Gå direkte til innhold

Nyhetsarkiv

Forrige 1 2 3 4 5 8 9
249 treff
25.03.15

Flere kvinner blant senterlederne

6 av de 17 nye SFI-ene har kvinnelig senterleder, mot bare 1 av 21 i de to første rundene. Forskningsrådet mener bevisstgjøring er hovedårsaken til den kraftige og gledelige økningen.
25.03.15

Nytt SFI vil utvikle morgendagens maritime teknologi

Gemini.no presenterer nye SFI Marine Operations i Ålesund, som tar mål av seg til å bli en spydspiss innenfor maritim forskning for ekstreme forhold.
11.03.15

Torsk i fotoboksen

Shale Rosen leder arbeidet med å utvikle fotoboksen Deep Vision, som tar bilde av fisk på vei gjennom trålen. Prosjektet startet da han tok sin Nærings-ph.d. i tilknytning til SFI CRISP.
20.02.15

Posten forsker på digital tillit

Vi er blitt vant til å legge igjen viktige personopplysninger når vi skal handle på nett, bruke nettbank, eller logge oss på personlige kundesider. Men mange er usikre på disse løsningene. Posten Norge forsker på digital tillit i samarbeid med SFI CSI.
28.01.15

SFI TTL skaper verdier for helsesektoren

SFI Tromsø Telemedicine Laboratory (TTL) har i løpet av sine åtte år bidratt til idéer, tjenester og produkter som kan gi stor verdi for helsesektoren. Under senterets avslutningsseminar i januar ble flere spennende innovasjoner presentert.
23.01.15

Hvorfor blir vi mobilavhengige?

I gjennomsnitt sjekker vi mobilen 150 ganger i døgnet. Avhengighet av mobiltelefon kan gi samme symptomer som alkohol- eller nikotinavhengighet. SFI CSI har nylig gjennomført en studie av hva som leder til ekstrem bruk av smarttelefoner.
20.01.15

SIMLab ser tilbake – og fremover

Ved årsskiftet avsluttet SFI SIMLab sin forskningsaktivitet, og på hjemmesiden trekker de frem noen av sine suksesshistorier. Du kan også lese om prosjektpartnernes videre innovasjonsplaner i det nye SFI CASA.
15.01.15

Første samling for 17 nye SFI-er

Tirsdag 13. januar var representanter for de 17 nye SFI-ene som ble annonsert i november samlet til første informasjons- og dialogmøte i Forskningsrådets lokaler. I løpet av våren venter kontraktsforhandlinger før forskningsaktiviteten kan starte ved de nye sentrene.
12.12.14

Oppsummerer fire år med innovasjonsforskning

SFI CSI-leder Tor W. Andreassen har i Ukeavisen Ledelse oppsummert noen erfaringer og hypoteser etter fire år med forskning på tjenesteinnovasjon.
10.12.14

Vellykket prototype-test av nytt kamerasystem

For første gang er prototypen av undervannskamera-systemet Deep Vision fra SFI CRISP testet i havet. Testen var vellykket, og i mars skal systemet tas i bruk under senterets forskningstokt.
02.12.14

Bred SFI-dekning i Teknisk Ukeblad

I forbindelse med de nye SFI-tildelingene skriver Teknisk Ukeblad om ordningen på lederplass. Flere av de nye sentrene som skal opprettes presenteres også i egne artikler.
01.12.14

Doktorgrader med viktige bidrag i SFI Norman

– De mange doktorgradene som har blitt tatt i SFI Norman har hatt stor betydning for resultatene som er oppnådd, sier senterleder Ola Strandhagen. Her kan du møte tre av kandidatene.
25.11.14

Chaffey blogger om SFI

Statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet har blogget om de nye SFI-ene. Han er imponert over prosjektene, og gleder seg til fortsettelsen
25.11.14

Utkonkurrerer kinesiske produsenter

Den Forskningsråd-støttede industribedriften Plasto på Åndalsnes utkonkurrerer sine kinesiske konkurrenter på både pris og kvalitet, skriver Teknisk Ukeblad. Forskningsbasert innovasjon får mye av æren.
23.11.14

17 nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI)

- Disse sentrene kommer til å styrke innovasjonsevnen i det norske næringslivet og gi forskningsmiljøene forutsigbarhet i sin næringsrettede forskning, sa Arvid Hallén da han fredag 21. november kl. 17 offentliggjorde listen over de nye SFI-ene.
21.11.14

Historisk høye bevilgninger til næringsrettede forskningssentre

Forskningsrådets administrerende direktør Arvid Hallén offentliggjorde fredag 21. november klokken 17 listen over hvilke nye forskningssamarbeider som får tildelt status som Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI).
18.11.14

Kunngjøring av SFI-III skjer 21. november 2014

Fredag 21. november 2014 besluttes hvem som blir de nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI-III) med oppstart i 2015. Vedtaket fattes av et utvalg oppnevnt av Hovedstyret i Forskningsrådet. Det vil bli kunngjort på Forskningsrådets nettsted kl. 17.00 samme dag.
12.11.14

Nytt prosjekt utforsker mobilbruk i varehandelen

Det nye BIA-prosjektet MOVON har sitt utspring i SFI CSI, og utforsker mobilens verdiskapingspotensial i varehandelen. De første nye løsningene vil kunne treffe COOP-kunder og -ansatte i 2015.
06.11.14

Se video om SFI IO Senter

SFI IO Senter har nylig lansert en video som presenterer hvordan senteret arbeider med å utvikle nye metoder og verktøy for integrerte operasjoner i petroleumsnæringen.
04.11.14

Landslaget tar i bruk SFI-forskning

Per-Mathias Høgmo og det norske fotballandslaget skal ta i bruk analysesystemet Bagadus som er utviklet ved SFI iAD. Systemet installeres nå på Ullevål, og ble lansert foran et stort presseoppbud 31. oktober.
03.11.14

Ung forsker-pris til SLRC-postdoktor

Kiranpreet Kaur, som er postdoktor ved SFI SLRC, vant i september den prestisjefylte Novartis Animal Health Young Scientist Award under Sea Lice 2014-konferansen i USA.
30.10.14

Nyhetsbrev fra SFI SAMCoT

SFI SAMCoT har publisert et nyhetsbrev, med grundig gjennomgang og bilder fra senterets aktiviteter fra juni til september.
29.10.14

EU-millioner til Certus-forskere

To forskere tilknyttet SFI The Certus Centre fikk nylig 3,71 millioner Euro i støtte fra EU-kommisjonens Horizon 2020-program. Forskningsprosjektet kalles U-Test, og dreier seg om såkalt cyberfysiske systemer.
23.10.14

Åpnet testanlegg for sjokkbølger

20. oktober åpnet SFI SIMLaB sitt nye testanlegg «Shock tube», der man under kontrollerte forhold kan undersøke hvordan strukturer reagerer på sjokkbølger fra eksplosjoner.
16.10.14

Lys framtid for norsk vareproduserende industri

Siden 2007 har SFI Norman forsket fram teknologi, kompetanse og resultater som bidrar til at norsk vareproduserende industri kan opprettholdes. 1. og 2. oktober avholdt senteret sin avslutningskonferanse.
02.10.14

Tysk-norsk jakt på legemidler fra havdypet

Universitetet i Tromsø skal samarbeide med den tyske forskningsgiganten Max Planck om å finne legemidler på havdypet. Dette er et gjennombrudd i både forsknings- og kommersialiseringsarbeidet
29.09.14

Framtida for norsk vareproduserende industri

SFI NORMAN avholder sin avslutningskonferanse i Forskningsrådets nye lokaler på Lysaker.
24.09.14

SFI gir store ringvirkninger

Deltakelsen i langsiktige Forskningsråd-satsinger som SFI gir mange positive ringvirkninger for NTNU i Trondheim: Topp forskningsresultatet med høy næringslivsrelevans, læring og samarbeid på tvers, internasjonale kontaktnett, og utdanning av akademiske ressurser samfunnet vil nyte godt av i lang tid.
02.09.14

Lakselus-gjennombrudd gir ny innsikt

Forskere ved SFI SLRC og Havforskningsinstituttet har for første gang lyktes med å produsere familier av lakselus. Dette vil gi verdifull innsikt i lusenes motstandsdyktighet mot antistoffer.
19.08.14

Starten på en trålrevolusjon

Ferske forsøk i regi av SFI CRISP kan bidra til at trålfangst i framtiden oppnår like høy pris og kvalitet som linefanget fisk. Det kan være starten på en trålrevolusjon, skriver iTromsø.