Gå direkte til innhold

ENERGIX-programmet støtter forskning på fornybar energi, effektiv energibruk, energisystem og energipolitikk. Det er et viktig virkemiddel i implementeringen av den nasjonale FoU-strategien Energi21 og andre energipolitiske mål. ENERGIX etterfølger RENERGI-programmet.

Nyheter

 • Energiforskningskonferansen 2015

  Hydrogen- eller elbil? Ja takk, begge deler

  Elbilen tar større markedsandeler mens hydrogenbilen fortsatt er i startgropa. Trenger vi hydrogenbilen? Ja, mener både elbil- og hydrogenbilentusiaster.

 • Energiforskningskonferansen 2015

  Japan, Tyskland og Norge kan lære av hverandre

  Tre land, tre helt ulike energisituasjoner. Tyskland har kommet langt i overgangen til fornybar energi, Japan bremses av kraftselskapene mens Norge forbereder et liv med mindre olje.

 • Energisk mellom Japan og Norge

  Norge og Japan har mange felles forskningsinteresser og forskningssamarbeidet mellom de to landene er i positiv utvikling. Miljøvennlig energi er temaet for årets Japan-Norway Science Week, som i år arrangeres for tredje gang, 27.-29. mai.

 • Ny dato for Ny energi offshore-konferansen 25. august

  Norges forskningsråd og ENOVA har utsatt Ny energi offshore-konferansen til etter sommerferien. Ny dato for konferansen er tirsdag 25. august.

Flere nyheter

Kalender

 • 10.06.15 - 10.06.15

  Energieffektivisering i bygg - Stavanger

  Forskningsrådets ENERGIX-program ønsker velkommen til frokostmøte om innovasjonsprosjekter i næringslivet relatert til energi i bygg og byer i Stavanger 10. juni.

Kontaktpersoner