Gå direkte til innhold

BIA er et av Forskningsrådets største programmer, og er en viktig samarbeidspartner for næringslivet. BIA finansierer FoU-prosjekter som tar utgangspunkt i bedriftenes egne strategier. BIA lyser ut midler til innovasjonsprosjekter med søknadsfrist i oktober hvert år.

Mer om BIA

Nyheter

 • BIA-forskere på skattejakt

  Havbunnen på den norske kontinentalsokkelen kan inneholde store verdier av mineraler og metaller – blant dem både gull, sølv og kobber. Nå legger forskere fra BIA-kompetanseprosjektet MarMine ut på tokt for å undersøke potensialet for å utvinne disse ressursene.

 • Utlysninger i BIA

  Det finnes flere muligheter for støtte i BIA. Her er en oversikt over de fleste utlysningsaktivitetene i BIA i 2016.

 • Omstillingsmidler tildelt petroleums- og maritim sektor

  13 bedrifter får totalt 53 millioner kroner til omstillingsprosjekter fra Forskningsrådet. Dette er leverandører til petroleums- og maritim sektor som ønsker å omstille seg mot andre kunder og markeder.

 • Nytt fiskerieventyr med snøkrabbe

  Opilio AS arbeider for å gjøre bærekraftig snøkrabbefiske i Barentshavet til en trygg og lukrativ næring som skaper arbeidsplasser i hele verdikjeden.

 • Videos and presentations from information meeting on Visjon2030

  The Research Council is launching a call for innovation projects and formative dialogue research aiming to help combat poverty. Here are the presentations from the meeting on June 21st.

 • Kan lage sink og kobber nanopartikler i store volumer

  Et ungt norsk selskap utviklet ny teknologi for å produsere nanostore metallpartikler, som allerede er testet av de største leverandørene av antikorrosjonsmaling. Likevel ligger den første store kommersielle muligheten i et helt annet marked.

 • Kunnskap i verdensklasse i Nord-Odal

  Gjennom utstrakt forsknings- og utviklingsarbeid har Mapei skapt arbeidsplasser, og bidrar til at industrien omstiller seg mot det grønne skiftet. Tre ulike BIA-prosjekter spiller sentrale roller i satsningen.

 • OSCAR vant pris

  BIA-prosjektet OSCAR vant prisen for beste paper under den internasjonale forskningskonferansen World Building Congress 2016 i i Finland 30. mai - 3. Juni. Kongressen samlet anerkjente forskere innen bygg og eiendom fra mer enn 50 land, og over 400 papere ble presentert.

 • Transformation Toolkit tilgjengelig

  Nå er Transformation Toolkit tilgjengelig for nedlasting fra SFI CSI. Den dynamiske verktøykassen for organisasjoner som ønsker en sterkere kundeorientering er utviklet i BIA-prosjektet «Customer Care 2015».

 • GKN Aerospace er Norges smarteste industribedrift

  GKN Aerospace ble under Industrikonferansen 2016 kåret til Norges smarteste industribedrift. I likhet med de to andre finalistene, Plasto og Neumann Aluminium Raufoss Technology, er selskapet aktivt i en rekke BIA-prosjekter og i SFI Manufacturing.

Flere nyheter

Kalender

 • 15.08.16-16.08.16

  Prosessindustrien på Arendalsuka - PROSIN 2016

  Det er med store glede vi igjen kan invitere til samling for prosessindustrien under Arendalsuka. I år strekker programmet seg over to dager, mandag 15. og tirsdag 16.august, og det er mye å glede seg til.

 • 19.10.16-20.10.16

  Tidenes største industrielle møteplass i Norge

  Agora: Industri Futurum er høstens store møteplass for norsk industri. Her samles industrivenner på kryss og tvers av bransjer og fagområder på mer enn 20 ulike arrangementer, samt en industrimesse. .

Se hele kalenderen