Gå direkte til innhold

Nyhetsarkiv

Forrige 1 2 3 4 5 9 10
284 treff
27.11.15

Kompetanseoverføring mellom maritime næringer

Under TEKMAR 2015-konferansen i Trondheim 1. og 2. desember vil styreleder i SFI EXPOSED, Arne Rinnan fra Kongsberg Seatex, presentere muligheter for kompetanseoverføring mellom maritime næringer.
27.11.15

Nyhetsbrev fra SFI SAMCoT

SFI SAMCoT har publisert et nyhetsbrev, med grundig gjennomgang og bilder fra senterets aktiviteter fra juni til november.
25.11.15

SFI CIUS på Taiwan-tur

I oktober deltok en delegasjon fra SFI CIUS på IEEE Ultrasonics Symposium 2015 i Taipei, der de ble oppdatert på de siste trendene innen ultralyd-teknologi. Les blogg fra turen.
25.11.15

Delingsøkonomien gir muligheter

«Globale trender som utfordrer næringslivet» var tema for Bergen Næringsråds årskonferanse 2015. SFI CSI-leder Tor W. Andreassen ga en oversikt over de nye mulighetene med delingsøkonomi, forteller BA.
20.11.15

Tar opp kampen mot ekstremregn

Teknisk Ukeblad skriver om nye SFI Klima 2050, som skal bidra til at fremtidens utbyggere «sikres» mot ødeleggelser ekstremregn kan medføre. I første omgang er det effekten av såkalt blågrønne tak det skal forskes på.
17.11.15

Skal overvåke Arktis fra satellitt

SFI CIRFA ved UiT – Norges Arktiske Universitet ble offisielt åpnet 13. november. Senterets kjerneaktiviteter vil være forskning og teknologiutvikling knyttet til bruk av satellittdata for overvåkning av havis, havstrømmer og oljesøl.
12.11.15

DrillWell-funn kan gi tryggere oljeboring

SFI DrillWell har nå kommet frem til resultater som kan gi betydelig bedre boresikkerhet i oljeindustrien, særlig når det gjelder overvåking og deteksjon av brønnspark. Teknisk Ukeblad skriver om funnene.
11.11.15

Forventningsfulle Foods of Norway-partnere

Industripartnerne i Foods of Norway har høye forventninger til det nye SFI-et. Senterets nettsider har tatt en prat med noen av dem.
10.11.15

Ny NVE-strategi blir viktig for SFI Klima 2050

NVE er en av partnerne i SFI Klima 2050, og har en sentral rolle i norsk klimatilpasning. Nå er NVEs klimatilpasningsstrategi 2015-2019 lansert, der SFI-deltakelsen er et av FoU-tiltakene som blir nevnt.
10.11.15

Nofima gjør opp CRISP-status

SFI CRISP er halvveis inn i perioden, og forskningsinstituttet Nofima gjør opp status for sin del av prosjektet, der de har ledet arbeidet med kvalitet og verdiskaping. CRISP har også fått ny senterleder.
03.11.15

Spennende utsikter for SFI EXPOSED

SFI EXPOSED er i oppstartfasen, og har mye spennende på gang. 29. oktober møtte senterdeltakerne for å gå gjennom kunnskapsstatus og innovasjonsmuligheter for alle forskningsområdene.
03.11.15

Fullt hus på CSI-konferanse

SFI CSI-konferansen «Tjenesteinnovasjon: Fra særstilling til omstilling« samlet fullt hus av forskere og næringslivstopper hos Forskningsrådet 28. oktober.
27.10.15

Les nyhetsbrev fra SFI CASA

Nyopprettede SFI CASA ved NTNU vil gi ut jevnlige nyhetsbrev – med forskningsnyheter, publikasjoner og presentasjon av forskerne ved senteret. I oktober-utgaven kan du lese om industriell verifisering hos Toyota – og om elgjakt!
26.10.15

SFI i Research Europe

SFI-ordningen får omtale i siste utgave av magasinet Research Europe, som har snakket med SAMCoT-leder Sveinung Løset og Forskningsrådets administrerende direktør Arvid Hallén.
16.10.15

SFI-er får INTPART-støtte

Programmet «Internasjonale partnerskap for fremragende utdanning og forskning» (INTPART) er etablert av Forskningsrådet og Senter for Internasjonalisering av Utdanning (SIU). Første utlysning var våren 2015, og SFI-er er partnere i elleve av prosjektene som nå har fått støtte.
14.10.15

Meld deg på konferanse om tjenesteinnovasjon

Hvordan kan bedrifter møte framtidige utfordringer gjennom bedre tjenesteinnovasjon? 28. oktober arrangerer SFI CSI konferansen «Tjenesteinnovasjon – veien fra særstilling til omstilling» i Forskningsrådets lokaler på Lysaker.
09.10.15

SFI Foods of Norway er i gang

Torsdag 8. oktober var det offisiell åpning av nye SFI Foods of Norway ved NMBU på Ås. – Timingen er veldig god med det sterke fokuset som er på bioøkonomien nå. Vi skal bidra til økt verdiskaping fra fornybare ressurser, lover senterleder Margareth Øverland.
30.09.15

Alle sju sentrene videreføres

De sju SFI-ene som ble opprettet i 2011 har nå blitt midtveisevaluert av internasjonale ekspertpaneler. Alle får gode skussmål, og Forskningsrådets hovedstyre har besluttet å videreføre alle for en ny treårsperiode.
30.09.15

SFI-forskningsleder besøkte Her og Nå

Hva får ekstremvær å si for husene våre i fremtida? Det var spørsmålet professor Tore Kvande, forskningsleder i nye SFI Klima 2050, fikk da han besøkte Her og Nå i NRK P1 28. september.
22.09.15

Ni nye Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) åpnet i Trondheim

Sist fredag ble åpningen av ni nye sentre markert i Rådssalen på NTNU i Trondheim. Stolte senterledere, institusjonsledere og andre representanter fra kunnskaps-Norge var til stede for å klappe i gang de nye sentrene som over de neste åtte årene skal gå i dybden i sine næringsrettede forskningsfelt og sette Norge enda tydeligere på kartet som innovasjonsnasjon.
11.09.15

Ny ultralydmaskin gir bedre hjertediagnose

Med revolusjonerende bildekvalitet og innovative analyseverktøy kan den nye hjerte-ultralydmaskinen Vivid E95 fra GE Vingmed Ultrasound bidra til å redde mange liv. Flere Forskningsråd-programmer har gitt avgjørende bidrag til nyvinningen som ble presentert på Rikshospitalet 3. september.
01.09.15

Skal finne nye teknologier for leting i store datamengder

Problemer med å finne frem til riktig informasjon i enorme datamengder koster samfunnet flere hundre millioner hvert år. Forskning.no skriver om nye SFI SIRIUS som tar mål av seg til å utvikle nye metoder for å gjøre letingen enklere.
31.08.15

God effekt av å forhåndsannonsere nye innovasjoner

SFI CSI forsker på hva som skjer når nye innovasjoner annonseres. Det viser seg at forbrukere både lar seg friste av de nye produktene som er på vei, og blir mer positivt innstilt til selskapets eksisterende produkter.
27.08.15

Meld deg på nyhetsbrev fra SFI DrillWell

SFI DrillWell kom før sommeren med sitt første nyhetsbrev. Her kan du lese det, og abonnere på kommende nyhetsbrev.
26.08.15

Hjerteforskning i Dagsrevyen

Dagsrevyen presenterte 25. august en ny ultralydmaskin som kan forutse hjertestans. Maskinen er utviklet av forskere og ingeniører ved Rikshospitalet og GE Vingmed. Forskningsrådet har bidratt til utviklingen gjennom programmene SFI og BIA.
25.08.15

Klart for ny IO-konferanse

22. og 23. september er det klart for IO15 i Trondheim, i regi av SFI IO-CENTER som er inne i sitt avslutningsår. Konferansen om integrerte operasjoner i oljeindustrien arrangeres for ellevte gang.
21.08.15

Uthvilt torsk gir best kvalitet

– Mer skånsom behandling av fisk, tilstrekkelig hvile og riktig slaktemetode er viktig for å sikre god kvalitet, sier doktorgradsstipendiat Ragnhild Svalheim ved Nofima og SFI CRISP.
12.08.15

Arktisk HMS-samarbeid

Gemini.no skriver om hvordan SFI SAMCoT og UNIS (Universitetssenteret på Svalbard) samarbeider om å utvikle og forbedre kunnskapen man trenger for å beskytte Arktis, og finne måter å gjøre HMS på i isødet.
15.07.15

Rapporter fra midtveisevalueringen

Rapportene fra midtveisevalueringen av de sju sentrene som startet opp i 2011 (SFI-II) er nå lagt ut på nettsiden for Midtveisevaluering.
23.06.15

Studenter og patenter som suksessfaktorer

Årets SFI-forum ble arrangert 18. juni hos Forskningsrådet på Lysaker. Årets gjesteforelesere fremhevet hvordan aktiv bruk av studenter og patenter på hver sin måte kan være verktøy for SFI-suksess.