Gå direkte til innhold

Nyhetsarkiv

Forrige 1 2 3 4 5 8 9
267 treff
11.09.15

Ny ultralydmaskin gir bedre hjertediagnose

Med revolusjonerende bildekvalitet og innovative analyseverktøy kan den nye hjerte-ultralydmaskinen Vivid E95 fra GE Vingmed Ultrasound bidra til å redde mange liv. Flere Forskningsråd-programmer har gitt avgjørende bidrag til nyvinningen som ble presentert på Rikshospitalet 3. september.
01.09.15

Skal finne nye teknologier for leting i store datamengder

Problemer med å finne frem til riktig informasjon i enorme datamengder koster samfunnet flere hundre millioner hvert år. Forskning.no skriver om nye SFI SIRIUS som tar mål av seg til å utvikle nye metoder for å gjøre letingen enklere.
31.08.15

God effekt av å forhåndsannonsere nye innovasjoner

SFI CSI forsker på hva som skjer når nye innovasjoner annonseres. Det viser seg at forbrukere både lar seg friste av de nye produktene som er på vei, og blir mer positivt innstilt til selskapets eksisterende produkter.
27.08.15

Meld deg på nyhetsbrev fra SFI DrillWell

SFI DrillWell kom før sommeren med sitt første nyhetsbrev. Her kan du lese det, og abonnere på kommende nyhetsbrev.
26.08.15

Hjerteforskning i Dagsrevyen

Dagsrevyen presenterte 25. august en ny ultralydmaskin som kan forutse hjertestans. Maskinen er utviklet av forskere og ingeniører ved Rikshospitalet og GE Vingmed. Forskningsrådet har bidratt til utviklingen gjennom programmene SFI og BIA.
25.08.15

Klart for ny IO-konferanse

22. og 23. september er det klart for IO15 i Trondheim, i regi av SFI IO-CENTER som er inne i sitt avslutningsår. Konferansen om integrerte operasjoner i oljeindustrien arrangeres for ellevte gang.
21.08.15

Uthvilt torsk gir best kvalitet

– Mer skånsom behandling av fisk, tilstrekkelig hvile og riktig slaktemetode er viktig for å sikre god kvalitet, sier doktorgradsstipendiat Ragnhild Svalheim ved Nofima og SFI CRISP.
12.08.15

Arktisk HMS-samarbeid

Gemini.no skriver om hvordan SFI SAMCoT og UNIS (Universitetssenteret på Svalbard) samarbeider om å utvikle og forbedre kunnskapen man trenger for å beskytte Arktis, og finne måter å gjøre HMS på i isødet.
15.07.15

Rapporter fra midtveisevalueringen

Rapportene fra midtveisevalueringen av de sju sentrene som startet opp i 2011 (SFI-II) er nå lagt ut på nettsiden for Midtveisevaluering.
23.06.15

Studenter og patenter som suksessfaktorer

Årets SFI-forum ble arrangert 18. juni hos Forskningsrådet på Lysaker. Årets gjesteforelesere fremhevet hvordan aktiv bruk av studenter og patenter på hver sin måte kan være verktøy for SFI-suksess.
28.05.15

Store ambisjoner for SFI CtrlAQUA

SFI CtrlAQUA fikk besøk av både fiskeriministeren og NRK i forbindelse med åpningen hos Nofima på Sunndalsøra 27. mai. Ambisjonen er å gjøre lukkede oppdrettssystemer for laks inntil en kilo, til hyllevare.
28.05.15

SFI EXPOSED er i gang

Det nye SFI EXPOSED (Exposed Aquaculture Operations) møttes til oppstartsamling hos vertsinstitusjonen SINTEF Fiskeri og Havbruk i Trondheim 20. og 21. mai.
08.05.15

Nye medisiner fra havdypet

Organismer fra havdypet kan påvirke og kanskje stoppe noen av våre mest dødelige sykdommer, skriver Aftenposten. SFI MabCent er en av aktørene som har jobbet med dette.
08.05.15

Den perfekte kollisjon

Gemini.no skriver om «den perfekte kollisjon», der bilens materialer bidrar til å beskytte livet til dem som sitter i bilen. Arbeidet som har vært gjort i SFI SIMLab og skal videreføres i SFI CASA, står sentralt.
29.04.15

Oppstart for SFI Offshore Mechatronics

Onsdag 22. april ble SFI Offshore Mechatronics offisielt lansert i Kristiansand. Med det har Universitetet i Agder fått sitt første SFI og sin største forskningssatsing noensinne.
25.03.15

Flere kvinner blant senterlederne

6 av de 17 nye SFI-ene har kvinnelig senterleder, mot bare 1 av 21 i de to første rundene. Forskningsrådet mener bevisstgjøring er hovedårsaken til den kraftige og gledelige økningen.
25.03.15

Nytt SFI vil utvikle morgendagens maritime teknologi

Gemini.no presenterer nye SFI Marine Operations i Ålesund, som tar mål av seg til å bli en spydspiss innenfor maritim forskning for ekstreme forhold.
23.11.14

17 nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI)

- Disse sentrene kommer til å styrke innovasjonsevnen i det norske næringslivet og gi forskningsmiljøene forutsigbarhet i sin næringsrettede forskning, sa Arvid Hallén da han fredag 21. november kl. 17 offentliggjorde listen over de nye SFI-ene.
02.09.14

Lakselus-gjennombrudd gir ny innsikt

Forskere ved SFI SLRC og Havforskningsinstituttet har for første gang lyktes med å produsere familier av lakselus. Dette vil gi verdifull innsikt i lusenes motstandsdyktighet mot antistoffer.
19.08.14

Starten på en trålrevolusjon

Ferske forsøk i regi av SFI CRISP kan bidra til at trålfangst i framtiden oppnår like høy pris og kvalitet som linefanget fisk. Det kan være starten på en trålrevolusjon, skriver iTromsø.
15.08.14

Ny bok om serviceledelse og innovasjon

I november utgis boken «Service og innovasjon», et resultat av mange års forskning og undervisning i markedsføring av tjenester og ledelse av slike virksomheter. Arbeidet ved SFI CSI har fremskyndet prosessen.
14.08.14

Se video fra trålforskning

Før sommeren var Forskning.no på besøk hos to forskere ved Havbruksstasjonen nord for Tromsø, som i SFI CRISP-regi forsker på hvordan oppholdet i trålen kan gjøres så behagelig som mulig for torsken. Se video om prosjektet.
13.08.14

Vil ha mer miljøvennlig sementproduksjon

Nord-Europas største sementprodusent Norcem vil bli mer miljøvennlig, og tester fire ulike teknologier for CO2-fangst ved sin fabrikk i Brevik, skriver Aftenposten. Både BIA og SFI i Forskningsrådet er blant bidragsyterne.
12.08.14

Internasjonal pris til SFI The Certus Centre

Under den 20. internasjonale CP2014-konferansen i Lyon i september, vil en vitenskapelig artikkel fra SFI The Certus Centre motta prisen Best Application Paper. En Nærings-ph.d.-kandidat er hovedforfatter.
02.07.14

Innovasjon og kompetanse i verdensklasse

Forskningen i SFI iAD har gitt store resultater i form av kompetanseutvikling og nye arbeidsplasser. Microsofts nye skybaserte Office Graph-teknologi og bedriftsapplikasjonen «Oslo» er håndfaste resultater som har vekket internasjonal oppmerksomhet.
02.07.14

Norsk innovasjon gir sikrere lastebiler

BIA-prosjektet «Krasj-systemer i lastebil» har utviklet en krasj-brakett som øker sikkerheten for lastebilførere. Systemet er tatt i bruk og patentert av den ledende lastebilprodusenten DAF. Nå ser ingeniør- og forskningsmiljøet på hvordan de kan bruke kunnskapen fra prosjektet i andre sammenhenger.
26.06.14

Sensorer kan gi bedre hverdag for KOLS-pasienter

Sensorer festet til kroppen kan bedre hverdagen for pasienter som lider av KOLS og cystisk fibrose, i følge en ny doktorgradsavhandling fra SFI TTL.
25.06.14

Tjenestedesign i krysningspunktet

Design av tjenester er et viktig satsingsområde for Norsk design- og arkitektursenter (DOGA), som er en aktiv deltaker i SFI CSI.
24.06.14

Internasjonal pris til SFI-forsker

ICSE er den viktigste årlige konferansen for softwareingeniører. Flere forskere fra SFI The Certus Centre deltok under årets konferanse i indiske Hyderabad, der en av dem ble tildelt en prestisjetung pris.
23.06.14

Skriver om ny undervanns kamerateknologi

Sysla, næringslivsnettstedet til Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, skriver om SFI CRISP og ny undervanns kamerateknologi.