Gå direkte til innhold

ENERGIX-programmet støtter forskning på fornybar energi, effektiv energibruk, energisystem og energipolitikk. Det er et viktig virkemiddel i implementeringen av den nasjonale FoU-strategien Energi21 og andre energipolitiske mål. ENERGIX etterfølger RENERGI-programmet.

Nyheter

 • Seks satsingsområder i ny strategi

  I sin tredje strategi har Energi21 pekt ut seks strategiske satsingsområder, og spesielt løftet frem vannkraft og fleksible energisystemer. Strategien og analysene er nå tilgjengelige.

 • - Viktig innspill til energimeldingen

  Statsråd Tord Lien og Regjeringen mottok den nye strategirapporten fra Energi21 i industrihistoriske omgivelser hos Rainpower.

 • 114 søknader om miljøvennlig energi

  ENERGIX-programmet mottok 114 søknader til utlysningen om midler til miljøvennlig energiforskning. Søknadsfristen utløp 3. september og er programmets hittil største utlysning for kompetanseprosjekter for næringslivet (KPN) og forskerprosjekter (FP).

 • Viktig avtale:

  Samarbeid om grønn vekst

  Forskningsrådet, Innovasjon Norge, Enova og Transnova skal investere over én milliard kroner årlig for å stimulere grønn vekst i Norge.

Flere nyheter

Kalender

 • 08.10.14 - 08.10.14

  Status på Stratos

  Status på Stratos er seminaret for deg som jobber i forvaltningen og vi anbefaler å bruke 3 timer på Status på Stratos 8.oktober!

 • 14.10.14 - 15.10.14

  Fjernvarmedagene 2014

  Velkommen til Norges største fjernvarmetreff! Fjernvarmedagene ifjor samlet rundt 250 bransjefolk, politikere, studenter og miljøinteresserte fra inn- og utland til faglig og politisk oppdatering.

 • 21.05.15 - 21.05.15

  Energiforskningskonferansen 2015

  Torsdag 21. mai inviterer Forskningsrådet til årets viktigste konferanse om forskning på miljøvennlig energi!