Gå direkte til innhold

FORNY2020 er Forskningsrådets program for forskningsbasert nyskaping ved universiteter, høyskoler, helseforetak og offentlig finansierte forskningsinstitutter.

Mer om programmet

Nyheter

 • Slangeroboter som styrer seg selv

  Statoil og Kongsberg Maritime har slått seg sammen med NTNU-spinoffselskapet Eelume AS for å lage slangeroboter som kan styre seg selv. Det skal spare oljeselskapet for store summer i fremtiden. FORNY2020 støtter utviklingen av robotene.

 • Early Stage:

  Gründersimulator for Bergensstudenter

  BTO er en av initiativtakerne til den nye gründersimulatoren Early Stage, der 30 Bergensstudenter får sjansen til å trene på hvordan man bringer en idé til markedet.

 • Næringsministeren trakk frem FORNY-støttet gründerbedrift

  Næringsminister Monica Meland trakk frem FORNY-støttede Anzyz Technologies AS som et godt eksempel på nyskaping i sin tale under Agderkonferansen 25. april. Det er store forventninger til selskapets analyseverktøy for Big Data.

 • 25 millioner kroner til studententreprenørskap gjennom FORNY StudENT

  For første gang lyser Forskningsrådet ut midler til å fremme studententreprenørskap og motivere studenter til å bli gründere.

 • 100 millioner kroner til nye verifiseringsprosjekter

  Forskningsrådets program FORNY2020 utlyser inntil 100 millioner kroner til nye verifiseringsprosjekter. Søknadsfrist er 20. april 2016.

 • BTO først ute med pre-såkornmidler

  Bergen Teknologioverføring (BTO) var først ute med å investere sin del av midlene i det nyetablerte pre-såkornfondet. Sju startup-selskaper i regionen får støtte, og statsminister Erna Solberg sto for den offisielle annonseringen.

 • Innoventus Sør:

  Samlet satsing på Sørlandet

  I det regionale innovasjonsselskapet Innoventus Sør går mange gode krefter på Sørlandet sammen om et krafttak for innovasjon, kommersialisering og fornyelse i regionen. Selskapet tar mål av seg til å være en motor for morgendagens verdiskaping, forteller administrerende direktør Kamilla Sharma.

 • Vellykket emisjon for Seram Coatings

  Seram Coatings AS har fått inn 20 millioner kroner gjennom sin første rettede emisjon, skriver DN. Interessen er stor for selskapets unike slitasjebelegg av silisiumkarbid, et av verdens hardeste materialer. FORNY2020 har gitt NTNU TTO støtte til testing og verifisering av teknologien.

 • PAI forlenger livet

  Dagens Næringsliv forteller om forskerne ved Senter for hjertetrening på NTNU som har utviklet et system som regner ut hvor mye aktivitet du trenger for å være frisk. Algoritmen PAI (Personal Activity Intelligence) står foran et internasjonalt gjennombrudd.

 • Prestisjepris til unikt norsk slitasjebelegg

  Seram Coatings og deres revolusjonerende slitasjebelegg, stakk før jul av med førstepremien i Academic Enterprise Awards (ACES) som arrangeres av Science Business. Selskapet står nå på terskelen til kommersialisering av produktet.

Flere nyheter