Gå direkte til innhold

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping.

Les mer om SFI-ordningen

Nyheter

 • Foods of Norway på Dagsrevyen

  NRK Dagsrevyen 21 har besøkt SFI Foods of Norway på NMBU for å fortelle om forskningsprosjektet der grisunger mates med fôr basert på norske grantrær. Se innslaget her.

 • SFI-er til Subsea Valley Conference

  Den årlige Subsea Valley-konferansen har på få år etablert seg som en av Europas ledende energi- og teknologikonferanser. Årets tema på Fornebu 4.-6. april er «Engineering the future», og på talelisten finner vi både SFI SUBPRO og SFI SIRIUS.

 • Klima 2050 oppsummerer 2016

  SFI Klima 2050 vil redusere den samfunnsmessige risikoen forbundet med klimaendringer, økt nedbør og flom i bygningsmiljøer. Nå oppsummerer senteret sitt arbeid i 2016, blant annet innenfor klimatilpassede bygninger og håndtering av risiko for jordras.

 • Internasjonalt samarbeid om bærekraftig griseproduksjon

  Det internasjonale samarbeidsprosjektet «SusPig» har fått støtte fra EU’s Horisont 2020-program og Forskningsrådet gjennom ERA-NET cofund-ordningen. NMBU og SFI Foods of Norway er en del av nettverket som skal forske på mer bærekraftig griseproduksjon.

 • Se den nye filmen om SFI CASA

  SFI CASA har lansert en ny film som presenterer aktiviteten i senteret. Her får du både se spennende krasjtester på nært hold og høre fra professorer, stipendiater og industripartnere. Senterleder Magnus Langseth mener populærvitenskapelige fremstillinger av hva man gjør i et slikt senter blir stadig viktigere.

 • Lager systemer som forstår Arktis

  Hvordan kan fartøyer som ferdes i Arktis holde seg i ro når havisen presser dem i ulike retninger? Til Gemini.no forteller Øyvind Kåre Kjerstad ved SFI SAMCoT hvordan senteret forsker på operasjoner og styring av båter i is og ekstremvær.

 • Etablerer arktisk sommerskole

  SFI CIRFA har fått støtte fra Forskningsrådets INTPART-program til å etablere Arctic Field Summer Schools. Dermed får norske, amerikanske og canadiske studenter muligheten til felterfaring i et arktisk miljø.

 • Senterleder blir president

  Senterleder Thor Edvardsen i SFI CCI ble under EuroEcho-Imaging Forum i Leipzig i desember valgt som neste president i The European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI). Dette er første gang en nordisk professor får vervet som president.

 • Til kamp mot lakselusa

  SFI Lakselussenteret utvikler nye verktøy og metoder for å få kontroll på den plagsomme parasitten. Foreløpige resultater er lovende.

 • HelseOmsorg21-monitor lansert

  HelseOmsorg21-monitor samler for første gang den nasjonale statistikken for helse- og omsorgsforskningen på et sted. Dette vil bidra til en etterlengtet helhetlig oversikt over ressursbruk, resultater og effekter av forskning og innovasjon.

Flere nyheter