Gå direkte til innhold

Programmets overordnede mål er økt kunnskap om bruksmønstre og bruk av rusmidler, årsakene til at problemer oppstår, samt om hvordan de kan forebygges og behandles.

Programsatsingen er videreført for perioden 2013-2015.

Mer om Rusmiddelforskning

Nyheter

 • Her er de nye helseprogramstyrene

  To nyoppnevnte programstyrer skal legge siste hånd på programplanene for Bedre helse og God behandling.

 • Nye muligheter i Horisont 2020, samfunnsutfordring 1 (SC1) "Health demographic change and wellbeing"

  2016/2017-utlysningen til EU's rammeprogram for forskning, Horisont 2020, ble offentliggjort på Participant Portal 14. oktober. Som i 2014/2015 er utlysningstekstene brede og det forutsettes tverrfaglig samarbeid i prosjektsøknadene. For 2016 er det kun ett trinns utlysninger, men i 2017 blir igjen noen av de utlyste temaene to-trinns.

 • Se alle innleggene fra konferansen "Forskning nytter" her

  Sammen med Rådet for psykisk helse arrangerte Forskningsrådet formidlingskonferansen "Forskning nytter" den 24. september 2015.

  Her kan du se nesten alle innleggene.

 • Send inn forslag innen 31. desember!

  Beste artikkel i 2015?

  Hvem fortjener årets forskningspris for beste artikkel i rus og psykisk helseforskning? Programmene for Rusmiddelforskning og Psykisk helse vil igjen dele ut forskningspriser på 100 000 kroner for beste artikkel - denne gangen en for hvert program. Utdelingen vil finne sted på forskningskonferansen i Oslo 1.-3. februar 2016.

 • Norske leger bedre enn sine amerikanske kolleger

  Bruken av opioid-preparater i Norge er langt mindre bekymringsfull enn i USA, viser ny forskning. Men alvorlig nok til at norske helsemyndigheter allerede har tatt grep.

 • Muligheter med mobilitetsstipender:

  Unge norske forskere må reise ut

  Både Forskningsrådet og EU tilbyr finansiering for deg som er ambisiøs og ønsker å bygge en selvstendig forskerkarriere. Altfor få norske forskere reiser ut.

Flere nyheter

Kalender

 • 01.02.16 - 03.02.16

  Forskning på psykisk helse og rus - muligheter og utfordringer

  1.–3. februar 2016 inviteres det igjen til nasjonal forskerkonferanse om psykisk helse og rusmiddelforskning i Oslo. Konferansen ønsker å skape en nasjonal møteplass og forskningsprisene for beste artikkel i 2015 vil bli delt ut.