Gå direkte til innhold

FORNY2020 er Forskningsrådets program for forskningsbasert nyskaping ved universiteter, høyskoler, helseforetak og offentlig finansierte forskningsinstitutter.

Mer om programmet

Nyheter

 • Jubler for FORNY-støtte

  Fire av prosjektene som fikk støtte fra FORNY 2020 i juni er styrt av BTO, og bergenserne er fornøyde med uttellingen.

 • FORNY2020 støtter spennende prosjekter fra Kjeller Innovasjon

  Kjeller Innovasjon har mange spennende kommersialiseringsprosjekter med FORNY-støtte. Nå kan du lese artikler om tre av dem – innenfor såpass ulike tema som cloud computing, 3D-printing og bakterieanalyser.

 • Unik transportløsning mot verdenslansering

  Den unike transportisolatoren EpiShuttle er snart klar for verdenslansering, og Inven2 har intervjuet innovatøren Fridtjof Heyerdahl om det FORNY-støttede produktet og om hans erfaringer med innovasjonsprosessen. Heyerdahl er Månedens Innovatør i Helse Sør-Øst i august.

 • Store forventninger til nytt kreftterapi-selskap

  Inven2 starter nå et nytt selskap basert på en ny behandlingsmetode innen immunterapi, rettet mot utbredte krefttyper som lungekreft, tarmkreft og hudkreft. FORNY2020 har støttet prosjektet, og nå er det hentet inn 17 millioner kroner i utviklingskapital.

 • Slangeroboter som styrer seg selv

  Statoil og Kongsberg Maritime har slått seg sammen med NTNU-spinoffselskapet Eelume AS for å lage slangeroboter som kan styre seg selv. Det skal spare oljeselskapet for store summer i fremtiden. FORNY2020 støtter utviklingen av robotene.

 • Early Stage:

  Gründersimulator for Bergensstudenter

  BTO er en av initiativtakerne til den nye gründersimulatoren Early Stage, der 30 Bergensstudenter får sjansen til å trene på hvordan man bringer en idé til markedet.

 • Næringsministeren trakk frem FORNY-støttet gründerbedrift

  Næringsminister Monica Meland trakk frem FORNY-støttede Anzyz Technologies AS som et godt eksempel på nyskaping i sin tale under Agderkonferansen 25. april. Det er store forventninger til selskapets analyseverktøy for Big Data.

 • 25 millioner kroner til studententreprenørskap gjennom FORNY StudENT

  For første gang lyser Forskningsrådet ut midler til å fremme studententreprenørskap og motivere studenter til å bli gründere.

 • 100 millioner kroner til nye verifiseringsprosjekter

  Forskningsrådets program FORNY2020 utlyser inntil 100 millioner kroner til nye verifiseringsprosjekter. Søknadsfrist er 20. april 2016.

 • BTO først ute med pre-såkornmidler

  Bergen Teknologioverføring (BTO) var først ute med å investere sin del av midlene i det nyetablerte pre-såkornfondet. Sju startup-selskaper i regionen får støtte, og statsminister Erna Solberg sto for den offisielle annonseringen.

Flere nyheter