Gå direkte til innhold

FORNY2020 er Forskningsrådets program for forskningsbasert nyskaping ved universiteter, høyskoler, helseforetak og offentlig finansierte forskningsinstitutter.
Verifiseringsmidler kan søkes i oktober og september. FORNY StudENT har behandlingsfrister i oktober og mai.

Mer om programmet

Nyheter

 • FORNY StudENT

  31 søknader til andre tildelingsrunde

  Etter fristen for FORNY StudENTs andre tildelingsrunde hadde pilotordningen mottatt totalt 31 søknader. Både studenter og utdanningsinstitusjoner oppfordres nå til å tenke langsiktig rundt eget entreprenørskapspotensiale.

 • Utlysning av midler til kompetanseheving

  FORNY2020 utlyser midler til kompetanseheving, strukturforbedring og nettverksbygging. Søkere anbefales å sende inn skisser før 1. november. Endelig søknadsfrist er 15. februar 2017.

 • FORNY-støttet operativsystem klart til bruk

  Det unike norske operativsystemet IncludeOS er nå klart til bruk, skriver Digi.no. Kjeller Innovasjon og FORNY2020 har bistått med å bringe prosjektet ut av HiOA og over i et selvdrevent selskap som nå har seks ansatte.

 • Oslo Cancer Cluster skal hjelpe Obama å kurere kreft

  Globalt blir Norge sett på som et foregangsland innen utvikling av nye kreftbehandlinger. Det norske Kreftregisteret og Oslo Cancer Cluster står sentralt i president Barack Obamas strategi for å finne en endelig kur mot kreft, skriver NRK.

 • Microsoft kjøper seg inn i Kahoot

  Læringsplattformen og quizspillet Kahoot har hentet inn 85 millioner kroner fra investorer, blant dem Microsoft Ventures. Pengene skal brukes til øke tempoet i den globale satsingen for det FORNY-støttede selskapet.

 • Vind i seilene for Shoreline

  Gründerselskapet Shoreline opplever stor interesse for simuleringsverktøyet de har utviklet for vindindustrien. Bare i august tegnet selskapet fem nye kontrakter, skriver Sysla Grønn.

 • Helseinkubatoren har åpnet

  Aktiviteten er i gang ved den nye helseinkubatoren til Inven2, Oslotech og Medtech. 1300 kvadratmeter skal fylles med spennende nye ideer som skal bidra til å sikre morgendagens helsetjeneste i Norge – og internasjonalt. 12. oktober er det offisiell åpning.

 • Meld deg på årets Hjernekraft-konferanse

  12. oktober inviterer Kjeller Innovasjon for niende gang til sin teknologi- og innovasjonsdag Hjernekraft fra Kjeller. Årets konferanse fokuserer på Internet of Things (IoT) og Big Data.

 • FORNY StudENT

  Forskningsrådet støtter unge entreprenører

  I et intervju med britiske Adjacent Government forteller divisjonsdirektør Anne Kjersti Fahlvik om noen av måtene Forskningsrådet søker å støtte unge entreprenører og styrke samarbeid mellom næringsliv og akademia.

 • FORNY StudENT

  Ny sjanse for millionstøtte til studentgründere

  Nå har masterstudenter som vil starte egen bedrift en ny sjanse til å få millionstøtte fra Norges forskningsråd.

Flere nyheter