Gå direkte til innhold

Horisont 2020 er verdens største forsknings- og innovasjonsprogram med 80 milliarder euro fordelt på sju år. Norske bedrifter og forskningsmiljøer kan delta på linje med kolleger og konkurrenter i andre europeiske land.

Nyheter

 • Rekordbeløp fra EU til liten norsk bedrift

  Et lite selskap i Skien skal bygge en kombinert vaske- og avisingshall for fly for å demonstrere et nytt konsept som sparer både kostnader, miljø og klima. Ideen er så unik og konseptet så modent at bedriften får 2,5 millioner euro i støtte fra Horisont 2020.

 • Horisont 2020 har styrket europeisk forskning. Her er forslagene til å gjøre programmet enda bedre.

  Midtveis i Horisont 2020 konkluderer Forskningsrådet med at mye fungerer bra i verdens største forsknings- og innovasjonsprogram.

 • Horisont 2020:

  Humaniora inn i smartprosjekter

  Søknaden ble skrevet på under tre måneder og sikret UiB nok et koordinatorprosjekt, det første norske innenfor kombinasjonen samfunnsvitenskap, humaniora og IKT. Gode forskningspartnere og et godt universitetsapparat sikret suksessen.

 • Nytt Kunnskapskontor i Brussel

  Forskningsrådet har hatt kontor i EU-hovedstaden siden 2005. Nå utvides Norges tilstedeværelse i Brussel med representanter fra Senter for internasjonalisering av utdanning og Innovasjon Norge. De tre aktørene samles i felles lokaler, som har fått navnet NorCore.

 • Få enda mer hjelp med EU-søknaden din

  Med Forskningsrådets nye satsing "The Path to EU Excellence", tilbys det nå et utvidet kurstilbud i søknadsprosessen til EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horisont 2020. Det legges også opp til konkret søknadshjelp slik at norske forsknings- og innovasjonsmiljøer leverer flere og bedre H2020-søknader. Se oversikten over de nye kursene her.

Flere nyheter

Kalender

 • 16.01.17 - 17.01.17

  Horisont 2020 - Drift og økonomi i et EU-prosjekt

  Kurs i Oslo: Forskningsrådet inviterer til to-dagers kurs innen prosjektadministrasjon og rapportering. Vi har invitert Europa Media Group til Norge for å holde dette kurset for norske søkermiljøer til Horisont 2020.

 • 20.01.17 - 20.01.17

  Informasjonsmøte om MSCA RISE 2017

  Forskningsrådet inviterer til informasjonsmøte om MSCA RISE 2017 og om utveksling av forskningspersonell

 • 07.03.17 - 07.03.17

  Horisont 2020 – Prosjektutvikling - nivå 2

  Kurs i Oslo: Har du planer om å skrive en prosjektsøknad til Horisont 2020, verdens største forsknings- og innovasjonsprogram? Eller er du en EU-rådgiver som trenger å kjenne til hvordan man skriver gode søknader mot Horisont 2020? Norges forskningsråd inviterer til et helt nytt kurs i prosjektutvikling.

Utlysninger