Gå direkte til innhold

Nyhetsarkiv

Forrige 1 2 3 4 5 7 8
235 treff
23.11.14

17 nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI)

- Disse sentrene kommer til å styrke innovasjonsevnen i det norske næringslivet og gi forskningsmiljøene forutsigbarhet i sin næringsrettede forskning, sa Arvid Hallén da han fredag 21. november kl. 17 offentliggjorde listen over de nye SFI-ene.
21.11.14

Historisk høye bevilgninger til næringsrettede forskningssentre

Forskningsrådets administrerende direktør Arvid Hallén offentliggjorde fredag 21. november klokken 17 listen over hvilke nye forskningssamarbeider som får tildelt status som Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI).
18.11.14

Kunngjøring av SFI-III skjer 21. november 2014

Fredag 21. november 2014 besluttes hvem som blir de nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI-III) med oppstart i 2015. Vedtaket fattes av et utvalg oppnevnt av Hovedstyret i Forskningsrådet. Det vil bli kunngjort på Forskningsrådets nettsted kl. 17.00 samme dag.
12.11.14

Nytt prosjekt utforsker mobilbruk i varehandelen

Det nye BIA-prosjektet MOVON har sitt utspring i SFI CSI, og utforsker mobilens verdiskapingspotensial i varehandelen. De første nye løsningene vil kunne treffe COOP-kunder og -ansatte i 2015.
06.11.14

Se video om SFI IO Senter

SFI IO Senter har nylig lansert en video som presenterer hvordan senteret arbeider med å utvikle nye metoder og verktøy for integrerte operasjoner i petroleumsnæringen.
04.11.14

Landslaget tar i bruk SFI-forskning

Per-Mathias Høgmo og det norske fotballandslaget skal ta i bruk analysesystemet Bagadus som er utviklet ved SFI iAD. Systemet installeres nå på Ullevål, og ble lansert foran et stort presseoppbud 31. oktober.
03.11.14

Ung forsker-pris til SLRC-postdoktor

Kiranpreet Kaur, som er postdoktor ved SFI SLRC, vant i september den prestisjefylte Novartis Animal Health Young Scientist Award under Sea Lice 2014-konferansen i USA.
30.10.14

Nyhetsbrev fra SFI SAMCoT

SFI SAMCoT har publisert et nyhetsbrev, med grundig gjennomgang og bilder fra senterets aktiviteter fra juni til september.
29.10.14

EU-millioner til Certus-forskere

To forskere tilknyttet SFI The Certus Centre fikk nylig 3,71 millioner Euro i støtte fra EU-kommisjonens Horizon 2020-program. Forskningsprosjektet kalles U-Test, og dreier seg om såkalt cyberfysiske systemer.
23.10.14

Åpnet testanlegg for sjokkbølger

20. oktober åpnet SFI SIMLaB sitt nye testanlegg «Shock tube», der man under kontrollerte forhold kan undersøke hvordan strukturer reagerer på sjokkbølger fra eksplosjoner.
16.10.14

Lys framtid for norsk vareproduserende industri

Siden 2007 har SFI Norman forsket fram teknologi, kompetanse og resultater som bidrar til at norsk vareproduserende industri kan opprettholdes. 1. og 2. oktober avholdt senteret sin avslutningskonferanse.
02.10.14

Tysk-norsk jakt på legemidler fra havdypet

Universitetet i Tromsø skal samarbeide med den tyske forskningsgiganten Max Planck om å finne legemidler på havdypet. Dette er et gjennombrudd i både forsknings- og kommersialiseringsarbeidet
29.09.14

Framtida for norsk vareproduserende industri

SFI NORMAN avholder sin avslutningskonferanse i Forskningsrådets nye lokaler på Lysaker.
24.09.14

SFI gir store ringvirkninger

Deltakelsen i langsiktige Forskningsråd-satsinger som SFI gir mange positive ringvirkninger for NTNU i Trondheim: Topp forskningsresultatet med høy næringslivsrelevans, læring og samarbeid på tvers, internasjonale kontaktnett, og utdanning av akademiske ressurser samfunnet vil nyte godt av i lang tid.
02.09.14

Lakselus-gjennombrudd gir ny innsikt

Forskere ved SFI SLRC og Havforskningsinstituttet har for første gang lyktes med å produsere familier av lakselus. Dette vil gi verdifull innsikt i lusenes motstandsdyktighet mot antistoffer.
19.08.14

Starten på en trålrevolusjon

Ferske forsøk i regi av SFI CRISP kan bidra til at trålfangst i framtiden oppnår like høy pris og kvalitet som linefanget fisk. Det kan være starten på en trålrevolusjon, skriver iTromsø.
15.08.14

Ny bok om serviceledelse og innovasjon

I november utgis boken «Service og innovasjon», et resultat av mange års forskning og undervisning i markedsføring av tjenester og ledelse av slike virksomheter. Arbeidet ved SFI CSI har fremskyndet prosessen.
14.08.14

Se video fra trålforskning

Før sommeren var Forskning.no på besøk hos to forskere ved Havbruksstasjonen nord for Tromsø, som i SFI CRISP-regi forsker på hvordan oppholdet i trålen kan gjøres så behagelig som mulig for torsken. Se video om prosjektet.
13.08.14

Vil ha mer miljøvennlig sementproduksjon

Nord-Europas største sementprodusent Norcem vil bli mer miljøvennlig, og tester fire ulike teknologier for CO2-fangst ved sin fabrikk i Brevik, skriver Aftenposten. Både BIA og SFI i Forskningsrådet er blant bidragsyterne.
12.08.14

Internasjonal pris til SFI The Certus Centre

Under den 20. internasjonale CP2014-konferansen i Lyon i september, vil en vitenskapelig artikkel fra SFI The Certus Centre motta prisen Best Application Paper. En Nærings-ph.d.-kandidat er hovedforfatter.
02.07.14

Innovasjon og kompetanse i verdensklasse

Forskningen i SFI iAD har gitt store resultater i form av kompetanseutvikling og nye arbeidsplasser. Microsofts nye skybaserte Office Graph-teknologi og bedriftsapplikasjonen «Oslo» er håndfaste resultater som har vekket internasjonal oppmerksomhet.
02.07.14

Norsk innovasjon gir sikrere lastebiler

BIA-prosjektet «Krasj-systemer i lastebil» har utviklet en krasj-brakett som øker sikkerheten for lastebilførere. Systemet er tatt i bruk og patentert av den ledende lastebilprodusenten DAF. Nå ser ingeniør- og forskningsmiljøet på hvordan de kan bruke kunnskapen fra prosjektet i andre sammenhenger.
26.06.14

Sensorer kan gi bedre hverdag for KOLS-pasienter

Sensorer festet til kroppen kan bedre hverdagen for pasienter som lider av KOLS og cystisk fibrose, i følge en ny doktorgradsavhandling fra SFI TTL.
25.06.14

Tjenestedesign i krysningspunktet

Design av tjenester er et viktig satsingsområde for Norsk design- og arkitektursenter (DOGA), som er en aktiv deltaker i SFI CSI.
24.06.14

Internasjonal pris til SFI-forsker

ICSE er den viktigste årlige konferansen for softwareingeniører. Flere forskere fra SFI The Certus Centre deltok under årets konferanse i indiske Hyderabad, der en av dem ble tildelt en prestisjetung pris.
23.06.14

Skriver om ny undervanns kamerateknologi

Sysla, næringslivsnettstedet til Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, skriver om SFI CRISP og ny undervanns kamerateknologi.
18.06.14

To næringsklynger utnevnt til mesterliga

To næringsklynger har for første gang fått status som Global Centres of Expertise. Blue Maritime og Norwegian Offshore & Drilling Engineering slapp gjennom nåløyet.
05.06.14

SFI-samarbeid på Discovery Channel

Tirsdag 3. juni var Discovery Channel på besøk hos SFI-ene SIMLab og SAMCoT, hvor de filmet krasjtesting av isfjell. Innslaget vil sendes til høsten eller vinteren i mer enn 120 land som en del av programmet Daily Planet.
03.06.14

Skaper internasjonal oppmerksomhet

En stor delegasjon fra Argentina var nylig i Norge for å besøke norske forskningsinstitusjoner og lære mer om samarbeidet mellom stat, akademia og oljeindustrien. 8. mai besøkte delegasjonen blant annet IFE og SFI FACE.
03.06.14

Hjertelig samspill

Nærings-ph.d.-kandidat Jørn Bersvendsen arbeider med å utvikle en geometrisk 3D-datamodell som kan beskrive hjertefunksjoner på en presis måte. Han er en av flere stipendiater tilknyttet SFI CCI, og et godt eksempel på hvordan Forskningsrådets ulike ordninger samspiller med hverandre.