Gå direkte til innhold
 

Nyheter

Havets hemmeligheter skal avdekkes

I regjeringens nye stortingsmelding om havets betydning i utenriks- og utviklingspolitikken, påpekes behovet for kunnskap om havet og deling av kompetanse prioriteres høyt.
Dato: 24.03.2017

Ny rapport om den digitale bioteknologien

Digitalisering kan redusere lange utviklingsløp og høye kostnader i bioteknologisektorene. Dette er blant konklusjonene i en rapport som ble lagt frem denne uken av aktørene i senteret Digitalt Liv Norge (DLN), som er opprettet og finansiert av Forskningsrådet.
Dato: 23.03.2017

Nå kan du melde prosjektendringer direkte i Mitt nettsted

Forskningsrådet har utviklet en ny funksjonalitet som gjør prosjektdata i forskningsprosjekter som får støtte fra oss lettere tilgjengelig. Dersom planene i prosjektet må endres, kan prosjektleder og administrativt ansvarlig nå søke om endringer i en såkalt endringsmelding inne i Mitt nettsted.
Dato: 20.03.2017

Forskning gjør reiselivsnæringen bedre

For å møte trender som bærekraft, digitalisering og delingsøkonomi, er behovet for forskning og innovasjon i reiselivsnæringen vektlagt i regjeringens nye reiselivsmelding.
Dato: 21.03.2017

Forskning for fremtiden: 160 millioner til IKT-prosjekter

Forskningsrådet setter av til sammen 160 millioner til 23 prosjekter for å styrke grunnleggende IKT-forskning. Kompetansen skal være en langsiktig ressurs for digitalisering i næringsliv og offentlig sektor.
Dato: 15.03.2017

Ti nye sentre for fremragende forskning

Forskningsrådet gir ti forskningsmiljøer status som Senter for fremragende forskning (SFF). Sentrene får til sammen 1,5 milliarder kroner over ti år for å drive forskning på internasjonalt toppnivå.
Dato: 15.03.2017

Startskudd for Forskningsrådets konferanse for global helse- og vaksinasjonsforskning

En kunstutstilling om vaksine sparket i gang Forskningsrådets konferanse for global helse- og vaksinasjonsforskning (GLOBVAC). Se streaming fra konferansen.
Dato: 13.03.2017

25 nye stipendiatstillingar til instituttsektoren

Dei nye stillingane er øyremerkte matematiske, naturvitskaplege og teknologiske fag innanfor forskingsinstitutt som får basisfinansieringa si via Forskingsrådet.
Dato: 02.03.2017

Hvordan blir framtiden? Og hva betyr det for forsknings- og innovasjonspolitikken?

Torsdag arrangerte Forskningsrådet sin årlige konferanse om kunnskapsgrunnlaget for forsknings- og innovasjonspolitikken. Konferansen ble ledet av Forskningsrådets nye sjef, John-Arne Røttingen. Lenke til opptaket finner du nedenfor.
Dato: 01.03.2017

Hallén går av etter 12 år, Røttingen tar over som ny sjef for Forskningsrådet

Ansatte i Forskningsrådet takket nylig Arvid Hallén for over 12 år som sjef. Nå har John-Arne Røttingen tatt over som ny administrerende direktør.
Dato: 01.03.2017