Gå direkte til innhold

ENERGIX-programmet støtter forskning på fornybar energi, effektiv energibruk, energisystem og energipolitikk. Det er et viktig virkemiddel i implementeringen av den nasjonale FoU-strategien Energi21 og andre energipolitiske mål. ENERGIX etterfølger RENERGI-programmet.

Nyheter

 • Japan-Norway Energy Science Week

  Syvmilssteg for Japan-Norge samarbeid

  I kjølvannet av Japan-Norway Energy Science Week i Tokyo ESW har forskningssamarbeidet mellom Norge og Japan tatt et langt steg fremover. Allerede denne sommeren kommer en samarbeidsutlysning på miljøvennlig energisystem.

 • Samarbeidsutlysning mellom ENERGIX og PETROMAKS 2

  Gjennom programmene ENERGIX og PETROMAKS 2 lyser Forskningsrådet ut 250 millioner, hvor 50 millioner er øremerket samarbeid mellom de to programmene.

 • Energiforskningskonferansen 2015

  Hydrogen- eller elbil? Ja takk, begge deler

  Elbilen tar større markedsandeler mens hydrogenbilen fortsatt er i startgropa. Trenger vi hydrogenbilen? Ja, mener både elbil- og hydrogenbilentusiaster.

 • Energiforskningskonferansen 2015

  Japan, Tyskland og Norge kan lære av hverandre

  Tre land, tre helt ulike energisituasjoner. Tyskland har kommet langt i overgangen til fornybar energi, Japan bremses av kraftselskapene mens Norge forbereder et liv med mindre olje.

Flere nyheter

Kalender

 • 25.08.15 - 25.08.15

  Ny energi for norsk sokkel-konferansen 25. august

  Vi trenger ny teknologi for å redusere kostnader og kutte utslipp fra norsk sokkel. Forskningsrådet, Enova og Innovasjon Norge inviterer til konferanse for fornybar- og oljebransjen.

Kontaktpersoner