Gå direkte til innhold

Nyhetsarkiv

Forrige 1 2 3 4 5 7 8
215 treff
02.07.14

Innovasjon og kompetanse i verdensklasse

Forskningen i SFI iAD har gitt store resultater i form av kompetanseutvikling og nye arbeidsplasser. Microsofts nye skybaserte Office Graph-teknologi og bedriftsapplikasjonen «Oslo» er håndfaste resultater som har vekket internasjonal oppmerksomhet.
02.07.14

Norsk innovasjon gir sikrere lastebiler

BIA-prosjektet «Krasj-systemer i lastebil» har utviklet en krasj-brakett som øker sikkerheten for lastebilførere. Systemet er tatt i bruk og patentert av den ledende lastebilprodusenten DAF. Nå ser ingeniør- og forskningsmiljøet på hvordan de kan bruke kunnskapen fra prosjektet i andre sammenhenger.
26.06.14

Sensorer kan gi bedre hverdag for KOLS-pasienter

Sensorer festet til kroppen kan bedre hverdagen for pasienter som lider av KOLS og cystisk fibrose, i følge en ny doktorgradsavhandling fra SFI TTL.
25.06.14

Tjenestedesign i krysningspunktet

Design av tjenester er et viktig satsingsområde for Norsk design- og arkitektursenter (DOGA), som er en aktiv deltaker i SFI CSI.
24.06.14

Internasjonal pris til SFI-forsker

ICSE er den viktigste årlige konferansen for softwareingeniører. Flere forskere fra SFI The Certus Centre deltok under årets konferanse i indiske Hyderabad, der en av dem ble tildelt en prestisjetung pris.
23.06.14

Skriver om ny undervanns kamerateknologi

Sysla, næringslivsnettstedet til Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, skriver om SFI CRISP og ny undervanns kamerateknologi.
18.06.14

To næringsklynger utnevnt til mesterliga

To næringsklynger har for første gang fått status som Global Centres of Expertise. Blue Maritime og Norwegian Offshore & Drilling Engineering slapp gjennom nåløyet.
05.06.14

SFI-samarbeid på Discovery Channel

Tirsdag 3. juni var Discovery Channel på besøk hos SFI-ene SIMLab og SAMCoT, hvor de filmet krasjtesting av isfjell. Innslaget vil sendes til høsten eller vinteren i mer enn 120 land som en del av programmet Daily Planet.
03.06.14

Skaper internasjonal oppmerksomhet

En stor delegasjon fra Argentina var nylig i Norge for å besøke norske forskningsinstitusjoner og lære mer om samarbeidet mellom stat, akademia og oljeindustrien. 8. mai besøkte delegasjonen blant annet IFE og SFI FACE.
03.06.14

Hjertelig samspill

Nærings-ph.d.-kandidat Jørn Bersvendsen arbeider med å utvikle en geometrisk 3D-datamodell som kan beskrive hjertefunksjoner på en presis måte. Han er en av flere stipendiater tilknyttet SFI CCI, og et godt eksempel på hvordan Forskningsrådets ulike ordninger samspiller med hverandre.
27.05.14

Senterleder kåret til Årets Oljemann

Leder for SFI IO-senter og professor i reservoarteknikk ved NTNU, Jon Kleppe, er kåret til årets oljemann av Society of Petroleum Engineers (SPE).
05.05.14

Besøk fra VINNOVA på SFI-forum

Årets SFI-forum ble arrangert 29. april hos Forskningsrådet i Oslo med deltakelse både fra Kunnskapsdepartementet og det svenske VINNOVA.
16.04.14

Ny partner i SFI The Certus Centre

Selskapet ABB Robotics har blitt en del av SFI The Certus Centre, noe som åpner for forskning på nye områder.
11.04.14

Se film av miljøvennlig torsketråling

SFI CRISP var på forskningstokt nordvest for Nordkapp i mars, og nå kan du se en unik undervannsfilm av miljøvennlig torsketråling.
07.04.14

Viktig anerkjennelse for SFI FACE-forskning

En vitenskapelig artikkel fra SFI FACE er plukket ut til den prestisjetunge samlingen JCP Editors Choice 2013.
01.04.14

Bredt bransjesamarbeid om betong

I SFI COIN har den norske betongbransjen gått sammen om langsiktig, offensiv satsing på forskning og innovasjon. Resultatene bidrar til å gjøre bransjen mer miljøvennlig, lønnsom og materialeffektiv.
01.04.14

Se ny film fra forskningstokt

SFI SAMCoT besøkte i høst havet nordøst for Grønland på sitt årlige forskningstokt. Nå kan du se en ny film fra toktet.
31.03.14

Nye løsninger for effektivt trålfiske

Forekomstene av torsk i Barentshavet er så store at den største utfordringen trålerne har, er å ikke fange for mye fisk. Nye løsninger fra SFI CRISP gjør at trålen kan løftes opp i vannmassene
14.03.14

Diabetesdagbok forenkler hverdagen

Les hvordan diabetesdagboka som er utviklet ved SFI TTL har gjort hverdagen enklere for postmann Dag Solberg fra Vannøya i Troms.
12.03.14

Sender direkte fra teknologitokt

SFI CRISP er i disse dager ute på forskningtokt i Barentshavet, for å teste ut ny teknologi. Derfra kan du nå se direktesendte bilder fra tråling på havets bunn.
11.03.14

Fiskeriministeren på SFI-besøk

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker besøkte SFI SLRC i slutten av februar for å lære mer om hvordan forskere og industri samarbeider ved senteret.
06.03.14

Senter skifter navn

SFI SBBU har skiftet navn til DrillWell (Drilling and Well Centre for Improved Recovery). Det nye navnet skal brukes i internasjonal markedsføring av senteret.
04.03.14

Nyhetsbrev fra SFI SAMCoT

SFI SAMCoT har publisert et nyhetsbrev, med grundig gjennomgang og bilder fra senterets aktiviteter fra november til januar.
27.02.14

Forskningsstøtte til lovende software

Forskere ved SFI The Certus Centre har utviklet en lovende prototype for en software kalt TITAN. Forskningsrådets FORNY2020-program har nå gitt støtte til videreutvikling mot kommersialisering.
24.02.14

Felles interesser gir spennende synergier

SFI Norman har et bredt utgangspunkt i sitt arbeid med effektiv vareproduksjon og produktutvikling. Ved å finne felles problemstillinger har en kunnet sette i gang en rekke spennende BIA-prosjekter og doktorgrader – blant annet om planlegging og styring av matproduksjon.
14.02.14

Stor interesse for å bli SFI

Forskningsrådet har mottatt 57 søknader fra bedrifter og forskningsmiljøer som ønsker å få status som Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). Inntil 14 nye SFI-er skal starte opp i 2015.
31.01.14

Skriver om innovativt forskningssamarbeid

Ukeavisen Ledelse viet 10. januar to sider til arbeidet som gjøres ved SFI CSI, under tittelen «Innovativt forskningssamarbeid».
24.01.14

Virtuell rådgiver gir optimal oljeproduksjon

SFI IO-senteret har utviklet en virtuell rådgiver som angir hvordan brønner, ventiler og rørledninger skal reguleres for optimal produksjon. Siste utgave av Teknisk Ukeblad vier innovasjonen to sider.
23.01.14

Krevende kreftforskning

– Med inntoget av persontilpasset medisin vil de fleste kreftsykdommer i fremtiden bli en sjelden sykdom. Det gir utfordringer, sier nestleder ved SFI CAST, Ola Myklebost til Dagens Medisin.
21.01.14

Får 10 millioner til terrorforskning

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har bevilget 10 millioner til et forskningsprosjekt på SFI SIMLab som skal undersøke hvordan man kan beskytte byer, bygg og konstruksjoner mot bomber og terrorangrep.