Gå direkte til innhold

Havbruksprogrammet skal levere kunnskap og løsninger for sosialt, økonomisk og miljømessig bærekraftig vekst i norsk havbruk.

Mer om HAVBRUK

Nyheter

 • Idélab for omstilling i havbaserte næringer

  Forskningsrådet søker nytenkende ideer til omstilling og kunnskapsoverføring mellom havbaserte næringer. Bli med på idelab om havteknologi!

 • HAVBRUK2016

  Kampen om sjøarealene

  Nye arealer er en forutsetning for vekst i havbruksnæringen. Likevel har mange oppdrettsselskaper vært lite aktive i de kommunale prosessene hvor arealene avsettes.

 • HAVBRUK2016

  Utvikler ny, norsk milliard-industri

  Innen 2050 kan Norge produsere 20 millioner tonn tang og tare til en årlig verdi av 40 milliarder kroner. Halvparten kan produseres i oppdrettsintensive områder, mener forsker.

Flere nyheter

Kalender

 • 07.06.16 - 08.06.16

  Kurs i forskningsformidling

  Hvordan formidle tungt, vitenskapelig stoff til et bredt publikum, og hvordan formidle i en ny og interaktiv medievirkelighet? Programmene BIONÆR og HAVBRUK inviterer forskere og stipendiater til kurs i forskningsformidling.

 • 14.09.16 - 15.09.16

  Konferansen Sjømat og helse

  Siste nytt fra forskningsfronten om sjømat og helse er tema når Forskningsrådet og Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond inviterer til konferanse i Bergen 14.-15. september i år. Påmeldingen er nå åpnet.