Gå direkte til innhold

BIA er et av Forskningsrådets største programmer, og er en viktig samarbeidspartner for næringslivet. BIA finansierer FoU-prosjekter som tar utgangspunkt i bedriftenes egne strategier. BIA lyser ut midler til innovasjonsprosjekter med søknadsfrist i oktober hvert år.

Mer om BIA

Nyheter

 • Norsk gründersuksess solgt for 1,1 milliarder

  Den norske droneprodusenten Prox Dynamics er solgt til amerikanske FLIR Systems for 1,1 milliarder kroner. Med støtte fra Forskningsrådet har selskapet utviklet Black Hornet, verdens minste ubemannede luftfartøy.

 • Verdensledende projektorer fra Fredrikstad

  projectiondesign startet som et gründerselskap i 2001. I dag er selskapet et kompetansesenter i det internasjonale Barco-konsernet, og ligger helt i verdenstoppen innen utvikling av avanserte projektorer. BIA og SkatteFUNN har støttet flere av selskapets forskningsprosjekter.

 • Fremtidens digitale helseløsninger krever forskning og innovasjon

  For å lykkes med digitaliseringen, trenger helse-Norge kunnskap basert på forskning og innovasjon. Dette ligger til grunn for Forskningsrådets satsing på e-helse. Denne uken er Forskningsrådet til stede på Norges største e-helse-møteplass.

 • Blant de mest innovative i Europa

  Borregaard er blitt et industrielt flaggskip i EUs Horisont 2020-program når selskapet nå bygger verdens første fabrikk for mikrofibrillær cellulose. Bedriften er et godt eksempel på at kompetanseoppbygging i etablert næringsliv skaper nye verdier.

 • Delta på Norges viktigste møteplass for E-helse!

  EHiN Future health, Norges største møteplass for aktører innen e-helse, finner sted i Oslo Spektrum 15.-16. November. Forskningsrådet stiller med stand og ønsker alle med interesse for e-helse velkommen til å besøke oss.

 • Mer enn 200 søknader til BIA i oktober

  Behandling av søknadene er i full gang, beslutning om tildeling av midler antas å foreligge ultimo jan 2017.

 • Gjennombrudd for norsk mobilteknologi

  Aftenposten skriver om Forskningsråd-støttede Elliptic Labs som har tegnet kontrakt med kinesiske Xiaomi, et av verdens største smarttelefonselskaper. Den norske ultralydteknologien gjør det mulig å bruke omtrent hele overflaten av telefonen til berøringsskjerm.

 • Nytt IKT-verktøy gir bedre demensomsorg

  BIA-støttede Noen AS bedrer livskvaliteten til personer med demens gjennom tilpassede aktiviteter. Et nyutviklet IKT-verktøy gjør det enklere for bedrift og veiledere å kartlegge arbeidsmetodikken og dokumentere effekt av aktivitetene.

 • Viste TV 2 prototypen på jakke som lyser i mørket

  På verdens refleksdag 20. oktober fortalte Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke om BIA-prosjektet «Reflect your Moods» i God Morgen Norge på TV 2. Moods of Norway leder arbeidet med å utvikle en unik reflekstråd som kan sys inn i klærne, og han viste blant annet frem den første prototypen av en cocktailjakke som lyser i mørket.

 • Høstet internasjonal BIM-heder

  Bruken av digital bygningsinformasjonsmodellering (BIM) ved rehabiliteringen av Urbygningen på Ås har fått hederlig omtale under buildingSMARTs internasjonale konferanse i Sør-Korea, skriver Bygg.no. Bruken av såkalte BIM-kiosker er et resultat av BIA-prosjektet SamBIM.

Flere nyheter

Kalender

Se hele kalenderen