Gå direkte til innhold

Nærings-ph.d. er en ordinær doktorgradsutdannelse som gjennomføres mens kandidaten er ansatt i en bedrift. Forskningen har klar relevans for bedriften.

Mer om programmet

Nyheter

 • Møt Amin Haddadi i Multiconsult

  Amin Haddadi, i Multiconsult, er i gang med sitt andre år som doktorgradskandidat. Han vektlegger nærhet til sitt akademiske miljø og en manglende frykt for å stille spørsmål som viktige elementer i et vellykket Nærings-ph.d.-prosjekt.

 • Ny policy for forskerrekruttering skal øke samspill og internasjonal mobilitet

  Forskningsrådet har laget ny policy for rekruttering til forskning. Policyen skal øke samspillet mellom akademia og arbeidslivet og gjøre det lettere for unge forskere å få internasjonal erfaring.

 • Satser på forsking og utvikling med Nærings-ph.d.

  Bedriftene PPM AS i Trondheim og SOL Technologies AS i Tromsø forsker begge på samspillet mellom teknologi og mennesker. Begge benytter seg også av Nærings-ph.d.-ordningen. Men der PPM er en erfaren bruker, er SOL i gang med sitt første prosjekt. Her deler de noen av sine erfaringer om hvilke muligheter ordningen gir.

 • Dypdykk i dykkerhelse

  Offshore-dykkere, som driver med såkalt metningsdykking, utsettes for høyt trykk over lang tid, noe som kan utfordre kroppens evne til tilpasning. I sitt Nærings-ph.d.-prosjekt undersøker Fatima Zohra Kiboub hvordan blodkar reagerer under metningsdykking, og om tilskudd av vitaminer med antioksidanteffekter har betydning for blodkarene.

 • Møt Ingrid Vilberg i Flow Design Bureau

  I artikkelserien "Møt våre kandidater" forteller Nærings-ph.d.-kandidatene om sine prosjekter, og hvilke utfordringer og muligheter de møter. I Flow Design Bureau er Ingrid Vilberg bedriftens andre kandidat, og prosjektet fortsetter det gode samarbeidet som ble initiert med NTNU under den første Nærings-ph.d.'en.

 • Far og sønn jakter på kald fusjon

  Kun et par måneder før Dag Zeiner-Gundersen, daglig leder i Norrønt AS, avsluttet sin Nærings-ph.d. om kald fusjon, påbegynte hans sønn Sindre sitt doktorgradsprosjekt med samme tema. Aftenposten har intervjuet dem om den omdiskuterte energikilden.

 • Doktorgrad i «robotenes hjemland»

  Hvordan kan roboter og mennesker arbeide enda bedre sammen? Det ville Audun Sanderud finne ut mer om. Nærings-ph.d. ga han muligheten til å gjennomføre sin doktorgrad i Japan, landet som kanskje har den mest avanserte robotteknologien i verden.

 • Tok doktorgrad i kompetent kapital

  Gjermund Grimsby i analyseselskapet Menon har i sin Nærings-ph.d. blant annet sett nærmere på hvordan investorer og kreditorer med kompetent kapital kan gjøre lønnsomme investeringer i markeder der andre ikke lykkes.

 • Ny ultralydmaskin gir bedre hjertediagnose

  Med revolusjonerende bildekvalitet og innovative analyseverktøy kan den nye hjerte-ultralydmaskinen Vivid E95 fra GE Vingmed Ultrasound bidra til å redde mange liv. Flere Forskningsråd-programmer har gitt avgjørende bidrag til nyvinningen som ble presentert på Rikshospitalet 3. september.

 • Inspirerende årssamling for nye og gamle kandidater

  Den årlige samlingen for Nærings-ph.d.-kandidater har i år fått nytt konsept. Men fortsatt sto faglig påfyll, erfaringsutveksling og nettverksbygging på programmet da gamle og nye kandidater møttes i Forskningsrådets lokaler på Lysaker 2. og 3. september.

Flere nyheter