Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Se den nye filmen om SFI CASA

  SFI CASA har lansert en ny film som presenterer aktiviteten i senteret. Her får du både se spennende krasjtester på nært hold og høre fra professorer, stipendiater og industripartnere. Senterleder Magnus Langseth mener populærvitenskapelige fremstillinger av hva man gjør i et slikt senter blir stadig viktigere.

 • Lager systemer som forstår Arktis

  Hvordan kan fartøyer som ferdes i Arktis holde seg i ro når havisen presser dem i ulike retninger? Til Gemini.no forteller Øyvind Kåre Kjerstad ved SFI SAMCoT hvordan senteret forsker på operasjoner og styring av båter i is og ekstremvær.

 • Etablerer arktisk sommerskole

  SFI CIRFA har fått støtte fra Forskningsrådets INTPART-program til å etablere Arctic Field Summer Schools. Dermed får norske, amerikanske og canadiske studenter muligheten til felterfaring i et arktisk miljø.

 • Senterleder blir president

  Senterleder Thor Edvardsen i SFI CCI ble under EuroEcho-Imaging Forum i Leipzig i desember valgt som neste president i The European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI). Dette er første gang en nordisk professor får vervet som president.

 • Til kamp mot lakselusa

  SFI Lakselussenteret utvikler nye verktøy og metoder for å få kontroll på den plagsomme parasitten. Foreløpige resultater er lovende.

 • HelseOmsorg21-monitor lansert

  HelseOmsorg21-monitor samler for første gang den nasjonale statistikken for helse- og omsorgsforskningen på et sted. Dette vil bidra til en etterlengtet helhetlig oversikt over ressursbruk, resultater og effekter av forskning og innovasjon.

 • En ny æra for skipsbygging

  Ved hjelp av de innovative simuleringsverktøyene som utvikles ved SFI Smart Maritime kan alle delene av et skip testes samtidig og under ulike værforhold, skriver Gemini.no. Industrien tror virtuell prototyping vil få stor betydning for norsk skipsbygging.

 • Utvinning og utnytting av Big Data

  Begrepet «Big data» handler om datasett som er så store og komplekse at de er vanskelige å håndtere med konvensjonelle verktøy. De to SFI-ene SIRIUS og Big Insight tar begge utgangspunkt i big data, med hver sin innfallsvinkel: Hvordan hente ut de data man trenger? Og hvordan bruke dem?

 • Fire nye EXPOSED-partnere

  SFI EXPOSED kunne presentere fire nye industripartnere under sin høstsamling i Trondheim. DNV GL, Kongsberg Maritime Merchant Marine, Kongsberg Maritime Offshore og MacGregor Norway skal alle være med på å videreutvikle havbruksnæringa.

 • Internasjonale samarbeid for SFI Metal Production

  Forskningen ved SFI Metal Production gir internasjonale ringvirkninger. Senterforskerne Merete Tangstad og Eli Ringdalen har nå fått støtte til et nytt prosjekt gjennom Forskningsrådets INTPART-ordning. NTNU-professor Tangstad er også invitert inn i EU’s Horisont 2020-prosjekt AMADEUS.

Flere nyheter