Gå direkte til innhold

Nyhetsarkiv

Forrige 1 2 3 4 5 8 9
262 treff
31.08.15

God effekt av å forhåndsannonsere nye innovasjoner

SFI CSI forsker på hva som skjer når nye innovasjoner annonseres. Det viser seg at forbrukere både lar seg friste av de nye produktene som er på vei, og blir mer positivt innstilt til selskapets eksisterende produkter.
27.08.15

Meld deg på nyhetsbrev fra SFI DrillWell

SFI DrillWell kom før sommeren med sitt første nyhetsbrev. Her kan du lese det, og abonnere på kommende nyhetsbrev.
26.08.15

Hjerteforskning i Dagsrevyen

Dagsrevyen presenterte 25. august en ny ultralydmaskin som kan forutse hjertestans. Maskinen er utviklet av forskere og ingeniører ved Rikshospitalet og GE Vingmed. Forskningsrådet har bidratt til utviklingen gjennom programmene SFI og BIA.
25.08.15

Klart for ny IO-konferanse

22. og 23. september er det klart for IO15 i Trondheim, i regi av SFI IO-CENTER som er inne i sitt avslutningsår. Konferansen om integrerte operasjoner i oljeindustrien arrangeres for ellevte gang.
21.08.15

Uthvilt torsk gir best kvalitet

– Mer skånsom behandling av fisk, tilstrekkelig hvile og riktig slaktemetode er viktig for å sikre god kvalitet, sier doktorgradsstipendiat Ragnhild Svalheim ved Nofima og SFI CRISP.
12.08.15

Arktisk HMS-samarbeid

Gemini.no skriver om hvordan SFI SAMCoT og UNIS (Universitetssenteret på Svalbard) samarbeider om å utvikle og forbedre kunnskapen man trenger for å beskytte Arktis, og finne måter å gjøre HMS på i isødet.
15.07.15

Rapporter fra midtveisevalueringen

Rapportene fra midtveisevalueringen av de sju sentrene som startet opp i 2007 (SFI-II) er nå lagt ut på nettsiden for Midtveisevaluering.
23.06.15

Studenter og patenter som suksessfaktorer

Årets SFI-forum ble arrangert 18. juni hos Forskningsrådet på Lysaker. Årets gjesteforelesere fremhevet hvordan aktiv bruk av studenter og patenter på hver sin måte kan være verktøy for SFI-suksess.
28.05.15

Store ambisjoner for SFI CtrlAQUA

SFI CtrlAQUA fikk besøk av både fiskeriministeren og NRK i forbindelse med åpningen hos Nofima på Sunndalsøra 27. mai. Ambisjonen er å gjøre lukkede oppdrettssystemer for laks inntil en kilo, til hyllevare.
28.05.15

SFI EXPOSED er i gang

Det nye SFI EXPOSED (Exposed Aquaculture Operations) møttes til oppstartsamling hos vertsinstitusjonen SINTEF Fiskeri og Havbruk i Trondheim 20. og 21. mai.
08.05.15

Nye medisiner fra havdypet

Organismer fra havdypet kan påvirke og kanskje stoppe noen av våre mest dødelige sykdommer, skriver Aftenposten. SFI MabCent er en av aktørene som har jobbet med dette.
08.05.15

Den perfekte kollisjon

Gemini.no skriver om «den perfekte kollisjon», der bilens materialer bidrar til å beskytte livet til dem som sitter i bilen. Arbeidet som har vært gjort i SFI SIMLab og skal videreføres i SFI CASA, står sentralt.
29.04.15

Oppstart for SFI Offshore Mechatronics

Onsdag 22. april ble SFI Offshore Mechatronics offisielt lansert i Kristiansand. Med det har Universitetet i Agder fått sitt første SFI og sin største forskningssatsing noensinne.
25.03.15

Flere kvinner blant senterlederne

6 av de 17 nye SFI-ene har kvinnelig senterleder, mot bare 1 av 21 i de to første rundene. Forskningsrådet mener bevisstgjøring er hovedårsaken til den kraftige og gledelige økningen.
25.03.15

Nytt SFI vil utvikle morgendagens maritime teknologi

Gemini.no presenterer nye SFI Marine Operations i Ålesund, som tar mål av seg til å bli en spydspiss innenfor maritim forskning for ekstreme forhold.
11.03.15

Torsk i fotoboksen

Shale Rosen leder arbeidet med å utvikle fotoboksen Deep Vision, som tar bilde av fisk på vei gjennom trålen. Prosjektet startet da han tok sin Nærings-ph.d. i tilknytning til SFI CRISP.
20.02.15

Posten forsker på digital tillit

Vi er blitt vant til å legge igjen viktige personopplysninger når vi skal handle på nett, bruke nettbank, eller logge oss på personlige kundesider. Men mange er usikre på disse løsningene. Posten Norge forsker på digital tillit i samarbeid med SFI CSI.
28.01.15

SFI TTL skaper verdier for helsesektoren

SFI Tromsø Telemedicine Laboratory (TTL) har i løpet av sine åtte år bidratt til idéer, tjenester og produkter som kan gi stor verdi for helsesektoren. Under senterets avslutningsseminar i januar ble flere spennende innovasjoner presentert.
23.01.15

Hvorfor blir vi mobilavhengige?

I gjennomsnitt sjekker vi mobilen 150 ganger i døgnet. Avhengighet av mobiltelefon kan gi samme symptomer som alkohol- eller nikotinavhengighet. SFI CSI har nylig gjennomført en studie av hva som leder til ekstrem bruk av smarttelefoner.
20.01.15

SIMLab ser tilbake – og fremover

Ved årsskiftet avsluttet SFI SIMLab sin forskningsaktivitet, og på hjemmesiden trekker de frem noen av sine suksesshistorier. Du kan også lese om prosjektpartnernes videre innovasjonsplaner i det nye SFI CASA.
15.01.15

Første samling for 17 nye SFI-er

Tirsdag 13. januar var representanter for de 17 nye SFI-ene som ble annonsert i november samlet til første informasjons- og dialogmøte i Forskningsrådets lokaler. I løpet av våren venter kontraktsforhandlinger før forskningsaktiviteten kan starte ved de nye sentrene.
12.12.14

Oppsummerer fire år med innovasjonsforskning

SFI CSI-leder Tor W. Andreassen har i Ukeavisen Ledelse oppsummert noen erfaringer og hypoteser etter fire år med forskning på tjenesteinnovasjon.
10.12.14

Vellykket prototype-test av nytt kamerasystem

For første gang er prototypen av undervannskamera-systemet Deep Vision fra SFI CRISP testet i havet. Testen var vellykket, og i mars skal systemet tas i bruk under senterets forskningstokt.
02.12.14

Bred SFI-dekning i Teknisk Ukeblad

I forbindelse med de nye SFI-tildelingene skriver Teknisk Ukeblad om ordningen på lederplass. Flere av de nye sentrene som skal opprettes presenteres også i egne artikler.
01.12.14

Doktorgrader med viktige bidrag i SFI Norman

– De mange doktorgradene som har blitt tatt i SFI Norman har hatt stor betydning for resultatene som er oppnådd, sier senterleder Ola Strandhagen. Her kan du møte tre av kandidatene.
25.11.14

Chaffey blogger om SFI

Statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet har blogget om de nye SFI-ene. Han er imponert over prosjektene, og gleder seg til fortsettelsen
25.11.14

Utkonkurrerer kinesiske produsenter

Den Forskningsråd-støttede industribedriften Plasto på Åndalsnes utkonkurrerer sine kinesiske konkurrenter på både pris og kvalitet, skriver Teknisk Ukeblad. Forskningsbasert innovasjon får mye av æren.
23.11.14

17 nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI)

- Disse sentrene kommer til å styrke innovasjonsevnen i det norske næringslivet og gi forskningsmiljøene forutsigbarhet i sin næringsrettede forskning, sa Arvid Hallén da han fredag 21. november kl. 17 offentliggjorde listen over de nye SFI-ene.
21.11.14

Historisk høye bevilgninger til næringsrettede forskningssentre

Forskningsrådets administrerende direktør Arvid Hallén offentliggjorde fredag 21. november klokken 17 listen over hvilke nye forskningssamarbeider som får tildelt status som Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI).
18.11.14

Kunngjøring av SFI-III skjer 21. november 2014

Fredag 21. november 2014 besluttes hvem som blir de nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI-III) med oppstart i 2015. Vedtaket fattes av et utvalg oppnevnt av Hovedstyret i Forskningsrådet. Det vil bli kunngjort på Forskningsrådets nettsted kl. 17.00 samme dag.