Gå direkte til innhold

Programmets overordnede mål er økt kunnskap om bruksmønstre og bruk av rusmidler, årsakene til at problemer oppstår, samt om hvordan de kan forebygges og behandles.

Programsatsingen er videreført for perioden 2013-2015.

Mer om Rusmiddelforskning

Nyheter

 • Norske leger bedre enn sine amerikanske kolleger

  Bruken av opioid-preparater i Norge er langt mindre bekymringsfull enn i USA, viser ny forskning. Men alvorlig nok til at norske helsemyndigheter allerede har tatt grep.

 • Muligheter med mobilitetsstipender:

  Unge norske forskere må reise ut

  Både Forskningsrådet og EU tilbyr finansiering for deg som er ambisiøs og ønsker å bygge en selvstendig forskerkarriere. Altfor få norske forskere reiser ut.

 • Akerselva - Treningsområde for kriminalitet

  – Nedre del av Akerselva i Oslo er et treningsområde for innvandrer-ungdom på vei inn i en kriminell løpebane. Debatten om legalisering av cannabis har tatt for lite hensyn til at dagens lovforbud holder liv i en stor kriminell sektor, sier rusmiddelforskeren Willy Pedersen.

 • Cannabis øker risikoen for psykose

  Cannabis er verre enn både alkohol, amfetamin, heroin og blandingsmisbruk når det gjelder å øke risikoen for å utvikle schizofreni eller andre langvarige psykoser, viser en ny norsk-svensk undersøkelse.

 • Journalister forstår alvoret, heldigvis

  Norske medier er lydhøre overfor sensitiv informasjon, publiserer folkeopplysning om vanskelig tema og ønsker å bidra til å forebygge selvmord.

 • Moderate alkoholkonsumenter blir hjemme fra jobben

  Unge arbeidstakere med moderat alkoholkonsum står for den største andelen av alkoholrelatert sykefravær.

Flere nyheter

Kalender