Gå direkte til innhold

Ved kunnskaps- og næringsutvikling skal programmet bidra til økt verdiskapning for samfunnet ved at norske petroleumsressurser utvikles og utnyttes optimalt innenfor miljømessig forsvarlige rammer.

Nyheter

 • Kameraet som «ser alt» og sparer tid og penger

  Ecotone, som er et prosjekt som er støttet av petroleumsprogrammene PETROMAKS 2 og DEMO 2000 i Norges forskningsråd, er kandidat til TU Tech Awards 2016.

 • Bli med på en reise inn i nordområdene

  Emerging Leaders gjør det mulig for unge forskere å møte representanter fra forskning, næringsliv og forvaltning og være med på et spennende og lærerikt program om og i nordområdene. Er du ung forsker kan du søke om stipend for å delta.

 • Lyser ut 2 millioner i reisestøtte for økt internasjonalt bilateralt samarbeid

  Forskningsrådet lyser ut 2 millioner kroner til reisesøtte for økt næringsrettet samarbeid innen forskning og utvikling med Brasil, Canada, India, Japan, Kina, Russland, Sør-Afrika og USA.

 • Industrien må med på forskningsløft innen sikkerhet

  Sikkerhet og arbeidsmiljø offshore er under press og derfor er sikkerhetsforskning viktigere enn noen gang. - Kunnskap er nøkkelen til sikker petroleumsvirksomhet, sier avdelingsdirektør for petroleum i Norges forskningsråd, Siri Helle Friedemann.

 • ONS 2016 er i gang

  Det er full rulle under årets olje- og energimesse, ONS, som åpnet i Stavanger mandag. Små og mellomstore bedrifter som utvikler teknologi og innovasjoner og som kan løse utfordringer innenfor petroleumsbransjen er i høysetet på standen til Forskningsrådet og Innovasjon Norge: "Innovation Park".

Flere nyheter