Gå direkte til innhold

Horisont 2020 er verdens største forsknings- og innovasjonsprogram med 80 milliarder euro fordelt på sju år. Norske bedrifter og forskningsmiljøer kan delta på linje med kolleger og konkurrenter i andre europeiske land.

Nyheter

 • Som evaluator lærer du hva som er viktig å prioritere i et EU-prosjekt

  Evaluatorene får førstehånds innsikt i hvordan Europakommisjonen vurderer og rangerer prosjektforslag i Horisont 2020. Har du planer om å lage et prosjektforslag til EU kan det være lurt å ha sittet på den andre siden av bordet.

 • ERC-millioner til professor i Bergen

  Kenneth Hugdahl ved Universitetet i Bergen har fått 25 millioner kroner fra Det europeiske forskningsrådet ERC for å forske videre på schizofreni.

 • Langvarig forskning ga innpass i EU-prosjekt

  En strategisk beslutning i 2007 la grunnlaget for at et lite selskap i Tønsberg nå er med i et stort EU-prosjekt. Med støtte fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge har selskapet utviklet teknologi som er attraktiv internasjonalt.

 • ERC

  NTNU-forsker blant de beste i Europa

  Førsteamanuensis Nicholas Worth ved NTNU har sikret seg finansiering fra det prestisjefylte europeiske forskningsrådet ERC. Bare de beste av de beste får støtte derfra. Nå kan han ansette fire forskere og bidra til utvikling av motorer med lavt utslipp.

 • Inntil en halv million for nytt ERC-forsøk

  Forskningsrådet oppretter en støtteordning for forskere som nesten lyktes i ERC og vil forbedre søknaden til et nytt forsøk.

Flere nyheter

Kalender

 

Utlysninger