Gå direkte til innhold

Nyhetsarkiv

Forrige 1 2 3 4 5 9 10
295 treff
09.02.16

SFI CASA bidrar til nytt regjeringskvartal

Arbeidet som er gjort i SFI SIMLab og nå videreføres i SFI CASA kan få stor betydning når det nye regjeringskvartalet skal prosjekteres og bygges. Derfor er også Kommunal- og moderniseringsdepartementet med som CASA-partner.
09.02.16

Fra Portugal og India til Sunndalsøra

Vasco Mota fra Portugal og Jagan Gorle fra India har flyttet den lange veien til Sunndalsøra for å bidra til utviklingen av neste generasjon lukkede lakseoppdrettsanlegg i SFI CtrlAQUA.
26.01.16

Maritimt SFI-samarbeid

SFI-ene Smart Maritime og MOVE har begge mye av sin aktivitet i Trondheim og arbeider med tema knyttet til maritim sektor. Forskerne i de to sentrene samarbeider tett, og deler også kontorer.
26.01.16

Trondheim kommune blir SFI-partner

Trondheim kommune går inn som partner i SFI Klima 2050, og deltar allerede i aktiviteter innenfor flere arbeidspakker. En kommune på laget har stått øverst på ønskelista til senteret.
25.01.16

Jakten på automatisering

I bladet Automatisering forteller redningsdrakt-produsenten Hansen Protection i Moss om jakten på automatiserte produksjonsløsninger. Den har blant annet foregått gjennom SFI Norman og som deltaker i BIA-prosjekter.
22.01.16

Spennende studentprosjekt ved SFI Exposed

SFI Exposed har samarbeidet med studenter ved NTNU sitt Institutt for produktdesign for å få friske visjoner og synspunkter på fremtiden for akvakultur. Det har resultert i mange spennende idéer.
22.01.16

Få nyhetsbrev fra SFI Offshore Mechatronics

SFI Offshore Mechatronics har etablert et månedlig nyhetsbrev, med jevnlige oppdateringer og informasjon fra senteret. Du kan også følge dem på Twitter.
18.01.16

Norsk ultralydteknologi vekker oppsikt

Teknisk Ukeblad skriver om Vivid E95, det revolusjonerende nye ultralydapparatet for hjertediagnostikk fra GE. Forskningsrådet har gitt viktige bidrag til utviklingen av innovasjonen som vekker internasjonal oppsikt.
16.12.15

SFI CCI på EuroEcho-Imaging 2015

Årets EuroEcho-Imaging-kongress i Sevilla samlet 3200 deltakere 2.- 5. desember, og SFI CCI var godt representert. I 2018 vil senterleder Thor Edvardsen stille som presidentkandidat i European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI).
16.12.15

Ny styreleder og ny fase for SFI SLRC

Benedicte Fossum er ny styreleder i Sea Lice Research Centre (SLRC), som etter fire års drift har opparbeidet unik kunnskap og nå går inn i en fase med fokus på de anvendte aspektene ved forskningen.
30.11.15

Skal sette fart på omstillingen i helse-Norge

Konkurransen var hard om å bli SFI for fremtidens helse. Vinneren hadde sitt offisielle åpningsarrangement 25. november, og den ambisiøse sentersatsingen har fått navnet C3 – Centre for Connected Care.
27.11.15

Kompetanseoverføring mellom maritime næringer

Under TEKMAR 2015-konferansen i Trondheim 1. og 2. desember vil styreleder i SFI EXPOSED, Arne Rinnan fra Kongsberg Seatex, presentere muligheter for kompetanseoverføring mellom maritime næringer.
27.11.15

Nyhetsbrev fra SFI SAMCoT

SFI SAMCoT har publisert et nyhetsbrev, med grundig gjennomgang og bilder fra senterets aktiviteter fra juni til november.
25.11.15

SFI CIUS på Taiwan-tur

I oktober deltok en delegasjon fra SFI CIUS på IEEE Ultrasonics Symposium 2015 i Taipei, der de ble oppdatert på de siste trendene innen ultralyd-teknologi. Les blogg fra turen.
25.11.15

Delingsøkonomien gir muligheter

«Globale trender som utfordrer næringslivet» var tema for Bergen Næringsråds årskonferanse 2015. SFI CSI-leder Tor W. Andreassen ga en oversikt over de nye mulighetene med delingsøkonomi, forteller BA.
20.11.15

Tar opp kampen mot ekstremregn

Teknisk Ukeblad skriver om nye SFI Klima 2050, som skal bidra til at fremtidens utbyggere «sikres» mot ødeleggelser ekstremregn kan medføre. I første omgang er det effekten av såkalt blågrønne tak det skal forskes på.
17.11.15

Skal overvåke Arktis fra satellitt

SFI CIRFA ved UiT – Norges Arktiske Universitet ble offisielt åpnet 13. november. Senterets kjerneaktiviteter vil være forskning og teknologiutvikling knyttet til bruk av satellittdata for overvåkning av havis, havstrømmer og oljesøl.
12.11.15

DrillWell-funn kan gi tryggere oljeboring

SFI DrillWell har nå kommet frem til resultater som kan gi betydelig bedre boresikkerhet i oljeindustrien, særlig når det gjelder overvåking og deteksjon av brønnspark. Teknisk Ukeblad skriver om funnene.
11.11.15

Forventningsfulle Foods of Norway-partnere

Industripartnerne i Foods of Norway har høye forventninger til det nye SFI-et. Senterets nettsider har tatt en prat med noen av dem.
10.11.15

Ny NVE-strategi blir viktig for SFI Klima 2050

NVE er en av partnerne i SFI Klima 2050, og har en sentral rolle i norsk klimatilpasning. Nå er NVEs klimatilpasningsstrategi 2015-2019 lansert, der SFI-deltakelsen er et av FoU-tiltakene som blir nevnt.
10.11.15

Nofima gjør opp CRISP-status

SFI CRISP er halvveis inn i perioden, og forskningsinstituttet Nofima gjør opp status for sin del av prosjektet, der de har ledet arbeidet med kvalitet og verdiskaping. CRISP har også fått ny senterleder.
03.11.15

Spennende utsikter for SFI EXPOSED

SFI EXPOSED er i oppstartfasen, og har mye spennende på gang. 29. oktober møtte senterdeltakerne for å gå gjennom kunnskapsstatus og innovasjonsmuligheter for alle forskningsområdene.
03.11.15

Fullt hus på CSI-konferanse

SFI CSI-konferansen «Tjenesteinnovasjon: Fra særstilling til omstilling« samlet fullt hus av forskere og næringslivstopper hos Forskningsrådet 28. oktober.
27.10.15

Les nyhetsbrev fra SFI CASA

Nyopprettede SFI CASA ved NTNU vil gi ut jevnlige nyhetsbrev – med forskningsnyheter, publikasjoner og presentasjon av forskerne ved senteret. I oktober-utgaven kan du lese om industriell verifisering hos Toyota – og om elgjakt!
26.10.15

SFI i Research Europe

SFI-ordningen får omtale i siste utgave av magasinet Research Europe, som har snakket med SAMCoT-leder Sveinung Løset og Forskningsrådets administrerende direktør Arvid Hallén.
16.10.15

SFI-er får INTPART-støtte

Programmet «Internasjonale partnerskap for fremragende utdanning og forskning» (INTPART) er etablert av Forskningsrådet og Senter for Internasjonalisering av Utdanning (SIU). Første utlysning var våren 2015, og SFI-er er partnere i elleve av prosjektene som nå har fått støtte.
14.10.15

Meld deg på konferanse om tjenesteinnovasjon

Hvordan kan bedrifter møte framtidige utfordringer gjennom bedre tjenesteinnovasjon? 28. oktober arrangerer SFI CSI konferansen «Tjenesteinnovasjon – veien fra særstilling til omstilling» i Forskningsrådets lokaler på Lysaker.
09.10.15

SFI Foods of Norway er i gang

Torsdag 8. oktober var det offisiell åpning av nye SFI Foods of Norway ved NMBU på Ås. – Timingen er veldig god med det sterke fokuset som er på bioøkonomien nå. Vi skal bidra til økt verdiskaping fra fornybare ressurser, lover senterleder Margareth Øverland.
30.09.15

Alle sju sentrene videreføres

De sju SFI-ene som ble opprettet i 2011 har nå blitt midtveisevaluert av internasjonale ekspertpaneler. Alle får gode skussmål, og Forskningsrådets hovedstyre har besluttet å videreføre alle for en ny treårsperiode.
30.09.15

SFI-forskningsleder besøkte Her og Nå

Hva får ekstremvær å si for husene våre i fremtida? Det var spørsmålet professor Tore Kvande, forskningsleder i nye SFI Klima 2050, fikk da han besøkte Her og Nå i NRK P1 28. september.