Gå direkte til innhold

Prosjektarkiv

De siste prosjektene i programmet

With this project, Nortura will receive access to slaughter pigs with a changed fatty acid profile, which is highly innovative for the pig meat industry. All actions will be tested towards overall meat and fat quality traits, with the ma...
Per Berg BIONÆR - Bionæringsprogram (MATPROG - Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land) 2011 - 2016

7,72 mill. kr

Worldwide, a growing demand for green, healthy and ethically produced (i.e. eco-branded) food products is evident. Therefore, it is anticipated that eco-branded food products represent a substantial market opportunity. To accommodate to ...
Nina Marianne Iversen BIONÆR - Bionæringsprogram (MATPROG - Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land) 2011 - 2016

16,19 mill. kr

A new strain of influenza A H1N1 virus, pandemic H1N1 2009 virus (pH1N1-09v), was detected in the spring of 2009. In a few months this novel virus had spread worldwide to humans and animals and attained pandemic status in June 2009. The ...
Hilde Sindre BIONÆR - Bionæringsprogram (MATPROG - Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land) 2011 - 2016

11,24 mill. kr

WP7 (den norske delen av prosjektet) skal gi statistisk konsultasjon og råd til alle WP-ene omkring hvordan data skal organiseres før de brukes i multivariable statistiske analyser. Deltagernes data vil bli sjekket for formelle forhold, ...
Torfinn Torp BIONÆR - Bionæringsprogram (MATPROG - Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land) 2011 - 2015

1,27 mill. kr

In this project we will develop and exploit new multi-sensor techniques to reduce the N20-emmissions from wheat production, by increasing the efficiency of fertilizer, weed-, and disease control. To do so we will follow the principle of ...
Audun Korsæth BIONÆR - Bionæringsprogram (MATPROG - Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land) 2011 - 2015

20,40 mill. kr

Rotting of vegetables and fruit in storage by microbes is a world-wide problem that causes big losses in agriculture, industry and trade. The goal of this project is to use potato as a model to develop diagnostic test for quality control...
May Bente Brurberg BIONÆR - Bionæringsprogram (MATPROG - Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land) 2011 - 2015

2,25 mill. kr

Høyt inntak av natrium øker risikoen for høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer, og salt (NaCl) er den viktigste kilden til Na i kostholdet. Norske myndigheter anbefaler at inntaket av salt halveres fra 10 til 5 gram per dag for en vo...
Randi Kvarberg BIONÆR - Bionæringsprogram (MATPROG - Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land) 2011 - 2014

5,10 mill. kr

Målet for prosjektet høytrykksprosessering - skånsom prosess for trygg, sunn og smakfull mat er å gi de deltakende bedriftene oversikt over muligheter og skaffe kunnskap for å kunne ta i bruk høytrykksprosessering på eksisterende og nye ...
Stein-Erik Birkeland BIONÆR - Bionæringsprogram (MATPROG - Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land) 2011 - 2014

3,87 mill. kr

The INFORMED project will address challenges in the area of online monitoring and control of production in the meat processing industry. The consortium have identified major sensory challenges and technological tools that may open up ...
Per Berg BIONÆR - Bionæringsprogram (MATPROG - Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land) 2011 - 2014

7,60 mill. kr

Lammekjøtt selges primært som ferskt produkt med et kort omsetningsvindu, og i seg selv er dette en stor begrensning for kjøttbransjen. Å finne optimale verdikjeder (energi, miljøpåvirkning og kapasitet) med tilpasset kjøleregime ved pro...
Terje Wester BIONÆR - Bionæringsprogram (MATPROG - Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land) 2011 - 2014

4,50 mill. kr