremøte HAVBRUK

  Femte programstyremøte i 2014.