Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Isen som blir sterkere når den smelter

  En type arktisk sjøis kan faktisk bli sterkere om sommeren på grunn av smelting. Hos Gemini.no kan du se video og lese om SFI SAMCoT-postdoc Aleksey Shestov, som forsker på de kompliserte fryseprosessene som foregår inne i en isrygg.

 • Modelltesting gir ny kunnskap om flomskred

  I magasinet Byggeindustrien skriver SINTEF Byggforsk om hvordan laboratorieforsøk gir ny og nødvendig kunnskap for å prosjektere skredsikringer på best mulig måte. Her spiller SFI Klima 2050 en viktig rolle.

 • – Si ja til delingsøkonomien

  Både miljøhensyn og mulighetene til økonomisk utvikling og likere fordeling av rikdom taler for delingsøkonomien. Det fremholdt SFI CSI-senterleder Tor W. Andreassen under DNs Delingsøkonomikonferanse 31. august.

 • Prestisjepris til Certus-forskere

  Tre forskere tilknyttet SFI The Certus Centre og Simula vant den prestisjetunge Best Paper Award under ICSOFT-EA 2016-konferansen i Lisboa i juli – i knalltøff konkurranse med 83 andre vitenskapelige artikler fra 26 land.

 • Sirius på Europaturné

  I juni deltok SFI Sirius på European Data Forum i Eindhoven, og rapporterer fra konferansen på sine nettsider. I september går turen videre til SPE Intelligent Energy Conference 2016 i Aberdeen.

 • Bygger nullutslippslaboratorium

  I Trondheim skal NTNU og SINTEF bygge ZEB Flexible Lab, et verktøy der nye løsninger for å skape verdens mest klimavennlige bygg skal utvikles og prøves ut. Bygget blir et sentralt forskningsobjekt og -verktøy for blant andre SFI Klima 2050.

 • Innovasjonspris til Deep Vision

  Fotoboksen Deep Vision, som er utviklet ved SFI CRISP, ble tildelt årets innovasjonspris av fiskeriminister Per Sandberg under den offisielle åpningen av Nor-Fishing 2016 tirsdag 16. august. Prispengene er på 100 000 kroner.

 • Arktisk eventyr for SAMCoT-Runa

  Som en del av forskningstoktet Arctic Ocean 2016 er doktorgradsstipendiat Runa Skarbø (28) ved SFI SAMCoT på vei til Nordpolen for å finne ut hvordan skip bedre kan takle møtet med isen i Arktis. Les intervju hos NRK og følg bloggen hennes fra ekspedisjonen.

 • Forsker på «idrettshjerter»

  Magasinet D2 skrev i sommer om forskere ved Rikshospitalet som kan være på sporet av en ny hjertesykdom. Spørsmålet er om det er mulig å trene på seg hjertesvikt. Senterleder Thor Edvardsen i SFI CCI er leder for forskningsprosjektet.

 • Følg med på SFI-enes nyhetsbrev

  Flere av SFI-ene gir jevnlig ut egne nyhetsbrev, der interesserte kan lese om aktiviteter og resultater fra sentrene. Nylig har det for eksempel kommet nyhetsbrev fra både Certus, SAMCoT, CASA og Offshore Mechatronics.

Flere nyheter