Gå direkte til innhold

BIA er et av Forskningsrådets største programmer, og er en viktig samarbeidspartner for næringslivet. BIA finansierer FoU-prosjekter som tar utgangspunkt i bedriftenes egne strategier. BIA lyser ut midler til innovasjonsprosjekter med søknadsfrist i oktober hvert år.

Mer om BIA

Nyheter

 • Prosjektverksted Oslo, 16. mai og 24. august

  Har du en idé og trenger forskning for å realisere prosjektet ditt? Da bør du delta på Forskningsrådets Prosjektverksted!

 • Ny Idélab: "Industri 4.0 på norsk"

  Forskningsrådets neste Idélab går av stabelen i juni og vil handle om digitalisering av industrien. 25 håndplukkede eksperter og brukere samles i tre dager, og fristen for å søke om å få være med er 26. april 2017.

 • Mange vil utvikle ny produksjonsteknologi for helsenæringen

  Forskningsrådet mottok hele 40 søknader til forarbeid for FoU av ny produksjonsteknologi og -prosesser. 11 av disse får nå støtte til første fase av arbeidet.

 • Resultatene fra høstens søknadsrunde for innovasjonsprosjekter er klar

  187 søknader konkurrerte om midler til Innovasjonsprosjekter i næringslivet etter høstens søknadsfrist i BIA, 42 søkere inviteres nå til kontraktsforhandlinger. Dette ble klart da programstyret i BIA onsdag 25. januar fattet vedtak om tildelingen til Innovasjonsprosjekter i næringslivet. Totalt bevilger Forskningsrådet 406 millioner kroner til disse nye innovasjonsprosjektene.

 • Gode resultater i SamBIM

  I 2016 ble BIA-innovasjonsprosjektet «Bedre samhandling i byggeprosesser – SamBIM» avsluttet. Det brede bransjesamarbeidet har gitt gode resultater, og 13. januar ble sluttrapporten presentert.

 • Nyttig møteplass for norsk vareproduserende industri

  4. og 5. januar inviterte BIA for 18. gang til de tradisjonsrike Vareproduksjonsdagene på Sundvolden Hotel. Fullt hus og lang venteliste illustrerer at aktørene i næringen setter pris på denne møteplassen, noe deltakerne også ga tydelig uttrykk for.

 • Vil halvere tidsbruken i store samferdselsprosjekter

  Teknisk Ukeblad skriver om BIA-støttede «Samtidig prosjektering i samferdselsprosjekter», der målet er å halvere prosjekteringstiden. Det kan gi store besparelser.

 • Visjon 2030:

  57 millioner til innovasjon for fattigdomsbekjempelse

  Gjennom den nye finansieringsmekanismen Visjon 2030 er det tildelt 57 millioner kroner til fire prosjekter som skal bidra til innovasjon for fattigdomsbekjempelse.

 • HelseOmsorg21-monitor lansert

  HelseOmsorg21-monitor samler for første gang den nasjonale statistikken for helse- og omsorgsforskningen på et sted. Dette vil bidra til en etterlengtet helhetlig oversikt over ressursbruk, resultater og effekter av forskning og innovasjon.

 • Verdensledende projektorer fra Fredrikstad

  projectiondesign startet som et gründerselskap i 2001. I dag er selskapet et kompetansesenter i det internasjonale Barco-konsernet, og ligger helt i verdenstoppen innen utvikling av avanserte projektorer. BIA og SkatteFUNN har støttet flere av selskapets forskningsprosjekter.

Flere nyheter