Gå direkte til innhold

Nyhetsarkiv

Forrige 1 2 3 4 5 6 7
203 treff
16.04.14

Ny partner i SFI The Certus Centre

Selskapet ABB Robotics har blitt en del av SFI The Certus Centre, noe som åpner for forskning på nye områder.
11.04.14

Se film av miljøvennlig torsketråling

SFI CRISP var på forskningstokt nordvest for Nordkapp i mars, og nå kan du se en unik undervannsfilm av miljøvennlig torsketråling.
07.04.14

Viktig anerkjennelse for SFI FACE-forskning

En vitenskapelig artikkel fra SFI FACE er plukket ut til den prestisjetunge samlingen JCP Editors Choice 2013.
01.04.14

Bredt bransjesamarbeid om betong

I SFI COIN har den norske betongbransjen gått sammen om langsiktig, offensiv satsing på forskning og innovasjon. Resultatene bidrar til å gjøre bransjen mer miljøvennlig, lønnsom og materialeffektiv.
01.04.14

Se ny film fra forskningstokt

SFI SAMCoT besøkte i høst havet nordøst for Grønland på sitt årlige forskningstokt. Nå kan du se en ny film fra toktet.
31.03.14

Nye løsninger for effektivt trålfiske

Forekomstene av torsk i Barentshavet er så store at den største utfordringen trålerne har, er å ikke fange for mye fisk. Nye løsninger fra SFI CRISP gjør at trålen kan løftes opp i vannmassene
14.03.14

Diabetesdagbok forenkler hverdagen

Les hvordan diabetesdagboka som er utviklet ved SFI TTL har gjort hverdagen enklere for postmann Dag Solberg fra Vannøya i Troms.
12.03.14

Sender direkte fra teknologitokt

SFI CRISP er i disse dager ute på forskningtokt i Barentshavet, for å teste ut ny teknologi. Derfra kan du nå se direktesendte bilder fra tråling på havets bunn.
11.03.14

Fiskeriministeren på SFI-besøk

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker besøkte SFI SLRC i slutten av februar for å lære mer om hvordan forskere og industri samarbeider ved senteret.
06.03.14

Senter skifter navn

SFI SBBU har skiftet navn til DrillWell (Drilling and Well Centre for Improved Recovery). Det nye navnet skal brukes i internasjonal markedsføring av senteret.
04.03.14

Nyhetsbrev fra SFI SAMCoT

SFI SAMCoT har publisert et nyhetsbrev, med grundig gjennomgang og bilder fra senterets aktiviteter fra november til januar.
27.02.14

Forskningsstøtte til lovende software

Forskere ved SFI The Certus Centre har utviklet en lovende prototype for en software kalt TITAN. Forskningsrådets FORNY2020-program har nå gitt støtte til videreutvikling mot kommersialisering.
24.02.14

Felles interesser gir spennende synergier

SFI Norman har et bredt utgangspunkt i sitt arbeid med effektiv vareproduksjon og produktutvikling. Ved å finne felles problemstillinger har en kunnet sette i gang en rekke spennende BIA-prosjekter og doktorgrader – blant annet om planlegging og styring av matproduksjon.
14.02.14

Stor interesse for å bli SFI

Forskningsrådet har mottatt 57 søknader fra bedrifter og forskningsmiljøer som ønsker å få status som Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). Inntil 14 nye SFI-er skal starte opp i 2015.
31.01.14

Skriver om innovativt forskningssamarbeid

Ukeavisen Ledelse viet 10. januar to sider til arbeidet som gjøres ved SFI CSI, under tittelen «Innovativt forskningssamarbeid».
24.01.14

Virtuell rådgiver gir optimal oljeproduksjon

SFI IO-senteret har utviklet en virtuell rådgiver som angir hvordan brønner, ventiler og rørledninger skal reguleres for optimal produksjon. Siste utgave av Teknisk Ukeblad vier innovasjonen to sider.
23.01.14

Krevende kreftforskning

– Med inntoget av persontilpasset medisin vil de fleste kreftsykdommer i fremtiden bli en sjelden sykdom. Det gir utfordringer, sier nestleder ved SFI CAST, Ola Myklebost til Dagens Medisin.
21.01.14

Får 10 millioner til terrorforskning

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har bevilget 10 millioner til et forskningsprosjekt på SFI SIMLab som skal undersøke hvordan man kan beskytte byer, bygg og konstruksjoner mot bomber og terrorangrep.
20.01.14

Fikk oppfinnerpris for lakselusforskning

To av forskerne ved SFI SLRC ble i desember tildelt «Oppfinnerprisen 2013» fra Hordaland fylkeskommune, for sitt arbeid med å identifisere gen som gjør lakselus resistent.
17.01.14

Likestillingspris til Simula

Simula Research Laboratory har fått Kunnskapsdepartementets likestillingspris. Prisen ble utdelt av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen 14. januar, og er på to millioner kroner.
06.01.14

Kundeopplevelse i sentrum

Møtet mellom aktører innen tjenesteinnovasjon i SFI CSI (Center for Service Innovation) har resultert i det Telenor-ledede BIA-prosjektet «Customer Care 2015». Målet er å levere optimale kundeopplevelser i fremtiden.
16.12.13

Egenrapportering forenkler sykdomsovervåking

Elektronisk egenrapportering av symptomer gir fordeler for pasientene og gode data for sykdomsovervåking, sier Monika A. Johansen ved SFI TTL, som har skrevet doktorgradsoppgave om temaet.
13.12.13

Internasjonal workshop med mange deltakere

Over 30 forskere deltok på SFI Normans International Workshop of Advanced Manufacturing and Automation i Trondheim 27. november.
12.12.13

Se video fra forskningscruise

SFI SAMCoT har lagt ut flere videoer fra høstens forskningscruise OATRC13 nord for Grønland.
06.12.13

Høy kursaktivitet hos SFI The Certus Centre

En rekke norske software-selskaper deltar i kurs i regi av SFI The Certus Centre. Les mer om hva de lærer.
04.12.13

Når kommer den mobile lommeboka?

Fædrelandsvennen har spurt professor Helge Thorbjørnsen ved SFI CSI når den digitale lommeboka blir en realitet.
28.11.13

Eldrebølge på norsk sokkel

Ny teknologi for permanent plugging av brønner som er tomme for olje eller gass kan spare petroleumsbransjen for store penger. Forskere fra SFI SBBU forklarer hvordan i en kronikk i Aftenposten.
19.11.13

Deler tanker om innovasjonsvinnere

Fordelene ved et nytt produkt må være så store at de mer enn kompenserer for de psykologiske kostnadene knyttet til å forlate det gamle, skriver NHH-professor og leder for SFI CSI Tor W. Andreassen i Finansavisen.
18.11.13

NRK på SFI-besøk

NRK Midtnytt har besøkt SFI SIMLab sitt laboratorium på NTNU i Trondheim, for å rapportere om bilkrasjsimulatoren som kan spare bilindustrien for store penger.
15.11.13

Nyhetsbrev fra SFI SAMCoT

SFI SAMCoT har publisert et nyhetsbrev, med grundig gjennomgang og bilder fra senterets aktiviteter fra august til oktober.